سه‌شنبه ۲۴ شهریور ۱۴۰۵ | ۰۹:۴۲
رایزنی اورژانس برای ۵۰۰۰ سهمیه استخدامی / راه اندازی  ۱۱۱ پایگاه جدید اورژانس

رئیس اورژانس کشور اعلام کرد

رایزنی اورژانس برای ۵۰۰۰ سهمیه استخدامی / راه اندازی ۱۱۱ پایگاه جدید اورژانس

رئیس سازمان اورژانس کشور از کاهش تماس‌های غیرمرتبط با این سازمان خبر داد و با اعلام رایزنی اورژانس برای ۵ هزار سهمیه استخدامی، گفت: قرارداد خرید حدود ۵۰۰ دستگاه آمبولانس را منعقد کرده‌ایم و پیش‌بینی می‌کنیم این آمبولانس‌ها تا پایان سال وارد ناوگان شوند.

به گزارش ایسنا، دکتر جعفر میعادفر در نشست خبری پنجاه‌ویکمین سالگرد سالروز تأسیس اورژانس پیش‌بیمارستانی، اظهار کرد: طی سال گذشته، حدود ۱۷میلیون و ۹۲۶هزار و ۱۴۴ تماس با شماره ۱۱۵ داشتیم که ۲ میلیون و ۱۲۹هزار و ۴۵۰ مورد به صورت مشاوره ارائه شد.

وی ادامه داد: از مجموع تماس‌های دریافتی، ۵ میلیون و ۱۱۲هزار مورد منجر به اعزام شد که ۴ میلیون و ۴۲۷هزار و ۲۱ نفر در این مأموریت‌ها از خدمات برخوردار شدند.

رئیس سازمان اورژانس کشور درباره تعداد خدمات غیرمرتبط نیز گفت: یک میلیون و ۵۰۳ هزار تماس غیرمرتبط با ۱۱۵ داشته‌ایم که معادل ۸ درصد تماس‌ها است. تعداد تماس‌های غیرمرتبط (مزاحم) در حال کاهش است؛ به نحوی که میزان این تماس‌ها حدود ۲۰ درصد بود.

میعادفر با بیان اینکه درگیر سه جنگ بوده‌ایم، توضیح داد: شرایط جنگی به نحوی بود که علاوه بر خدمات رایج سازمان اورژانس می‌بایست خدمات دیگری ارائه می‌دادیم. عملکرد وزارت بهداشت و سازمان اورژانس کشور موفق بود؛ به نحوی که طی جلسه‌ای که روز گذشته در وزارت بهداشت با حضور ارکان شورای اطلاع‌رسانی دولت برگزار شد از سازمان‌های انتقال خون، اورژانس تقدیر شد.

وی درباره ارائه خدمات در دوران جنگ گفت: سه جنگ ۱۲، ۴۰ و ۱۷ روزه مناطق جنوبی کشور را تجربه کرده‌ایم. شرایط جنگی سبب شد که علاوه بر خدمات روزانه‌ای که به هموطنان ارائه می‌دهیم، بیش از ۴۲۷هزار مورد ماموریت داشته‌ایم.

او درباره شهدا و مصدومان سازمان اورژانس اظهار کرد: تعداد شهدای سازمان در جریان ارائه خدمات‌رسانی به مردم ۳ نفر است و همچنین ۹۷ مصدوم داشته‌ایم.

میعادفر درباره توسعه اورژانس کشور توضیح داد: ۱۱۱ پایگاه جدید اورژانس راه‌اندازی شده که ۵۵ پایگاه از مجموع این پایگاه‌ها از نظر فضای فیزیکی تکمیل شده است.

او با بیان اینکه تامین آمبولانس از چالش‌های مهم پیش‌بیمارستانی به‌شمار می‌رود، تصریح کرد: ۴۵۰ دستگاه آمبولانس در دانشگاه‌های علوم‌پزشکی کشور توزیع کرده‌ایم. با توجه به اینکه تامین آمبولانس از چالش‌های اورژانس پیش‌بیمارستانی محسوب می‌شود، بخشی از این نیاز را برطرف کرده‌ایم.

رئیس سازمان اورژانس با بیان اینکه توزیع آمبولانس فقط به خودرو محدود نمی‌شود، اظهار کرد: ۱۶۲ دستگاه موتورلانس نیز در اختیار دانشگاه‌های علوم پزشکی قرارگرفت. همچنین ۳۵ دستگاه خودروی فرماندهی عملیات خریداری و در اختیار دانشگاه‌های علوم‌پزشکی قرار دادیم.

میعادفر ادامه داد: همچنین سه ستاد مرکزی اورژانس طی سال گذشته تکمیل شد و به سرانجام رسید. ساخت سه آشیانه بالگرد در مناطق محروم از دیگر اقدامات سازمان اورژانس است که یکی از پایگاه‌ها در یکی از محروم‌ترین مناطق کشور یعنی «خور و بیابانک» در محدوده سه استان یزد، اصفهان و خراسان جنوبی راه‌اندازی کرده‌ایم. این مرکز توانسته است حدود ۱۰ ماموریت طی یک تا دو گذشته ارائه دهد.

رئیس سازمان اورژانس درباره دسترسی مردم به گفت: میزان فاصله مردم به مراکز درمانی در برخی مناطق حدود ۲۰۰ تا ۳۰۰ کیلومتر است که حدود ۲ تا ۳ ساعت زمان‌می‌برد. راه‌اندازی اورژانس هوایی نه تنها سبب کاهش زمان دسترسی به مراکز درمانی می‌شود، بلکه کیفیت و سرعت ارائه خدمات درمانی را افزایش دهد.

او درباره جذب نیروی انسانی در سازمان اورژانس گفت: ۳۷۴۱ نفر به وسیله آزمون استخدامی جذب شده‌اند و همچنین ۵۰۰ نفر طی ماه‌های آینده به وسیله آزمون استخدامی وزارت بهداشت جذب می‌شوند.

او با بیان اینکه سازمان اورژانس در برخی مناطق با کمبود نیرو مواجه است، توضیح داد: رایزنی‌هایی با سازمان اداری و استخدامی و مدیرکل منابع انسانی وزارت بهداشت در راستای افزایش ظرفیت استخدامی سازمان داشته‌ایم. این موضوع را پیگیری می‌کنیم و پیش‌بینی می‌شود حدود ۵۰۰۰ سهمیه استخدامی برای اورژانس کشور داشته باشیم. اقدامات در زمینه نیروی انسانی باید به صورت جدی‌تر پیش‌برود.

میعادفر درباره دستور رئیس‌جمهور درباره نیروی انسانی گفت: براساس دستور رئیس‌جمهور، سهم بومی‌گزینی از ۳۰ به ۷۰ درصد افزایش می‌یابد. این اقدام، فرصت مناسبی برای استان‌هایی است که با کمبود نیروی انسانی مواجه هستند. اخذ مجوز برای چند استان محروم با هماهنگی معاونت آموزشی وزارت بهداشت پیگیری می‌کنیم تا از ظرفیت نیروهای بومی و سازوکارهای آموزشی موجود برای تأمین نیروی مورد نیاز استفاده کنیم.

وی درباره سختی کار پرسنل اورژانس گفت: ضریب سختی کار و موضوع ارتقای شغلی از مطالباتی است که پیگیری کرده‌ایم. در حال حاضر، این ظرفیت‌ها فراهم شده و کارکنان می‌توانند از این مولفه‌ها استفاده کنند. جلسه‌ای در ارتباط با افزایش مجدد ضریب سختی کار داشته‌ایم؛ چرا که ضریب سختی کار کارکنان اورژانس باید از رقم فعلی یعنی ۳۰۰۰ فراتر برود.

رئیس سازمان اورژانس درباره چشم‌انداز سازمان برای سال آتی گفت: چشم‌انداز آینده اورژانس پیش بیمارستانی در سه حوزه است؛ چشم‌انداز نخست، توسعه زیرساخت و پاسخ سریع و عادلانه است. همچنین چشم‌انداز دوم، بهره‌برداری از فناوری‌های نوین، هوش مصنوعی، سامانه‌های هوشمند ماموریت و پزشکی از راه دارو است و ارتقای سرمایه انسانی نیز چشم‌انداز سوم سازمان است.

وی در بخش دوم این نشست در پاسخ به پرسشی درباره اورژانس هوایی افزود: گستردگی کشور بیش از یک میلیون متر مربع است؛ بنابراین طبیعی است که امکان استقرار پایگاه‌های اورژانس در تمام کشور وجود نداشته باشد. اهمیت اورژانس هوایی در مناطق صعب‌العبور، عشایری و دوردست بیشتر مشخص می‌شود و تلاش می‌کنیم با استفاده همزمان از ظرفیت‌های زمینی و هوایی، خدمات اورژانسی را در کوتاه‌ترین زمان ممکن به این مناطق برسانیم.

او با بیان اینکه بیش از ۲۰۰ پایگاه جاده‌ای داریم، توضیح داد: سهم مأموریت جاده‌ای از مأموریت‌هایی که این مراکز ارائه می‌دهند ۳۰ درصد و ۷۰ درصد دیگر برای ماموریت‌های روستاهایی است که به جاده‌های محل استقرار پایگاه‌ها منتهی می‌شوند.

رئیس سازمان اورژانس کشور درباره ورود آمبولانس به کشور اظهار کرد: اگرچه کشور با محدودیت‌هایی مواجه است، اما حدود ۴۵۰ دستگاه آمبولانس به ناوگان اورژانس وارد شده است. در حال حاضر، قیمت هر دستگاه آمبولانس چندین میلیارد تومان است.

ورود ۵۰۰ دستگاه آمبولانس جدید با ناوگان تا پایان سال

وی درباره خرید آمبولانس جدید نیز گفت: قرارداد خرید حدود ۵۰۰ دستگاه آمبولانس نیز منعقد کرده‌ایم؛ پیش‌بینی می‌کنیم این آمبولانس‌ها تا پایان سال وارد ناوگان شوند.

میعادفر درباره تغییر کاربری چندین دستگاه آمبولانس تأکید کرد: با توجه به محدودیت‌هاس بودجه‌ای، به منظور تامین و نوسازی آمبولانس‌ها تلاش می‌کنیم تا بتوانیم پایگاه‌های جدید را نیز به آمبولانس‌های مناسب مجهز کنیم.

وی درباره نقش خیرین برای خرید آمبولانس با بیان اینکه خیرین، نقش پررنگی در زمینه خرید آمبولانس طی دو سال گذشته داشته‌اند و مشارکت خیرین می‌تواند هزینه تأمین آمبولانس را کاهش ‌دهد، گفت: برخی خیرینی که در خارج کشور حضور دارند پای کار آمده‌اند. به طور مثال، یک خیر مقیم خارج کشور به تازگی نسبت به خرید پنج دستگاه آمبولانس اقدام کرده است.

رئیس سازمان اورژانس کشور درباره خسارت وارده به ناوگان اورژانس دریایی کشور در جنگ، توضیح داد: دو پایگاه اورژانس دریایی و پنج شناور داشتیم؛ یکی از شناورها در جریان حوادث اخیر به شدت آسیب دید و از چرخه خدمت خارج شد. دانشگاه علوم‌پزشکی بندرعباس در ارتباط با دو شناوری که نیازمند تعمیرات اساسی هستند همکاری می‌کند و روند تعمیر در حال انجام است.

او ادامه داد: پس از عادی‌شدن شرایط، موضوع خرید شناورهای جدید را پیگیری می‌کنیم. وسعت استان هرمزگان زیاد است و حدود ۱۴ جزیره دارد. بنابراین به منظور ارائه خدمات به مردم این منطقه باید از ظرفیت اورژانس هوایی و دریایی استفاده کنیم.

۲ همت میزان خسارت وارده به سازمان اورژانس و ۸ همت به نظام سلامت کشور در دوران جنگ

میعادفر در پاسخ به پرسشی درباره خسارات وارده به سازمان اورژانس طی دوران جنگ گفت: اعداد و ارقام نشان می‌دهد که میزان خسارت وارده به سازمان اورژانس در دوران جنگ حدود ۲ همت است. همچنین میزان خسارات وارده به نظام سلامت کشور ۸ همت برآورد می‌شود.

وی درباره آسیب به آمبولانس‌ها در دوران جنگ توضیح داد: حدود ۱۰ تا ۱۲ دستگاه آمبولانس به طور کامل از بین رفت. همچنین تعداد زیادی به دلیل ترکش و شکستن شیشه‌ها دچار آسیب‌ شدند. به دلیل اینکه امکان خروج آمبولانس‌های آسیب دیده از چرخه خدمت برای مدت زمان طولانی وجود ندارد، تلاش کردیم خودروهای آسیب دیده در کمترین زمان ممکن وارد چرخه خدمت شوند.

میعادفر درباره خسارت به پایگاه‌های اورژانس نیز توضیح داد: بخشی از آسیب پایگاه‌های اورژانس به دلیل سازه‌های فیزیکی به ویژه سقف‌های کاذب است که در اثر موج انفجار آسیب دیدند. بخش عمده آسیب‌ها ترمیم شده، اما برخی از پایگاه‌ها به طور کامل از بین رفتند که نیازمند بازسازی هستند. امیدوارم با حمایت دولت در راستای تامین بودجه بتوانیم پایگاه‌های آسیب دیده را هرچه سریعتر به چرخه عملیاتی بازگردانیم و نکته مهم و اساسی این است که حتی اگر یک پایگاه تخریب شود، فعالیت اورژانس همچنان ادامه دارد و اگر یک پایگاه اورژانس آسیب ببیند، خدمت‌رسانی متوقف نمی‌شود و در صورت نیاز، محل استقرار پایگاه به صورت موقت جابه‌جا می‌شود تا عملیات بازسازی یا احداث مجدد پایگاه انجام شود.

رئیس اورژانس کشور در پاسخ به پرسشی درباره وضعیت نیروهای قراردادی و شرکتی سازمان اورژانس، گفت: گاهی‌اوقات، دریافتی نیروهای شرکتی نسبت به نیروهای رسمی بیشتر است؛ براساس این شرایط، موضوع تبدیل وضعیت نیروهایی از این دست کمرنگ‌تر شده است. به طور مثال، افزایش حقوق نیروهای شرکتی حدود ۶۰ درصد بود؛ در حالی که حقوق نیروهای رسمی ۲۰ درصد افزایش یافت. این شرایط، اختلاف معناداری بین دریافتی نیروهایی که شاید ۲۰ سال در اورژانس به‌صورت رسمی فعالیت کرده‌اند و یک نیروی شرکتی که تازه وارد این سازمان شده ایجاد کرده است.

وی با بیان اینکه خشونت علیه نیروهای اورژانس کاهش یافته است، توضیح داد: شاید بتوان گفت شرایط جنگی سبب کاهش خشونت علیه نیروهای اورژانس شده؛ اما این موضوع در مجموع کاهش یافته است؛ همانطور که تعداد مزاحمت‌های تلفنی کاهش یافته است.

در حال معادل‌سازی برای مزاحمت‌ها علیه کادر درمان هستیم

میعادفر ادامه داد: خشونت علیه نیروهای اورژانس را در دفاتر حقوقی دانشگاه‌های علوم‌پزشکی پیگیری می‌کنیم. جرائم مالی و حبس برای متخلفان در نظر گرفته می‌شود. همچنین قوه قضاییه نیز در این مسیر سازمان اورژانس را همراهی می‌کند. برخورد با مزاحمان و افرادی که خشونت علیه کادر اورژانس دارند باید صورت گیرد. در حال معادل‌سازی برای مزاحمت‌ها هستیم و رایزنی می‌کنیم که اگر فردی تخصص یا مهارتی دارد و قرار است به طور مثال شش ماه به زندان برود، در این مدت کار تأسیساتی سازمان را انجام دهد.

او درباره مزایا و معایب اورژانس هوایی گفت: استفاده از بالگرد هم خوب و هم بد است. اگرچه استفاده از بالگرد سبب دسترسی به مکان‌هایی می‌شود که امکان دسترسی برای خودرو وجود ندارد؛ اما هزینه‌های بسیار سنگینی دارد.

رئیس سازمان اورژانس درباره تأمین اعتبار بالگردها، توضیح داد: بخش مهمی از مسائل مهم سازمان در ارتباط با تامین اعتبار بالگردها است. تمام خدمات سازمان اورژانس به صورت رایگان ارائه می‌شود و هزینه هر ساعت ماموریت بالگرد بسیار زیاد است.

او ادامه داد: با توجه به هزینه بالای ماموریت‌های هوایی، باید دقت لازم را داشته باشیم. نکته مهم و اساسی این است که راه‌اندازی پایگاه‌های اورژانس هوایی باید براساس نیازها و شرایط کشور باشد. این احتمال وجود دارد که به تعداد بالگردهای بیشتری نیاز داشته باشیم اما باید بدانیم آیا کشور توانایی تامین اعتبار مورد نیاز برای این موضوع را دارد؟

رئیس سازمان اورژانس در پاسخ به پرسشی درباره ضرورت افزایش سواد سلامت گفت: همان‌طور که سواد رسانه‌ای مردم می‌بایست افزایش‌یابد، سواد سلامت نیز باید ارتقاء یابد. همچنین افزایش خودمراقبتی و دیگرمراقبتی نیز بسیار حائز اهمیت است. موضوع خودمراقبتی و دیگرمراقبتی را پیگیری می‌کنیم تا در سطح دولت قانونمند شود.

او گفت: به منظور آموزش عمومی نیز تلاش‌هایی داشته‌ایم و با مجموعه‌های مختلف همکاری را آغاز کرده‌ایم.

انتهای پیام

# اجتماعی

آخرین اخبار اجتماعی