چهارشنبه ۲۵ شهریور ۱۴۰۵ | ۰۹:۳۱
منبع: نمایندگی آذربایجان شرقی
دهمین دوره جشنواره ملی ورنی در اهر آغاز به کار کرد

دهمین دوره جشنواره ملی ورنی در اهر آغاز به کار کرد

آذربایجان شرقی (ایسنا) - با حضور مسئولان استانی و شهرستانی، مراسم افتتاحیه دهمین دوره جشنواره ملی ورنی و نخستین نمایشگاه منطقه‌ای بافته‌های داری و غیرداری اهر در محل سنگ‌فرش شیخ شهاب‌الدین اهری این شهرستان برگزار شد.

مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان آذربایجان شرقی شامگاه سه شنبه، ۲۴ شهریور در این مراسم ضمن قدردانی از حامیان و برگزارکنندگان دهمین دوره جشنواره ملی ورنی گفت: امیدواریم با حمایت‌ها و برنامه‌ریزی‌های مختلف، همچنان شاهد تداوم این جشنواره در سطح ملی و بین المللی برای سال های آینده باشیم.

مراسم افتتاحیه دهمین دوره جشنواره ملی ورنی در اهر برگزار شد

احمد حمزه زاده هویت و ماندگاری جامعه را در گرو پاسداشت آثار تاریخی، میراث فرهنگی ملموس و ناملموس و اندیشه‌های گذشتگان که ریشه در خاک ایران دارد برشمرد و گفت: با حفظ این آثار، فرهنگ و سنت گذشتگان می توان به هویت اصلی رسید و مردم ایران اسلامی این را در جنگ سوم به جهانیان نشان دادند که هیچ وقت هویت و ارزش های چند هزار ساله ایران اسلامی را تسلیم دشمنان نخواهند کرد و این رمز ماندگاری است.

وی افزود: شهرستان اهر با ظرفیت های بی نظیر خود در حوزه صنایع دستی جزو شهرستان های هدف در عرصه حوزه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی می باشد که برای توسعه و ثبت این شهرستان به عنوان شهر جهانی ورنی، برنامه ریزی های خیلی منظمی انجام گرفته است، ولی شورای جهانی صنایع دستی برای ثبت شهرهای جهانی یکسری فاکتورهای سختی را اعمال می کنند و یکسری پرونده‌هایی را می خواهند که تمام مراحل باید طی بشود و در این راستا نیز ما یک تیم متخصص را مامور کردیم تا قدم به قدم پیش بروند و در واقع بخشی از این کارها نیز با کمک مسئولان این شهرستان در حال انجام می باشد.

حمزه زاده گفت: برای ثبت جهانی ورنی اهر از هم اکنون مسئولان ذیربط این شهرستان با ایجاد المان های شهری و سنگ فرش با طرح ورنی توانستند تا حدودی ورنی را در بطن و زندگی مردم نمود دهند و برای ثبت اهر به عنوان شهر جهانی ورنی قدم بردارند.

وی در ادامه از اولویت‌های اصلی اداره کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی آذربایجان‌شرقی را پیگیری جدی در خصوص ثبت جهانی بقعه شیخ شهاب الدین اهری عنوان کرد و افزود: بقعه شیخ شهاب الدین اهری نماد آثار تاریخی استان می باشد و برای ثبت جهانی این بقعه تلاش می کنیم، ولی متاسفانه در فهرست یونسکو سالیانه فقط یک اثر از هر کشور امکان ثبت جهانی دارد و ما پرونده ثبت جهانی شیخ شهاب‌الدین اهری را آماده کردیم و خوشبختانه با دستور مقام عالی وزارت در فهرست موقت قرار گرفته است و در این میان باید الزامات یونسکو نیز یک به یک اجرا شود.

وی گفت: در این راستا بحث کاوش‌های باستان شناسی طی سالهای گذشته انجام شد و تعیین عرصه و حریم نیز در حال انجام است و با کمک نماینده مردم اهر و هریس در مجلس، فرماندار و سایر مسئولان ذیربط امسال ان‌شاءالله مرمت کامل بقعه شیخ شهاب‌الدین اهری را انجام می دهیم و در کنار مرمت باز با همکاری شهردار بحث نور پردازی شیخ شهاب الدین اهری، بحث آزاد سازی عرصه و حریم شیخ شهاب الدین اهری نیز انجام خواهد شد.

دهمین دوره جشنواره ملی ورنی در اهر آغاز به کار کرد

امام جمعه شهرستان اهر نیز در این مراسم، لازمه حفظ فرهنگ‌ها و هویت‌ها را برگزاری جشنواره ها و مراسمات فرهنگی عنوان کرد و خواستار حمایت جدی از هنرمندان شد.

حجت الاسلام جلیل جلیلی برگزاری جشنواره‌های فرهنگی و هنری را زمینه انتقال فرهنگ و هویت مادران و پدران به فرزندان و نسل‌های آینده عنوان کرد و گفت: باید دختران و پسران امروز الگویشان مادران و پدران دیروزی باشد که دوشادوش هم برای تأمین اقتصاد و مایحتاج زندگی تلاش می‌کردند.

 وی در ادامه خواستار برگزاری جشنواره‌های مختلف تولیدات صنایع دستی و کشاورزی برای معرفی بیشتر ظرفیت‌های شهرستان اهر شد.

حجت الاسلام جلیلی گفت: دهمین جشنواره ملی ورنی اهر با هدف انتقال فرهنگ و هنر از نسل گذشته به حال و همچنین ارتقای اقتصاد منطقه و کشور در تبعیت از شعار سال امام شهید " اقتصاد مقاومتی در سایه وحدت ملی و امنیت ملی" انجام می‌شود که این امنیت را مدیون خون شهدا هستیم.

وی در ادامه فضاسازی‌ اینگونه جشنواره‌ها را برای رونق و پویایی شهرستان اهر بسیار مهم برشمرد و گفت: نباید برگزاری جشنواره ها و مراسمات فرهنگی، گردشگری و... در مسیر انحراف گام بردارد، متاسفانه در چند روز اخیر در فضای مجازی شاهد پخش حاشیه‌هایی از کاروانسرای شاه عباسی اهر هستیم که با وجود مرمت خوب، وجود این حاشیه‌ها و انحرافات باعث توقف فعالیت‌ها می‌شود.

امام جمعه اهر افزود: اگر می‌خواهیم اجرای برنامه‌ها و جشنواره های فرهنگی اثر گذار باشد، نباید از هدف جشنواره منحرف شویم، چراکه این گونه اتفاقات باعث آسیب رساندن به جشنواره و مراسمات خواهد بود.

دهمین دوره جشنواره ملی ورنی در اهر آغاز به کار کرد

نماینده مردم اهر و هریس در مجلس شورای اسلامی نیز بر ضرورت برگزاری جشنواره ذرت اهر تاکید کرد و از فرماندار و مدیر جهاد کشاورزی اهر خواست با برنامه ریزی مناسب زمینه برگزاری اولین جشنواره برداشت ذرت اهر(اهر مکه سی) را در اسرع وقت انجام دهند.

بیت اله عبدالهی در ادامه خواسته‌های بحق مردم شهرستان اهر از مدیرکل های قبلی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان را حفظ و ثبت خانه‌های تاریخی، ایجاد موزه باستان شناسایی و عشایر و... عنوان کرد و گفت: متاسفانه تاکنون این خواسته ها با وجود وعده های مسئولان ارشد استانی هنوز محقق نشده است و امیدواریم این امر هرچه سریع تر به سر انجام برسد.

وی با اشاره به مرکزیت شهرستان اهر به منطقه ارسباران و وجود ظرفیت‌های بالای گردشگری و فرهنگی در حوزه عشایری، تاسیس موزه عشایر و مردم شناسی را بسیار مهم برشمرد.

عبدالهی از پیگیری ثبت جهانی بقعه شیخ شهاب‌الدین اهری، مرمت و بازسازی خانه های قدیمی و بازار سرپوشیده شهرستان اهر با همکاری و حمایت وزارت میراث فرهنگی و گردشگری خبر داد.

 وی از انجام پروژه‌های آبرسانی به مناطق عشایری با اعتباری بالغ بر ۴۲٠ میلیارد ریال توسط اداره جهاد عشایری و همچنین پیشرفت‌های پروژه‌های عمرانی، خدماتی، معدنی و گردشگری این شهرستان نیز خبر داد.

دهمین دوره جشنواره ملی ورنی در اهر آغاز به کار کرد

دهمین دوره جشنواره ملی ورنی در اهر آغاز به کار کرد

انتهای پیام

آخرین اخبار استان‌ها