چهارشنبه ۲۵ شهریور ۱۴۰۵ | ۰۹:۵۰
منبع: نمایندگی کرمانشاه
استاندار: همه مرزهای کرمانشاه با عراق فعال است

استاندار: همه مرزهای کرمانشاه با عراق فعال است

کرمانشاه (ایسنا) - استاندار کرمانشاه با بیان اینکه همه مرزها و بازارچه‌های مرزی مشترک کرمانشاه و عراق به صورت کامل فعال است، گفت: به دنبال رونق بیشتر تبادلات تجاری با عراق هستیم.

منوچهر حبیبی، روز چهارشنبه ۲۵ شهریور، در دیدار با سعدون الساعدی سرکنسول عراق در کرمانشاه، با اشاره به ظرفیت‌های اقتصادی، تجاری و مرزی استان اظهار کرد: کرمانشاه به عنوان یکی از استان‌های محوری کشور در صادرات به عراق، نقش مهمی در توسعه مبادلات تجاری میان دو کشور دارد و بخش قابل توجهی از صادرات جمهوری اسلامی ایران به عراق از طریق مرزهای این استان انجام می‌شود.

وی افزود: در حال حاضر تمامی مرزها و بازارچه‌های رسمی استان در حوزه‌های تجاری و مسافری فعال هستند و روند مبادلات و تردد در آنها به صورت روان در حال انجام است.

حبیبی همچنین با اشاره به ظرفیت مرز سومار، اظهار کرد: در ایام اربعین، این مرز برای تردد مسافران بازگشایی شد و با توجه به استقبال و رضایتمندی مناسب زائران و مسافران، ضرورت دارد استفاده از ظرفیت مرز سومار برای تردد مسافری محدود به ایام اربعین نباشد و در طول سال نیز این امکان فراهم شود.

وی ادامه داد: توسعه تردد مسافری از مرز سومار می‌تواند نقش مهمی در تقویت ارتباطات گردشگری، اقتصادی و تجاری میان استان کرمانشاه و مناطق همجوار در کشور عراق داشته باشد و لازم است هماهنگی‌های لازم در این زمینه با طرف عراقی انجام شود.

استاندار کرمانشاه همچنین بر ضرورت توسعه حمل‌ونقل هوایی میان کرمانشاه و عراق تأکید کرد و گفت: با توجه به ظرفیت فرودگاه بین‌المللی شهید اشرفی اصفهانی، پیگیر برقراری پرواز مستقیم کرمانشاه به نجف هستیم که این امر می‌تواند نقش مؤثری در تسهیل تردد زائران، فعالان اقتصادی و مسافران داشته باشد.

حبیبی افزود: برقراری پرواز مستقیم کرمانشاه به نجف و افزایش ارتباطات هوایی میان دو طرف، علاوه بر تسهیل تردد مسافران، می‌تواند زمینه‌ساز تقویت روابط اقتصادی، تجاری و گردشگری میان کرمانشاه و عراق باشد و امیدواریم با همکاری مسئولان دو کشور این موضوع به نتیجه برسد.

وی بر تداوم همکاری و هماهنگی میان مسئولان استان کرمانشاه و سرکنسولگری عراق تأکید کرد و گفت: هدف مشترک ما باید تسهیل تردد، توسعه مبادلات و استفاده حداکثری از ظرفیت‌های مرزی و اقتصادی استان کرمانشاه برای تعمیق روابط میان جمهوری اسلامی ایران و جمهوری عراق باشد.

مبادلات تجاری عراق و ایران از مرزهای کرمانشاه افزایش می‌یابد

سرکنسول عراق در کرمانشاه نیز در این نشست با تأکید بر ظرفیت‌های گسترده برای توسعه روابط اقتصادی میان ایران و عراق، گفت: حجم مبادلات تجاری میان دو کشور در آینده می‌تواند بیش از گذشته افزایش یابد.

سعدون الساعدی اظهار کرد: با توجه به فشارها و چالش‌های اقتصادی موجود و همچنین مشترکات فراوان میان دو کشور، دولت عراق برنامه دارد روابط و مبادلات تجاری خود با جمهوری اسلامی ایران را بیش از پیش توسعه دهد.

سرکنسول عراق در کرمانشاه با اشاره به وجود مرزهای متعدد میان ایران و عراق و همچنین مشترکات دینی، فرهنگی و اقتصادی دو کشور افزود: حجم مبادلات تجاری موجود میان ایران و عراق قابل توجه است، اما با توجه به ظرفیت‌های موجود، این میزان می‌تواند به مراتب افزایش یابد.

الساعدی با بیان اینکه عراق همچنان یک کشور واردکننده است، تصریح کرد: ایران در میان کشورهای تأمین‌کننده نیازهای عراق جایگاه ویژه‌ای دارد و با توجه به ظرفیت‌های تولیدی کشورمان، محصولات کشاورزی و صنعتی ایران می‌توانند سهم بیشتری از بازار عراق را به خود اختصاص دهند.

وی ادامه داد: با توجه به مشکلات آبی موجود در عراق، این کشور در سال‌های آینده به محصولات کشاورزی نیاز بیشتری خواهیم داشت و امیدواریم این محصولات در صدر کالاهای وارداتی عراق قرار گیرند.

سرکنسول عراق در کرمانشاه همچنین ابراز امیدواری کرد که در مسیر توسعه تجارت میان دو کشور، مشکلی برای صادرات و مبادلات تجاری ایجاد نشود و گفت: تلاش ما این است که حجم تبادلات تجاری میان ایران و عراق در آینده بیش از گذشته افزایش پیدا کند.

الساعدی در ادامه با اشاره به ظرفیت‌های مرزی استان کرمانشاه اظهار کرد: وجود پنج مرز رسمی و یک بازارچه در کرمانشاه ظرفیت بسیار مهمی برای توسعه تجارت میان دو کشور است و امیدواریم با تلاش و همکاری مسئولان، از ظرفیت‌های این استان بیش از پیش استفاده شود.

وی تأکید کرد: ظرفیت‌های موجود در مرزهای کرمانشاه می‌تواند نقش مهمی در افزایش مبادلات تجاری، توسعه روابط اقتصادی و تعمیق همکاری‌های میان ایران و عراق ایفا کند.

انتهای پیام

آخرین اخبار استان‌ها