شنبه ۲۸ شهریور ۱۴۰۵ | ۱۶:۲۸
رئیس کمیسیون آموزش مجلس: مدرسه‌سازی، سرمایه‌گذاری برای آینده کشور است

رئیس کمیسیون آموزش مجلس: مدرسه‌سازی، سرمایه‌گذاری برای آینده کشور است

هرمزگان (ایسنا) - رئیس کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس شورای اسلامی با تأکید بر اهمیت آموزش و مدرسه‌سازی، گفت: ساخت مدرسه فقط ایجاد یک فضای آموزشی نیست، بلکه سرمایه‌گذاری برای آینده انسان‌ها، جامعه و کشور است.

علیرضا منادی سفیدان امروز شنبه (۲۸ شهریور) در آیین افتتاح یک دبیرستان دخترانه دوره اول متوسطه در جزیره کیش، اظهار کرد: امروز شاهد افتتاح مدرسه‌ای هستیم که با همت بخش خصوصی و مسئولان محلی احداث شده است، چنین اقداماتی بی‌شک سرمایه‌گذاری ماندگاری برای نسل‌های آینده محسوب می‌شود.

وی با اشاره به اهمیت تاریخی آموزش و دانش در تمدن ایران و جهان افزود: اگر به تاریخ نگاه کنیم، می‌بینیم که ایرانیان از دیرباز در عرصه علم و آموزش پیشرو بوده‌اند و دانشگاه‌ها و مراکز علمی در تمدن ایرانی سابقه‌ای طولانی دارند. امروز نیز اگر قرار است کشور در مسیر پیشرفت حرکت کند، باید آموزش و تربیت نیروی انسانی را در اولویت قرار دهیم.

رئیس کمیسیون آموزش مجلس ادامه داد: هر نسلی باید تلاش کند نسل بعدی از نظر دانش، توانایی و جایگاه اجتماعی یک گام جلوتر باشد. مدرسه‌سازی دقیقاً در همین مسیر معنا پیدا می‌کند، یعنی ایجاد بستری که فرزندان امروز بتوانند فردای بهتری برای خود، خانواده و جامعه رقم بزنند.

منادی سفیدان با تأکید بر اینکه آموزش زیربنای بسیاری از تحولات اجتماعی و فرهنگی است، گفت: اگر درباره فرهنگ، توسعه اجتماعی و آینده کشور صحبت می‌کنیم، یکی از مهم‌ترین مسیرهای رسیدن به این اهداف، توجه جدی به آموزش و پرورش است. نمی‌توان از فرهنگ سخن گفت اما آموزش و تربیت نسل جدید را در حاشیه قرار داد.

رئیس کمیسیون آموزش مجلس: مدرسه‌سازی، سرمایه‌گذاری برای آینده کشور است

وی با اشاره به نقش آموزش در تربیت مدیران و شخصیت‌های اثرگذار آینده اظهار کرد: دختران امروز، مادران و مدیران فردای جامعه هستند و مدرسه باید علاوه بر انتقال دانش، زمینه رشد شخصیتی، اجتماعی و مسئولیت‌پذیری آنان را فراهم کند. اگر می‌خواهیم در آینده مدیران توانمند، مادران موفق و شهروندانی مسئول داشته باشیم، باید از همین امروز برای تربیت آنان سرمایه‌گذاری کنیم.

رئیس کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس همچنین بر اهمیت توجه به نیروی انسانی آموزش و پرورش تأکید کرد و گفت: در کنار ساخت مدارس، مسئله نیروی انسانی و تأمین نیازهای معلمان نیز باید جدی گرفته شود. معلم یکی از مهم‌ترین ارکان نظام آموزشی است و موضوعاتی مانند مسکن و شرایط زندگی معلمان، به‌ویژه در مناطقی مانند کیش که هزینه‌های زندگی بالاست، نیازمند توجه ویژه است.

وی افزود: اگر قرار است در کیش آموزش با کیفیت و متناسب با جایگاه این منطقه ارائه شود، باید برای تأمین نیروی انسانی، حفظ معلمان و فراهم‌ کردن شرایط مناسب زندگی آنان نیز برنامه داشته باشیم.

منادی سفیدان با تقدیر از دست‌اندرکاران احداث این مدرسه، خاطرنشان کرد: اجرای چنین پروژه‌هایی در حوزه مسئولیت اجتماعی بخش خصوصی، اقدامی ارزشمند است و می‌تواند الگوی مناسبی برای مشارکت مجموعه‌های اقتصادی در توسعه زیرساخت‌های آموزشی باشد.

وی در پایان با تأکید بر ضرورت هم‌افزایی میان دستگاه‌های مختلف گفت: در موضوع آموزش و تربیت نسل آینده، همه باید با وحدت و همکاری در میدان باشند؛ چرا که نتیجه سرمایه‌گذاری امروز در مدرسه و آموزش، سال‌ها بعد در قالب نیروی انسانی توانمند و جامعه‌ای پیشرفته‌تر نمایان خواهد شد.

رئیس کمیسیون آموزش مجلس: مدرسه‌سازی، سرمایه‌گذاری برای آینده کشور است

محمد کبیری، مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش نیز اظهار کرد: در حوزه آموزش و پرورش گام‌های مهمی برای توسعه برداشته‌ایم و این حوزه یکی از ارکان اصلی توسعه متعالی و پایدار هر منطقه به شمار می‌رود.

کبیری افزود: اگرچه هنوز تا نقطه مطلوبی که برای آموزش در کیش ترسیم کرده‌ایم فاصله داریم، اما امروز یک تلاش جدی با همکاری بخش خصوصی و سرمایه‌گذاران متعهد در حال انجام است.

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش با اشاره به نقش مسئولیت اجتماعی سرمایه‌گذاران گفت: سرمایه‌گذاری صرفاً نباید به دنبال ایجاد سود برای سرمایه‌گذار باشد، بلکه سرمایه‌گذار متعهد باید در کنار فعالیت اقتصادی خود، توسعه متوازن منطقه‌ای را که در آن سرمایه‌گذاری کرده است نیز دنبال کند.

وی ادامه داد: هر اندازه بتوانیم با مشارکت سرمایه‌گذاران در حوزه‌هایی مانند آموزش و سلامت، سرانه‌ها و خدمات عمومی مناسب‌تری در جزیره فراهم کنیم، قطعاً زمینه برای حضور سرمایه‌گذاران بیشتر و توسعه پایدارتر کیش فراهم خواهد شد.

کبیری ضمن قدردانی از مجموعه بهکیش و دست‌اندرکاران احداث مدرسه دخترانه بهکیش، این اقدام را نمونه‌ای از مسئولیت‌پذیری اجتماعی بخش خصوصی دانست و گفت: این مدرسه یک سرمایه‌گذاری ماندگار در قبال کیش است و امیدواریم این رویکرد در سایر حوزه‌ها نیز تداوم پیدا کند.

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش با اشاره به اهمیت سهم آموزش در توسعه کشورها اظهار کرد: در کشورهای پیشرفته سهم آموزش از برنامه‌های توسعه و بودجه عمومی قابل توجه است و در برخی کشورها این سهم به حدود ۷ تا ۱۴ درصد می‌رسد. ما نیز باید تلاش کنیم در کیش به جایگاه مناسبی در این زمینه برسیم.

وی افزود: اگر بخواهیم آموزش با کیفیت داشته باشیم، باید علاوه بر توسعه زیرساخت‌ها، نظامی انگیزه‌بخش برای معلمان ایجاد کنیم و حداقل رفاه ممکن را برای آنان فراهم آوریم. در کنار آن نیز باید از روش‌ها و آموزش‌های به‌روز استفاده کنیم.

کبیری با اشاره به وضعیت مدارس کیش گفت: اگرچه مدارس کیش در مقایسه با بسیاری از مناطق در جایگاه مناسبی قرار دارند، اما هنوز با نقطه مطلوب فاصله داریم و باید ابعاد دیگری از کیفیت آموزشی، امکانات و نیروی انسانی را نیز ارتقا دهیم.

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش همچنین از برنامه این سازمان برای افتتاح دو مدرسه جدید در سال آینده خبر داد و گفت: امیدواریم سال آینده نیز دو مدرسه دیگر در کیش به بهره‌برداری برسد و با ادامه تعامل میان سازمان منطقه آزاد، آموزش و پرورش و بخش خصوصی، فضای آموزشی جزیره بیش از پیش توسعه پیدا کند.

کبیری در ادامه به اقدامات انجام‌شده برای بهبود وضعیت معیشتی و مسکن فرهنگیان اشاره کرد و افزود: برای تأمین مسکن معلمان نیز اقدامات جدی در حال انجام است و بیش از ۷۰ واحد مسکونی برای این منظور اختصاص یافته است.

وی ادامه داد: همچنین در چارچوب برنامه‌ریزی‌های انجام‌شده، پیش‌بینی شده است برای مسکن فرهنگیان تا سقف ۵۰۰ میلیون تومان کمک در نظر گرفته شود که در این زمینه انتظار می‌رود آموزش و پرورش نیز سهم و تعهد خود را تأمین کند.

کبیری با اشاره به بالا بودن هزینه‌های زندگی در جزیره کیش اظهار کرد: هزینه زندگی در کیش بالاست و طبیعتاً حقوق معلمان با این هزینه‌ها تناسب کامل ندارد. به همین دلیل، سازمان منطقه آزاد کیش در حد توان خود موضوعات مرتبط با معیشت فرهنگیان را دنبال کرده و این روند را در ادامه نیز پیگیری خواهد کرد.

وی افزود: در کنار اقدامات سازمان، لازم است آموزش و پرورش نیز موضوع اختصاص ضریب و مزایای متناسب با شرایط جزیره را پیگیری کند. در این زمینه نیز جلساتی برگزار شده و قول‌هایی برای بررسی و اجرای آن داده شده است.

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش همچنین از برنامه‌ریزی برای ساخت یک مجموعه مسکونی جدید خبر داد و گفت: یکی از بانک‌های عامل که در حوزه سرمایه‌گذاری فعالیت دارد، مجموعه‌ای حدود ۲۵۰ واحد مسکونی احداث کرده است که در آستانه بهره‌برداری قرار دارد و تلاش می‌کنیم بخشی از این ظرفیت نیز برای فرهنگیان مورد استفاده قرار گیرد.

به گزارش ایسنا مدرسه دخترانه بهکیش در زمینی به مساحت ۴۳۰ مترمربع و با زیربنای تقریبی ۲ هزار و ۵۵۰ مترمربع احداث شده است. این فضای آموزشی که در طرح اولیه با پیش‌بینی ۱۲ کلاس درس طراحی شده بود، با بازنگری در نقشه‌ها و استفاده بهینه از ظرفیت فضا، اکنون قابلیت بهره‌برداری با ۱۷ کلاس را داراست.

رئیس کمیسیون آموزش مجلس: مدرسه‌سازی، سرمایه‌گذاری برای آینده کشور است

انتهای پیام 

آخرین اخبار استان‌ها