چهارشنبه ۱ مهر ۱۴۰۵ | ۰۷:۳۲
منبع: نمایندگی گلستان
۷۰۰ بازرسی از بازار لوازم‌التحریر گلستان/با فروش کالای قاچاق و فاکتورسازی برخورد می شود

معاون بازرسی صمت استان عنوان کرد

۷۰۰ بازرسی از بازار لوازم‌التحریر گلستان/با فروش کالای قاچاق و فاکتورسازی برخورد می شود

گلستان (ایسنا) - معاون بازرسی اداره کل صنعت، معدن و تجارت گلستان از انجام حدود ۷۰۰ مورد بازرسی از بازار استان همزمان با اجرای طرح ویژه نظارت بر بازگشایی مدارس خبر داد و گفت: گران‌فروشی، تقلب، درج نکردن قیمت و عرضه کالای قاچاق از مهم‌ترین تخلفاتی است که در این بازرسی‌ها مورد توجه قرار دارد.

جعفر کرامتی در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: طرح ویژه نظارت بر بازار بازگشایی مدارس از ۱۵ شهریورماه در استان گلستان آغاز شده و تا ششم مهرماه ادامه دارد، البته نظارت بر بازار پس از پایان این طرح نیز در قالب برنامه‌های معمول بازرسی ادامه خواهد داشت و در صورت مشاهده تخلف، برخورد قانونی انجام می‌شود.

وی افزود: پیش از آغاز طرح، جلسات هماهنگی در شهرستان‌های مختلف استان برگزار شد و دستگاه‌هایی از جمله تعزیرات حکومتی، بازرسی اصناف و بسیج اصناف نیز در اجرای این طرح با اداره کل صمت همکاری دارند.

معاون بازرسی اداره کل صمت گلستان با اشاره به حضور میدانی بازرسان در بازار بیان کرد: بازرسی‌ها در نوبت‌های مختلف انجام می‌شود و موضوعاتی مانند گران‌فروشی، تقلب و عرضه کالای قاچاق از مهم‌ترین محورهای نظارت بر واحدهای صنفی است.

کرامتی با تأکید بر اهمیت بررسی فاکتور خرید کالا گفت: در بازرسی از واحدهای صنفی عرضه‌کننده لوازم‌التحریر، کیف، کفش و سایر کالاهای مورد نیاز دانش‌آموزان، فاکتور خرید کالا بررسی می‌شود تا مشخص شود کالا با چه قیمتی خریداری شده و آیا سود قانونی در زمان عرضه لحاظ شده است یا خیر.

وی ادامه داد: ملاک بازرسان برای بررسی قیمت، فاکتور خرید واقعی و دارای مشخصات لازم است و چنانچه اسناد و مدارک ارائه‌شده واقعی نباشد یا سود قانونی رعایت نشده باشد، موضوع به عنوان تخلف مورد رسیدگی قرار می‌گیرد.

معاون بازرسی اداره کل صمت گلستان با اشاره به بازرسی‌های انجام‌شده در روزهای اخیر گفت: در یکی از بازدیدهای انجام‌شده از سه فروشگاه، در دو واحد صنفی تخلف مشاهده شد و در یک مورد نیز موضوع فاکتورسازی مطرح بود که مورد بررسی قرار گرفت.

کرامتی با بیان اینکه اختلاف قیمت کالاهای خریداری‌شده در زمان‌های مختلف می‌تواند ناشی از تغییر قیمت خرید باشد، تصریح کرد: ممکن است یک واحد صنفی کالایی را در گذشته با قیمت مشخصی خریداری کرده باشد و خرید جدید همان کالا با قیمت بالاتری انجام شده باشد، اما در هر صورت ملاک بررسی، فاکتور خرید واقعی و رعایت درصد سود قانونی است.

وی درباره عرضه کالاهای خارجی و احتمال وجود کالای قاچاق در بازار نیز گفت: در مورد کالاهای خارجی، به‌ویژه برخی اقلام لوازم‌التحریر، واحد صنفی باید اسناد و مدارک مثبت گمرکی داشته باشد و اگر مدارک معتبر گمرکی برای کالا وجود نداشته باشد، موضوع به عنوان تخلف قاچاق مورد رسیدگی قرار می‌گیرد.

معاون بازرسی اداره کل صمت گلستان از شهروندان خواست هنگام خرید لوازم‌التحریر، کیف، کفش و سایر اقلام مورد نیاز دانش‌آموزان، نسبت به قیمت و اصالت کالا دقت داشته باشند و در صورت مشاهده تخلف، موضوع را از طریق سامانه ۱۲۴ گزارش کنند.

کرامتی همچنین دریافت فاکتور فروش را یکی از حقوق قانونی خریداران دانست و گفت: فروشنده موظف است برای کالای فروخته‌شده فاکتور صادر کند و اگر واحد صنفی از صدور فاکتور فروش خودداری کند، این موضوع نیز تخلف محسوب می‌شود و قابل پیگیری است.

وی با اشاره به افزایش قیمت برخی اقلام لوازم‌التحریر نسبت به سال گذشته اظهار کرد: در بازار لوازم‌التحریر کمبود کالا وجود ندارد، اما افزایش هزینه‌های تولید بر قیمت تمام‌شده محصولات اثر گذاشته است. هزینه‌های مربوط به تولید، مواد اولیه، دستمزد نیروی کار و سایر هزینه‌های واحدهای تولیدی از عواملی هستند که در قیمت تمام‌شده کالا اثرگذارند.

معاون بازرسی اداره کل صمت گلستان افزود: بخش قابل توجهی از لوازم‌التحریر موجود در بازار تولید داخل است و بسیاری از کالاهایی که ظاهر یا طراحی خارجی دارند، در داخل کشور تولید می‌شوند.

کرامتی در پایان تأکید کرد: شهروندان در زمان خرید، فاکتور فروش را از واحد صنفی مطالبه کنند و در صورت مشاهده گران‌فروشی، تقلب، عرضه کالای فاقد مدارک قانونی یا خودداری از صدور فاکتور، مراتب را از طریق سامانه ۱۲۴ به دستگاه‌های نظارتی اعلام کنند تا موضوع مورد رسیدگی قرار گیرد.

انتهای پیام

آخرین اخبار استان‌ها