جمعه ۳ مهر ۱۴۰۵ | ۱۳:۱۳
منبع: نمایندگی خوزستان
برگزاری مانور آمادگی مقابله با آب‌گرفتگی در ۸ منطقه اهواز/ آمادگی برای بارندگی‌های متعارف 

برگزاری مانور آمادگی مقابله با آب‌گرفتگی در ۸ منطقه اهواز/ آمادگی برای بارندگی‌های متعارف 

خوزستان (ایسنا) - معاون خدمات شهری شهرداری اهواز با اشاره به برگزاری مانور آمادگی و مقابله با بحران آب‌گرفتگی، از آمادگی برای مدیریت بارندگی‌ها خبر داد. 

علیرضا عالی‌پور در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: امروز جمعه سوم مهرماه، مانور آمادگی و مقابله با بحران آب‌گرفتگی در سطح مناطق هشت‌گانه شهرداری اهواز برگزار شد؛ تفاوت مانور امسال با سال‌های گذشته این بود که این مانور در هشت منطقه و در هشت نقطه کانونی و به لحاظ اهمیت آب‌های سطحی برگزار شد.

وی افزود: منطقه یک در باند کندرو بلوار آیت‌الله بهبهانی جنب بانک ملت، منطقه دو در ایستگاه پمپاژ جدید احداثی منتهی الیه خیابان سروش شرقی در جاده ساحلی، منطقه سه در کوی عابدی، منطقه چهار در ایستگاه پمپاژ هشت‌گانه نخلستان، منطقه پنج در خیابان ۱۳ رشد، منطقه شش در محدوده غزنوی شمالی، منطقه هفت در سپهر غربی در کوی سپیدار و منطقه هشت در ایستگاه پمپاژ پیچ وار، نقاط برگزاری مانور بودند.

عالی‌پور ادامه داد: در این نقاط، نیروها با البسه و تجهیزات انفرادی مقابله با آب‌گرفتگی شامل بیل، چکمه، پارو، دیلم و ابزار انفرادی برای رفع آب‌گرفتگی‌ها به‌صورت دستی مستقر شدند. همچنین ماشین‌آلات مقابله با آب‌گرفتگی سطحی شامل تانکر مکنده، پمپ‌های خودمکش سیار (SP)، بالابر و جرثقیل و خودرو امدادی برای سوخت‌رسانی و جابجایی پمپ‌های SP در محل مستقر شدند.

وی با بیان اینکه این مانور، به صورت مشترک بین شهرداری و شرکت آب و فاضلاب برگزار شد، گفت: شرکت آب و فاضلاب نیز با ارسال خودروهای واتر جت برای رفع انسداد فوری خطوط فاضلاب، تانکر مکنده و نیروهای تکنسین و متخصص برای راه‌اندازی پمپ‌ها در این مانور مشارکت داشت.

معاون خدمات شهری شهرداری اهواز تصریح کرد: پمپ‌های مهم هر منطقه مورد بازدید قرار گرفتند، راه‌اندازی شدند و از آماده‌به‌کار بودن آنها اطمینان حاصل شد. برخی پروژه‌های مهم آب‌های سطحی هر منطقه نیز در این مانور مورد بازدید قرار گرفت.

وی درباره نقاط ضعف مانور گفت: نقاط ضعفی در برخی تجهیزات انفرادی وجود دارد که البته فرصت برای تکمیل آن هست. همچنین تأمین لوازم یدکی مورد نیاز ایستگاه‌های پمپاژ مورد تأکید ما بود و باید تأمین شود. بازدیدهای دیگری نیز خواهیم داشت تا این نواقص برطرف شود.

عالی‌پور گفت: میزان آمادگی برای مدیریت آبگرفتگی‌ها حدود ۱۰۰ درصد است؛ البته این آمادگی برای بارندگی‌های متعارف است. طبیعتاً بارندگی‌های فراتر از نرمال یک بحران طبیعی قلمداد می‌شود. در هر شهری در هر نقطه‌ای از نقاط جهان اگر بحران‌هایی به شیوه مانسونی، یعنی یک‌باره با حجم شدید بالای ۱۰۰ میلی‌متر بارش رخ دهد، قطعاً موجب اختلال در روند مدیریت شهری خواهد شد ولی در مجموع در زمان بارش نرمال، از لحاظ تجهیزات، ماشین‌آلات و نیروی انسانی آمادگی صد درصدی داریم.

وی با بیان اینکه با توجه به مسیح بودن اهواز و نداشتن شبکه مجزای آب های سطحی، آبگرفتگی در زمان بارندگی طبیعی است، اضافه کرد: مشکل در کم و کسری‌ها مربوط به زیرساخت، تأسیسات و منابع مالی برای پشتیبانی از موضوع بحران آب‌های سطحی است که طبعا تأمین یک‌باره همه آنها را کسی از ما انتظار ندارد.

انتهای پیام

آخرین اخبار استان‌ها