سه‌شنبه ۷ مهر ۱۴۰۵ | ۱۵:۱۲
دعوت از سرمایه‌گذاران بخش خصوصی برای نوسازی نیروگاه‌های فرسوده

دعوت از سرمایه‌گذاران بخش خصوصی برای نوسازی نیروگاه‌های فرسوده

البرز (ایسنا) - مدیرکل دفتر نظارت و بهسازی نیروگاه‌های شرکت برق حرارتی با اشاره به وجود حدود ۳۰۰۰ مگاوات ظرفیت نیروگاه‌های فرسوده و قدیمی در کشور، از برنامه وزارت نیرو برای جذب سرمایه‌گذاری بخش خصوصی به منظور نوسازی این واحدها خبر داد

به گزارش ایسنا، علی‌اصغر عبدلی روز سه‌شنبه هفتم مهر در نشست خبری با اصحاب رسانه که در شرکت تعمیرات نیروگاهی ایران برگزار شد، با اشاره به وضعیت ناوگان نیروگاهی کشور اظهار کرد: بخشی از ناوگان نیروگاهی ایران را واحدهایی تشکیل می‌دهند که در زمان خرید و نصب، از فناوری روز برخوردار بودند، اما با توجه به پیشرفت فناوری و گذشت زمان، اکنون در زمره واحدهای قدیمی و فرسوده قرار گرفته‌اند.

وی افزود: در حال حاضر نزدیک به ۳۰۰۰ مگاوات ظرفیت نامی نیروگاه‌های فرسوده یا قدیمی در کشور وجود دارد و وزارت نیرو توجه ویژه‌ای به بهسازی و نوسازی این بخش از نیروگاهی داشته است.

جذب سرمایه‌گذاری بخش خصوصی برای نوسازی نیروگاه‌ها

عبدلی با اشاره به اقدامات انجام‌شده برای نوسازی این واحدها گفت: بخشنامه‌ها و مصوبات مناسبی در وزارت نیرو برای جذب سرمایه‌گذاری بخش خصوصی برای نوسازی ناوگان نیروگاهی تدوین و ابلاغ شده است.

مدیرکل دفتر نظارت و بهسازی نیروگاه‌های شرکت برق حرارتی ادامه داد: بر اساس این برنامه‌ها، سرمایه‌گذارانی که آمادگی مشارکت در نوسازی نیروگاه‌ها را داشته باشند، می‌توانند واحدهای فرسوده را جمع‌آوری و آنها را با واحدهای جدید با راندمان ۵۵ تا ۶۰ درصد جایگزین کنند.

وی تأکید کرد: این باعث افزایش حدود دو و نیم برابری راندمان نیروگاه‎‌ها می‌شود. بهسازی و جایگزینی واحدهای قدیمی می‌تواند تأثیر قابل توجهی بر کاهش مصرف سوخت داشته باشد.

صرفه‌جویی چشمگیر سوخت با نوسازی واحدهای فرسوده

وی افزود: برآورد ما یه چیزی نزدیک سالی چهار میلیارد [لیتر] صرفه‌جویی سوخت در صورت جایگزینی این بخش از نیروهاست.

مدیرکل دفتر نظارت و بهسازی نیروگاه‌های شرکت برق حرارتی با اشاره به اقدامات وزارت نیرو برای اجرای این طرح گفت: اقدامات خوبی در وزارت نیرو انجام شده و بخشنامه‌های مربوط به این موضوع تدوین شده است که به‌زودی ابلاغ خواهد شد.

وی ابراز امیدواری کرد با توجه به مشوق‌های پیش‌بینی‌شده برای سرمایه‌گذاران، استقبال گسترده‌ای از طرح جایگزینی و نوسازی نیروگاه‌های فرسوده صورت گیرد.

انتهای پیام

آخرین اخبار استان‌ها