جمعه ۱۰ مهر ۱۴۰۵ | ۲۱:۴۸
منبع: نمایندگی همدان
اختصاص اراضی ۴۰۰ هکتاری برای توسعه شهرک تخصصی مبلمان منبت ملایر

اختصاص اراضی ۴۰۰ هکتاری برای توسعه شهرک تخصصی مبلمان منبت ملایر

همدان (ایسنا) - معاون سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی از اختصاص اراضی ۴۰۰ هکتاری برای توسعه شهرک تخصصی مبلمان منبت ملایر خبر داد و گفت: توسعه این شهرک با هدف تقویت زیرساخت‌های تولید و فراهم کردن زمینه حضور این هنر در بازارهای جهانی در دستور کار قرار دارد.

رضا غلامی شامگاه جمعه ۱۰ مهر در آیین اختتامیه جشنواره مبل و منبت ملایر، با اشاره به جایگاه این صنعت در هویت فرهنگی و اقتصادی شهرستان، اظهار کرد: جشنواره مبل و منبت را باید جشن هویت جهان‌شهر ملایر دانست و ما به این صنعت افتخار می‌کنیم.

وی با اشاره به روند شکل‌گیری و توسعه شهرک صنعتی مبلمان منبت ملایر افزود: ایجاد این شهرک زمینه استقرار شمار قابل توجهی از تولیدکنندگان این حوزه را فراهم کرده و اکنون توسعه آن نیز در دستور کار قرار دارد.

معاون سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ادامه داد: برای توسعه فعالیت‌های مبل و منبت، اراضی ویژه‌ای به وسعت ۴۰۰ هکتار در یکی از محورهای مواصلاتی استان برای فعالان این صنعت در نظر گرفته شده است.

غلامی با تأکید بر ضرورت معرفی ظرفیت‌های مبل و منبت ملایر در عرصه بین‌المللی، بیان کرد: این هنر باید در سطح جهانی دیده شود و جشنواره مبل و منبت نیز ظرفیت آن را دارد که علاوه بر سطح ملی، در ابعاد بین‌المللی برگزار شود.

وی صادرات را یکی از مسیرهای مهم توسعه این صنعت دانست و گفت: باید زمینه صادرات محصولات مبل و منبت فراهم شود، کنسرسیوم‌های صادراتی شکل بگیرد و بازارهای جدید فروش در کشورهای مختلف ایجاد شود تا این صنعت بتواند در توسعه اقتصادی و فرهنگی استان نقش بیشتری ایفا کند.

شهرک مبلمان منبت، حاصل توجه به ظرفیت فراموش‌شده ملایر

بیژن شهبازخانی، از حامیان صنعت مبلمان منبت ملایر نیز در این مراسم با اشاره به روند شکل‌گیری و رشد این صنعت در شهرستان، اظهار کرد: مکانی که امروز در آن گرد هم آمده‌ایم، شهرک مبلمان تخصصی ملایر است و این مکان برای ما جایگاه ویژه و مقدسی دارد.

وی افزود: سال‌ها دغدغه توسعه ملایر را داشتیم و ظرفیت‌هایی همچون دانشگاه ملایر، شهرک مبلمان، کارخانه ذوب‌آهن، بافتینه و راه‌آهن به شهرستان آمدند، اما با وجود این ظرفیت‌ها، آن‌گونه که باید شاهد رشد و توسعه شهر نبودیم تا اینکه صنعت مبلمان منبت وارد عرصه شد.

شهبازخانی با اشاره به شرایط اشتغال جوانان ملایر در آن دوره، گفت: در آن زمان با جمع زیادی از جوانان بیکار مواجه بودیم و در همین شرایط، منبت‌کاران ملایر را دیدیم؛ قشری که تا آن زمان کمتر مورد توجه قرار گرفته بود، اما ظرفیت بسیار بالایی برای ایجاد اشتغال و رونق اقتصادی داشت.

وی با اشاره به خروج بخش قابل توجهی از سود این صنعت از ملایر در گذشته، خاطرنشان کرد: در آن مقطع، سود حاصل از این صنعت بیشتر به سمت یافت‌آباد می‌رفت و ارزش افزوده اصلی نصیب ملایر نمی‌شد.

این فعال و حامی صنعت مبل و منبت ملایر ادامه داد: در سال ۱۳۸۰ با تصویب هیئت دولت، شهرک صنعتی تخصصی مبلمان منبت در ملایر ایجاد شد تا زمینه برای تمرکز فعالیت‌ها و توسعه این صنعت در شهرستان فراهم شود.

انتهای پیام 

آخرین اخبار استان‌ها