یکشنبه ۱۲ مهر ۱۴۰۵ | ۱۹:۲۰
درهای کاخ سلیمانیه به مناسبت روز کرج باز شد

درهای کاخ سلیمانیه به مناسبت روز کرج باز شد

البرز (ایسنا) - معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی فرمانداری ویژه شهرستان کرج، از اجرای ۱۹ برنامه به مناسبت بزرگداشت روز کرج خبر داد و گفت: کاخ سلیمانیه از ساعت ۹ صبح تا ۱۷ تا روز بیستم مهرماه پذیرای شهروندان خواهد بود و رویدادهای مختلفی در آن برگزار می‌شود.

حمید حشمدار در نشست خبری بزرگداشت روز کرج که روز یکشنبه ۱۲ مهر در اداره کل ارشاد اسلامی البرز برگزار شد، اظهار کرد: برنامه‌های گرامیداشت روز کرج در یک بازه ۱۰ روزه و از یازدهم مهرماه آغاز شده و تا روز بیستم مهرماه، همزمان با روز بزرگداشت کرج، ادامه خواهد یافت.

حشمدار با اشاره به آغاز این برنامه‌ها افزود: نخستین برنامه در یازدهم مهرماه با عنوان روز فرهنگ و هنر کرج برگزار شد.

وی ادامه داد: برنامه روز دوازدهم مهرماه با موضوع نقش دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی در هویت‌بخشی و توسعه کرج و به میزبانی دانشگاه پیام نور و با همکاری سایر دانشگاه‌های اصلی شهر برگزار شد. در این برنامه به فضای دانشگاهی و آثار و تأثیرگذاری دانشگاه بر محیط شهری و همچنین تأثیر متقابل شهر و دانشگاه پرداخته شد.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی فرمانداری ویژه شهرستان کرج، نشست خبری را از دیگر برنامه‌های این رویداد عنوان کرد و گفت: برنامه روز دوشنبه سیزدهم مهرماه نیز با موضوع بازخوانی هویت علمی کرج و بزرگداشت استاد جلال افشار، بنیانگذار موزه جانورشناسی کرج، برگزار می‌شود.

وی افزود: موزه جانورشناسی مستقر در کرج نخستین موزه جانورشناسی کشور است و در برخی متون نیز از آن به عنوان موزه‌ای کم‌نظیر در خاورمیانه در زمان خود یاد شده است. تلاش کرده‌ایم این ظرفیت را به شهروندان معرفی کنیم.

حشمدار با اشاره به فلسفه نامگذاری روز کرج اظهار کرد: نکته مهم این است که فلسفه نامگذاری بیستم مهرماه به موضوع دانشگاه بازمی‌گردد. در کرج موضوع دانشگاه، فرهیختگان، اندیشمندان و استادان مورد توجه قرار گرفته و همین مسئله نشان ‌دهنده اهمیت این موضوع در شهر است.

وی ادامه داد: در همین روز یک میزگرد دانشگاهیان با موضوع فرصت‌ها و چالش‌های مسیر پیش رو به میزبانی دانشگاه خوارزمی برگزار خواهد شد و این دانشگاه نیز در برنامه‌های مربوط به روز کرج مشارکت کرده است.

حشمدار بیان کرد: به نظر می‌رسد این اتفاق فرصت کم‌نظیری است که دانشگاه‌ها با موضوع کرج و روز بزرگداشت کرج عجین شده‌اند و نقش بیشتری در این برنامه‌ها ایفا می‌کنند.

وی با اشاره به استقبال دانشگاه‌ها از برنامه‌های بزرگداشت روز کرج افزود: استقبال دانشگاه‌ها بیش از چیزی بود که انتظار داشتیم؛ چراکه آغاز سال تحصیلی معمولاً روزهای پرالتهابی برای دانشگاه‌هاست و تا کلاس‌ها و برنامه‌های دانشگاهی مستقر شوند، زمان می‌برد، اما دانشگاه‌ها با قوت در این برنامه‌ها حضور پیدا کردند.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی فرمانداری ویژه شهرستان کرج ادامه داد: چهاردهم مهرماه نیز برنامه توانمندی‌های بخش کشاورزی، منابع طبیعی و محیط زیست کرج با میزبانی جهاد کشاورزی، اداره منابع طبیعی و اداره محیط زیست برگزار می‌شود و تلاش شده است این سه مجموعه برای نخستین بار در کنار یکدیگر این برنامه را اجرا کنند. این برنامه در محل حیات‌وحش پارک شهید چمران برگزار خواهد شد.

وی افزود: پانزدهم مهرماه نیز برنامه بزرگداشت مفاخر علمی کرج به میزبانی آموزش و پرورش در کانون امام علی (ع) عظیمیه برگزار می‌شود و هر چهار ناحیه آموزش و پرورش کرج در اجرای این برنامه مشارکت دارند.

وی با اشاره به فرصت ایجاد شده برای طرح دیدگاه‌های گروه‌های مختلف در این برنامه‌ها اظهار کرد: هر یک از این برنامه‌ها، ریزبرنامه‌های خاص خود را دارد و فرصت بیشتری برای افراد و مجموعه‌ها ایجاد می‌کند تا مسائل و دیدگاه‌های خود را مطرح کنند.

حشمدار ادامه داد: برای نمونه در برنامه آموزش و پرورش قرار است از معلمان قدیمی و دانش‌آموزان فرهیخته تجلیل شود و چنین برنامه‌ای فرصت بیشتری برای معرفی این ظرفیت‌ها ایجاد می‌کند.

وی از برگزاری همایش پیاده‌روی خانوادگی ویژه بازنشستگان دانشگاهی خبر داد و گفت: این برنامه با میزبانی دانشگاه خوارزمی برگزار خواهد شد.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی فرمانداری ویژه شهرستان کرج افزود: در ادامه برنامه‌ها، حسینیه اعظم یا تکیه اعظم برغان که در پارک ایران کوچک ساخته شده، افتتاح خواهد شد. می‌توان گفت این بنا نخستین بنایی است که در پارک ایران کوچک به شهر کرج اختصاص دارد و سایر بناها مربوط به شهرهای دیگر هستند.

وی همچنین به مشارکت بنیاد شهید در برنامه‌های بزرگداشت روز کرج اشاره کرد و گفت: روز جمعه نیز یک همایش پیاده‌روی خانوادگی با میزبانی بنیاد شهید برگزار می‌شود.

حشمدار افزود: همان روز از ساعت ۱۴ تا ۱۸ برنامه‌ای با عنوان خانه و کرج به میزبانی خانه هنرمندان برگزار خواهد شد که شامل بازار صنایع دستی، تقدیر از هنرمندان و اهدای برخی نقاشی‌های خلق‌ شده در این رویداد است.

وی ادامه داد: شنبه هجدهم مهرماه نیز جشنواره ورزشی بزرگداشت روز کرج به میزبانی اداره ورزش و جوانان و با همکاری جمعیت همیار در سالن شهید کیانپور برگزار می‌شود. دانشگاه آزاد اسلامی نیز برنامه مفصلی را برای بزرگداشت روز کرج برگزار می‌کند که شامل نمایشگاه و همایش است و در سالن مرکزی این دانشگاه برگزار خواهد شد.

وی افزود: بعدازظهر همان روز نیز آیین رونمایی از سردیس استاد ذبیح‌الله زرندی در بیلقان برگزار می‌شود و در ادامه نیز برنامه‌هایی شامل سخنرانی و بخش‌های مرتبط با معرفی و یادبود این استاد در سالن نمایش آن مجموعه برگزار خواهد شد.

وی با اشاره به برنامه‌های روز بیستم مهرماه گفت: در روز بزرگداشت کرج، آیین اختتامیه این برنامه‌ها به میزبانی شهرداری و شورای اسلامی شهر کرج در سالن شهیدان نژادفلاح برگزار خواهد شد.

حشمدار همچنین از برگزاری سه برنامه نمایشگاهی خبر داد و افزود: یکی از نمایشگاه‌ها در تالار و محوطه باز تالار شهیدان نژادفلاح برگزار می‌شود و ویژگی آن این است که از صفر تا صد با توانمندی اهالی همین شهر و سوغات کرج شکل گرفته است.

وی ادامه داد: در این نمایشگاه حدود ۶۰ غرفه پیش‌بینی شده که محصولات، سوغات، صنایع دستی و تولیدات کرج و روستاهای اطراف شهر را عرضه می‌کنند. نمایشگاه دیگری در کیامه با موضوع اقوام برگزار می‌شود و نمایشگاه دیگری نیز در میدان اصلی شهر با حضور اقوام مختلفی که در ایران اسلامی زندگی می‌کنند، برپا خواهد شد.

وی آخرین برنامه را رویدادهای کاخ سلیمانیه عنوان کرد و افزود: کاخ سلیمانیه از ساعت ۹ صبح تا ۱۷ تا روز بیستم مهرماه پذیرای شهروندان خواهد بود و رویدادهای مختلفی در آن برگزار می‌شود. در این مجموعه، راهنمایانی برای معرفی بنای تاریخی کاخ سلیمانیه و سایر بناهای تاریخی حضور خواهند داشت و برنامه‌های جانبی از جمله موسیقی نیز برگزار می‌شود.

وی گفت: مجموع این برنامه‌ها با هدف آغاز یک فرایند فرهنگی و ایجاد فرصت برای حضور و نقش‌آفرینی مجموعه‌ها و گروه‌های مختلف در مسیر رسیدن به روز بیستم مهرماه، روز بزرگداشت کرج، برنامه‌ریزی شده است.

 معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی فرمانداری ویژه شهرستان کرج، با اشاره به ظرفیت‌های تاریخی و طبیعی این شهر گفت: معرفی ظرفیت‌های مختلف کرج در سال‌های گذشته به اندازه‌ای که باید مورد توجه قرار نگرفته و اگر قرار است دیگران برای معرفی این ظرفیت‌ها اقدام کنند، خود ما نیز باید در این زمینه دغدغه داشته باشیم و پیشگام باشیم. 

حشمدار اظهار کرد: در فیلمی که برای این رویداد تهیه شده، پل بی‌یک به عنوان نمادی از کرج مدرن مورد توجه قرار گرفته است و این نماد اکنون در متون و بخش‌های مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرد، اما در کنار نمادهای جدید می‌توان به ظرفیت‌های تاریخی و طبیعی شهر نیز پرداخت.

وی افزود: برای نمونه، درخت ارس یا سرو کوهی ، حدود سه هزار سال قدمت دارد و در این شهر همچنان وجود دارد و با توجه به سابقه طولانی خود، بخشی از تاریخ طبیعی منطقه را دربرگرفته است، اما آن‌گونه که باید به این درخت و طبیعت تاریخی کرج پرداخته نشده است.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی فرمانداری ویژه شهرستان کرج ادامه داد: این پرسش مطرح است که چه کسی باید این ظرفیت‌ها را معرفی می‌کرد؛ رسانه‌ها باید در این زمینه نقش داشته باشند، اما خود ما نیز نمی‌توانیم از دیگران انتظار داشته باشیم در حالی که خودمان برای معرفی ظرفیت‌های شهر اقدامی نکرده‌ایم.

احیای کاخ ناصری و حل مشکلات کاروانسرای شاه عباسی و حمام مصباح

وی در ادامه در پاسخ به پرسش ایسنا با اشاره به برخی بناهای تاریخی کرج اظهار کرد: در مورد بناهای تاریخی شهر نیز مشکلاتی وجود دارد که بخشی از آن به کم‌کاری‌هایی در سال‌های مختلف در حوزه میراث فرهنگی استان بازمی‌گردد و باید برای حل این مسائل اقدام شود.

حشمدار با اشاره به حمام مصباح گفت: این بنا با موضوع معارض حقوقی مواجه است و لازم بود این مشکل حقوقی حل شود تا میراث فرهنگی بتواند نسبت به احیای آن اقدام کند.

وی افزود: در تهران صندوقی برای احیای بناهای تاریخی وجود دارد و می‌توان با استفاده از این ظرفیت، بناهای تاریخی را احیا و در اختیار سرمایه‌گذاران قرار داد. برای حمام مصباح نیز سرمایه‌گذار پیدا شده بود و قرار بود این مجموعه پس از احیا به فضایی مانند شربت‌خانه سنتی تبدیل شود، اما به دلیل مشکلات حقوقی این اتفاق نیفتاد.

حشمدار ادامه داد: کاروانسرای شاه‌عباسی نیز با مشکل حقوقی و قراردادی مواجه است و تأکید من به دوستان میراث فرهنگی این بوده است که اماکن تاریخی نباید به دلیل پیچیدگی مسائل حقوقی بلاتکلیف بمانند و لازم است متولی این موضوع برای حل مشکلات اقدام کند.

وی با اشاره به بازدید اخیر از کاخ سلیمانیه گفت: پیش از برگزاری این نشست خبری، از کاخ سلیمانیه بازدید کردیم و برای برگزاری رویدادهای این مجموعه، بخش‌های مختلف آن را بررسی و مشکلات موجود را تا حد امکان برطرف کردیم.

حشمدار با اشاره به اهمیت تاریخی کاخ سلیمانیه افزود: این بنا از جمله بناهای تاریخی مهم کرج است و در تاریخ معاصر نیز تصاویر و اسناد ارزشمندی از آن وجود دارد و در منابع تاریخی ثبت شده است.

حشمدار یادآور شد: از رسانه‌ها درخواست کرده‌ایم در کنار این برنامه‌ها حضور داشته باشند تا همزمان با آماده‌سازی و برگزاری رویدادها، این ظرفیت به شهروندان معرفی شود و مردم بدانند کاخ سلیمانیه برای بازدید آماده است.

وی افزود: باید این فرصت را ایجاد کنیم که رسانه‌ها و فعالان فضای مجازی یک بار به صورت جدی به معرفی کاخ سلیمانیه بپردازند و این ظرفیت را به شهروندان معرفی کنند و سپس سراغ دیگر ظرفیت‌های تاریخی و فرهنگی کرج برویم.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی فرمانداری ویژه شهرستان کرج با اشاره به روند احیای کاخ ناصری گفت: کاخ ناصری نیز در حال احیا و مرمت است و این مجموعه که در مقطعی به یک خرابه تبدیل شده بود، اکنون در حال تبدیل شدن به فضایی برای تقویت گردشگری است.

حشمدار افزود: مسیر ناصری که ناصرالدین‌شاه از آن برای تردد به سمت تهران استفاده می‌کرد و همچنین ظرفیت‌های تاریخی پیرامون کاخ، از جمله موضوعاتی است که در روند احیای این مجموعه مورد توجه قرار گرفته است.

وی خاطرنشان کرد: در استان البرز و در حوزه کرج، در زمینه میراث فرهنگی و موضوعات فرهنگی و اجتماعی کارهای زیادی انجام نشده و به همین دلیل هرچقدر در این حوزه فعالیت کنیم، باز هم ظرفیت و نیاز برای کار بیشتر وجود دارد.

انتهای پیام

آخرین اخبار استان‌ها