سه‌شنبه ۱۴ مهر ۱۴۰۵ | ۱۱:۵۰
انجام ۳ میلیون نوبت واکسیناسیون دام‌ها در هرمزگان

انجام ۳ میلیون نوبت واکسیناسیون دام‌ها در هرمزگان

هرمزگان (ایسنا) - مدیرکل دامپزشکی هرمزگان با تأکید بر نقش بی‌بدیل این سازمان در صیانت از سلامت عمومی و زنجیره غذایی کشور، از انجام بیش از ۳ میلیون نوبت واکسیناسیون رایگان در مناطق صعب‌العبور استان خبر داد و گفت: دامپزشکی هرمزگان به عنوان مرزبان سلامت، با نظارت دقیق بر فرآیند تولید از مزرعه تا سفره، تضمین‌کننده امنیت غذایی در پهنه‌های دریایی و خشکی استان است.

مصطفی فخرآبادی پور در نشست با اصحاب رسانه به مناسبت ۱۴ مهر، روز دامپزشکی، ضمن تشریح دستاوردهای یک‌ ساله این اداره کل، بر نقش راهبردی دامپزشکی در تأمین امنیت غذایی و سلامت عمومی تأکید کرد.

وی با بیان اینکه هرمزگان با برخورداری از ۵۰ درصد پهنه دریایی، نقشی کلیدی در امنیت غذایی کشور دارد، اظهار کرد: دامپزشکی در دل وزارت جهاد کشاورزی، در تمامی حلقه‌های زنجیره تولید حضور فعال دارد. از نظارت بر خوراک دام، طیور و میگو گرفته تا نظارت‌های بهداشتی در کشتارگاه‌ها، همگی برای اطمینان از سلامت فرآورده‌های پروتئینی روی سفره مردم است.

او با اشاره به عملکرد اداره مبارزه با بیماری‌های دامی، افزود: در یک سال گذشته بیش از ۳ میلیون و ۲۷۸ هزار نوبت واکسیناسیون رایگان در سراسر استان به‌ویژه در مناطق روستایی و عشایری و نقاط صعب‌العبور انجام شده است. همچنین با اجرای عملیات سم‌پاشی علیه انگل‌های خارجی و پایش‌های دوره‌ای، ردپای بیماری‌های مشترک میان انسان و دام به‌صورت مستمر ردیابی می‌شود تا ضریب سلامت در دامداری‌ها حفظ گردد.

وی با اشاره به نظارت‌های بهداشتی در زنجیره تولید طیور گفت: طی سال گذشته نزدیک به ۲۰ میلیون قطعه پرنده در کشتارگاه‌های استان تحت نظارت بهداشتی ذبح شده‌اند. همچنین در تعامل با معاونت امور دام، با نظارت بر جوجه‌ریزی‌ها، تعداد این واحدها به ۲۵ میلیون قطعه افزایش یافته و ثبات مطلوبی در حوزه بیماری‌های طیور ایجاد شده است. در حوزه آبزیان نیز با ثبت رکورد تولید ۲ میلیارد قطعه لارو، تیم‌های دامپزشکی از مراکز تکثیر تا مزارع پرورش ماهی در قفس، تمامی مراحل را برای پیشگیری از بیماری‌هایی نظیر لکه سفید میگو رصد می‌کنند.

سرپرست اداره کل دامپزشکی هرمزگان با تأکید بر جایگاه بین‌المللی این سازمان تصریح کرد: به دلیل موقعیت بندر شهید رجایی، ۱۳۵ هزار تن فرآورده خام دامی تحت نظارت همکاران ما وارد و ۱۲۱ هزار تن ترانزیت شده است. همچنین با صادرات ۷۰ هزار تن انواع فرآورده‌های شیلاتی، نظارت‌های آزمایشگاهی ما مطابق با استانداردهای جهانی انجام می‌شود تا از هرگونه عدم انطباق جلوگیری شود. هم‌اکنون نیز در حال آماده‌سازی مراکز جهت ثبت‌نام جدید برای صادرات به اتحادیه اقتصادی اوراسیا هستیم.

فخرآبادی‌پور با اشاره به چالش‌های پیش رو اظهار کرد: با وجود تلاش جهادی همکاران که بعضاً با ۵۰ درصد توان نیروی انسانی در حال فعالیت هستند، برای حفظ این سطح از خدمات نیازمند نگاه ویژه مسئولان استانی و کشوری هستیم. کمبود ناوگان خودرویی برای حضور در مناطق دورافتاده و نیاز به به‌روزرسانی تجهیزات آزمایشگاهی که نقش مرزبانی سلامت را ایفا می‌کنند، از اولویت‌های فعلی ماست. امیدواریم با تخصیص اعتبارات لازم، فضای فنی و آزمایشگاهی در شهرستان‌های بشاگرد، بستک و سیریک هرچه سریع‌تر به بهره‌برداری برسد تا از فوت وقت و هزینه‌های انتقال نمونه به خارج از استان جلوگیری شود.

انتهای پیام

آخرین اخبار استان‌ها