جمعه ۱۷ مهر ۱۴۰۵ | ۱۹:۱۰
منبع: نمایندگی چهارمحال و بختیاری
معاون وزیر جهادکشاورزی: هند، اولین مقصد صادرات محصول خرما و بادام از ایران است

معاون وزیر جهادکشاورزی: هند، اولین مقصد صادرات محصول خرما و بادام از ایران است

چهارمحال و بختیاری (ایسنا) - معاون امور باغبانی وزیر جهادکشاورزی گفت: کشور هند برای ایران یک شریک اقتصادی مطلوب محسوب می‌شود، صادرات محصولاتی مانند بادام و خرما از ایران به این کشور، رتبه اول را به خود اختصاص داده است.

محمدمهدی برومندی امروز ۱۷ مهر در سومین جشنواره ملی بادام در مجموعه گردشگری گرداب بن با حضور ویشوش نگی، سفیر هند با بیان اینکه چهارمحال و بختیاری در حوزه باغبانی باوجود شرایط اقتصادی عملکرد خوبی داشته است، اظهار کرد: با همکاری استاندار این استان در حوزه باغبانی برنامه‌ عملیاتی بسیار خوبی تعریف شده است و به زودی وارد مرحله اجرا خواهد شد.

معاون امور باغبانی وزیر جهادکشاورزی در ادامه با اشاره به اینکه روابط کشور ایران با جمهوری هند همواره توام با احترام بوده است، خاطرنشان کرد: روابط تجاری با کشور هند در راستای تامین امنیت غذایی، باوجود تحریم‌ها قابل تقدیر است و این کشور برای ایران یک شریک اقتصادی مطلوب محسوب می‌شود، صادرات محصولاتی مانند بادام و خرما از ایران به این کشور رتبه اول را به خود اختصاص داده است.

وی با بیان اینکه سالانه یک میلیون و ۷۰۰ هزار تن خرما، ۲۰۰ هزار تن بادام و ۳ میلیون تن سیب درختی در کشور تولید می‌شود، گفت: محصول سیب و کیوی نیز جزو محصولات صادراتی به کشور هند است، در جنگ رمضان هند پس از عراق و روسیه، هند سومین مقصد صادراتی محصولاتی ایران محسوب می‌شود.

برومندی با اشاره به اینکه ۲.۵ هکتار باغات بادام در دنیا وجود دارد، خاطرنشان کرد: از این سطح زیر کشت حدود ۴.۵ تن بادام برداشت می‌شود، بعد از کشورهای آمریکا، اسپانیا، استرالیا و ترکیه، ایران پنجمین تولیدکننده بادام محسوب می‌شود، باتوجه به اینکه مصرف سموم و کود در باغات ایران بسیار پایین‌تر از میانگین کشوری است، این محصولات در حوزه صادرات پرطرفدار هستند، در محصول بادام چهارمحال و بختیاری سموم پرخطر حذف شده است و محصولات باغی تحت رصد هستند، متوسط سرانه مصرف سموم در جهان در هر هکتار ۲.۵ کیلوگرم و در ایران کمتر از ۱.۵ کیلوگرم است، بنابراین محصول سالم‌تری در ایران تولید می‌شود.

معاون امور باغبانی وزیر جهادکشاورزی تاکید کرد: امیدواریم در سال‌های آینده تراز تجاری ایران و هند رشد معناداری داشته باشد، درتلاشیم برای توسعه تولید، صادرات و رفع موانع تولید در کشور گام‌های موثری برداریم.

انتهای پیام 

آخرین اخبار استان‌ها