یکشنبه ۱۹ مهر ۱۴۰۵ | ۱۵:۵۷
فعالیت ۱۲۰۰ تعاونی در استان البرز

فعالیت ۱۲۰۰ تعاونی در استان البرز

البرز (ایسنا) - مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی البرز گفت: در حال حاضر، نزدیک به ۱۲۰۰ تعاونی فعال در حوزه‌های مختلف در استان البرز فعالیت می‌کنند.

حسین فلاح‌نژاد روز یکشنبه ۱۹ مهر در بیست‌ویکمین جشنواره تعاونی‌های برتر استان البرز که در خانه تعاون البرز برگزارشد، گفت: جلسه امروز با هدف تقدیر از تعاون‌گران استان البرز، فعالان حوزه مشاغل خانگی و همچنین رونمایی از یک الگوی جدید در حوزه تعاونی‌ها برگزار شده است. در حال حاضر، نزدیک به ۱۲۰۰ تعاونی فعال در حوزه‌های مختلف در استان البرز فعالیت می‌کنند. اگرچه رویکرد این تعاونی‌ها در گذشته متفاوت بوده است، اما اکنون در تلاش هستیم با بهره‌گیری از رویکردهای جدید، خدمات بهتری در حوزه تعاون ارائه دهیم.

وی افزود: یکی از دغدغه‌های اصلی، تجمیع سرمایه‌های خرد مردم و هدایت آنها به سمت فعالیت‌های اقتصادی مولد است. این موضوع به‌ویژه در محلات کم‌برخوردار اهمیت بیشتری دارد. در حال حاضر، در ۳۲۷ محله فعال استان نیز برنامه‌هایی در حال اجراست و تلاش می‌کنیم ظرفیت تعاونی‌های محله‌محور را برای ارائه خدمات و تقویت فعالیت‌های اقتصادی در این مناطق به کار بگیریم.

فلاح‌نژاد ادامه داد: نکته مهم دیگر، ضرورت توجه به جایگاه واقعی بخش تعاون است. متأسفانه در سال‌های گذشته، به دلیل مشکلاتی که برخی تعاونی‌ها با آن مواجه بوده‌اند، خدمات و دستاوردهای سایر تعاونی‌ها کمتر مورد توجه قرار گرفته است. در حالی که تعداد تعاونی‌های مشکل‌دار استان، بر اساس برآورد ما، احتمالاً به ۲۰ تا ۳۰ تعاونی نیز نمی‌رسد، اما به دلیل بازتاب گسترده مشکلات آنها، عملکرد مثبت و خدمات سایر تعاونی‌ها کمتر دیده شده است.

وی افزود: رویکرد ما در سال جاری، حرکت به سمت توسعه تعاونی‌های درمانی و آموزشی است. موضوع درمان یکی از دغدغه‌های مهم استان به شمار می‌رود. بر همین اساس، تعدادی از تعاونی‌ها را برای ورود به این حوزه تشویق کرده‌ایم و هماهنگی‌هایی نیز با وزارتخانه انجام شده است تا از طریق تسهیلاتی که قرار است در اختیار آن‌ها قرار گیرد، زمینه تشکیل و توسعه تعاونی‌های درمان‌محور در استان فراهم شود.

وی با اشاره به حمایت از تعاونی‌های فعال در حوزه مشاغل خانگی، گفت: نخستین مرکز خدمات مشاغل خانگی کشور در استان البرز افتتاح شد. این مرکز در ادامه فعالیت خود با مسائلی مواجه بود. دستور ویژه استاندار برای تداوم استقرار این مجموعه در محل فعلی و فراهم‌شدن زمینه توسعه فعالیت‌های آن، اقدامی ارزشمند است که می‌تواند به تقویت مشاغل خانگی در استان کمک کند.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی البرز خاطرنشان کرد: توسعه مشاغل خانگی، علاوه بر ایجاد فرصت‌های شغلی، می‌تواند در تحقق اهداف مورد نظر در حوزه محله‌محوری نیز مؤثر باشد. به همین دلیل، در حال برنامه‌ریزی هستیم تا با تجمیع سرمایه‌های خرد مردم در قالب تعاونی‌های مشاغل خانگی و تعاونی‌های مرتبط با گروه‌های مختلف، از جمله تعاونی‌های معلمان، زمینه مشارکت بیشتر مردم در فعالیت‌های اقتصادی را فراهم کنیم.

وی درباره مسکن کارکنان دولت هم گفت: این موضوع یکی از دغدغه‌های جدی کارکنان دولت محسوب می‌شود و بخش تعاون می‌تواند در این زمینه نیز نقش مؤثری ایفا کند. در همین راستا، الگویی برای مشارکت تعاونی‌های فعال و دستگاه‌های اجرایی در حوزه تأمین مسکن تهیه شده است. در صورت فراهم‌شدن بسترهای لازم و همکاری دستگاه‌های ذی‌ربط، می‌توان از ظرفیت تعاونی‌ها برای مشارکت در اجرای طرح‌های مسکن کارکنان دولت استفاده کرد. همچنین، اگر دستگاه‌های مربوطه در این زمینه وظایف و همکاری‌های لازم را بر عهده بگیرند، این الگو می‌تواند به بهبود شرایط اقتصادی کارکنان دولت و تسهیل تأمین مسکن آنان کمک کند.

انتهای پیام

آخرین اخبار استان‌ها