سه‌شنبه ۲۱ مهر ۱۴۰۵ | ۱۲:۳۰
هفته سوم اعتراض‌ها؛ خشم دانش‌آموزان فرانسوی از بحران آموزش

هفته سوم اعتراض‌ها؛ خشم دانش‌آموزان فرانسوی از بحران آموزش

دولت فرانسه در حالی خود را برای سومین هفته از اعتراضات سراسری دانش‌آموزان آماده می‌کند که شمار بازداشت‌شدگان به بیش از ۶۸۰۰ نفر رسیده و گزارش‌ها از شدت گرفتن خشونت‌ها و آسیب‌های جسمی معترضان خبر می‌دهد. فعال حامی فلسطین سوئدی هم به جمع دانش‌آموزان معترض در سن‌دنی پیوسته است.

به گزارش ایسنا، فرانسه امروز سه‌شنبه نیز خود را برای برگزاری تظاهرات سراسری تازه در حمایت از دانش‌آموزانی که هفته‌هاست در اعتراض به شرایط نامناسب نظام آموزشی و مدارس دست به اعتراض زده‌اند، آماده می‌کند. مقامات و شرکت‌کنندگان در این تظاهرات بیم وقوع خشونت‌های بیشتری در این دور جدید تظاهرات را دارند.

این موج اعتراضی که مورد حمایت اتحادیه‌های کارگری و حزب چپ‌گرای «فرانسه تسلیم‌ناپذیر» (LFI) قرار گرفته، شامل راهپیمایی در پاریس از ساعت ۱۲ به وقت گرینویچ و تظاهرات در سایر شهرها است. در جریان تظاهرات روز پنجشنبه بیش از ۷۰ هزار نفر در سراسر فرانسه به خیابان‌ها آمدند و حدود ۵۰۰ نفر بازداشت شدند.

مقام‌های فرانسوی امیدوار بودند جنبش اعتراضی دانش‌آموزی کنونی که از اواخر سپتامبر آغاز شده پیش از تعطیلات میان‌ترم رو به کاهش بگذارد اما تظاهرات امروز امیدهای آنها را نقش بر آب کرده است.

اعتراضات دانش‌آموزی فرانسه؛تظاهرات شدت می‌گیرد/ گرتا تونبرگ به جمع معترضان پیوست
یک دانشجو در برابر ورودی مسدودشده یک ساختمان آموزشی در دانشگاه رن ایستاده است.

در دورهای قبلی تظاهرات که با موج وسیع دستگیری‌ها و سرکوب از سوی نیروهای پلیس فرانسه روبرو شده، دانش‌آموزان تلاش کردند با کار گذاشتن موانع، دسترسی به دبیرستان‌ها را مسدود کنند.

بر اساس اعلام وزارت آموزش فرانسه، روز دوشنبه ۱۳۰ دبیرستان این کشور در نتیجه اعتراضات تعطیل شد. با این حال، این وزارتخانه با بازتاب دادن مواضع مطلوب دولت فرانسه هشدار داده که «تعداد تعطیلی مدارس در حال کاهش است، اما خشونت‌ها شدت می‌گیرد.»

وزارت آموزش فرانسه اعلام کرد که روز دوشنبه هشت نفر از کارکنان نظام آموزشی این کشور عمدتاً در منطقه پاریس و شهرهای بوردو و لیون، در ارتباط با اعتراضات زخمی شدند.

بازداشت‌های گسترده و خشونت پلیس

بر اساس اعلام وزارت دادگستری فرانسه، در جریان این اعتراضات بیش از ۶۸۰۰ نفر شامل عمدتاً دانش‌آموزان زیر سن قانونی بازداشت شده‌اند. پلیس فرانسه همچنین مدعی شده تحقیقات داخلی را درباره ۲۴ مورد خشونت نیروهایش علیه معترضان آغاز کرده است.

اعتراضات دانش‌آموزی فرانسه؛تظاهرات شدت می‌گیرد/ گرتا تونبرگ به جمع معترضان پیوست
 دیوارنوشته‌ای با مضمون «بیایید دانش‌آموزان دبیرستانی را مسلح کنیم» روی دیوار ساختمانی در شهر رن

گزارش‌ها حاکی از آن است که در جریان اعتراضات، یک معترض جوان دست خود را بر اثر نارنجک شوک‌دهنده پلیس از دست داده، معترض دیگری بر اثر شلیک گاز اشک‌آور از فاصله نزدیک به صورتش، بسیاری از دندان‌های خود را از دست داده و معترض سومی نیز یک چشم خود را از دست داده است. گروه‌های حقوق بشری و دانش‌آموزان شدیدا اعمال سرکوب و خشونت پلیس فرانسه علیه معترضان را محکوم کرده‌اند.

واکنش ماکرون و وعده‌های دولت

امانوئل ماکرون، رئیس‌جمهور فرانسه روز دوشنبه در گفت‌وگو با خبرنگاران در تلاش برای منصرف کردن معترضان از تظاهرات گفت رسیدگی به خواسته‌های آنها زمان‌بر خواهد بود و از معترضان خواست خویشتن‌داری کنند.

ماکرون گفت: «اینها مسائلی هستند که نیازمند زمان، رایزنی، گفت‌وگو و احترام هستند.»

دولت فرانسه پس از تظاهرات سراسری هفته گذشته با مطرح ساختن وعده‌هایی برای بهبود وضعیت مدارس اعلام کرد حدود ۳۰۰۰ معلم جایگزین در روزهای آینده برای جایگزینی کارکنان غایب در ۱۱۴ دبیرستان آسیب‌دیده اعزام شوند. یک سخنگوی دولت پاریس نیز روز دوشنبه گفت که فرآیند تخصیص این معلمان آغاز شده است. با این حال، اتحادیه ملی دانش‌آموزان فرانسه این اقدام دولت را «ناچیز» خوانده و خواستار افزایش ۱۰ میلیارد یورویی بودجه دبیرستان‌ها شده است.

پیوستن گرتا تونبرگ به معترضان

در تحولی دیگر، گرتا تونبرگ، فعال سوئدی حامی محیط ‌زیست و فلسطین، صبح سه‌شنبه در برابر دبیرستان «پل-الوارد» در سن‌دنی، یکی از کانون‌های اصلی جنبش دانش‌آموزی، به جمع معترضان پیوست. بر اساس گزارش‌ها، این فعال ۲۳ ساله در حالی که حدود ۲۰ وکیل نیز برای تشکیل «زنجیره انسانی با لباس رسمی برای محافظت از دانش‌آموزان» در آن محل تجمع کرده بودند، وارد این مکان شد.

اعتراضات دانش‌آموزی فرانسه؛تظاهرات شدت می‌گیرد/ گرتا تونبرگ به جمع معترضان پیوست
تصویری از پیوستن گرتا تونبرگ به اعتراضات دانش‌آموزی فرانسه

تظاهرات روز سه‌شنبه در حمایت از دانش‌آموزان قرار است روز شنبه با تجمعات عمومی گسترده‌تر علیه افزایش هزینه‌های زندگی دنبال شود.

انتهای پیام

# جهان

آخرین اخبار جهان