سیف الله رنجبر در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به سفر سال گذشته وزیر میراث فرهنگی به اورامانات کرمانشاه، اظهارکرد: یکی از مصوبات این سفر احداث موزه فرهنگی هورامان کرمانشاه بود که متاسفانه هنوز به مرحله اجرایی نرسیده است.
وی افزود: در این سفر مقرر شد باتوجه به ظرفیتهای بالای منطقه اورامانات در حوزه پژوهشهای فرهنگی، باستان شناسی و مردم شناسی، یک موزه فرهنگی را در یکی از شهرستانهای این منطقه احداث کنیم.
مدیر پایگاه جهانی اورامانات کرمانشاه با بیان اینکه از سال گذشته پیگیریهایی برای اجرایی شدن این مصوبه انجام گرفته، تصریح کرد: هرچند شرایط کشور طی یکسال گذشته در عدم اجرایی شدن این پروژه تاثیرگذار بوده، اما اجرای پروژه موزه فرهنگی هورامان در حال حاضر با دو چالش برای اجرایی شدن مواجه است.
وی جانمایی زمین محل احداث این موزه را یکی از این چالشها عنوان کرد و گفت: تلاش زیادی برای یافتن زمین مناسبی با دسترسی راحت که بتوان این پروژه را در آن اجرایی کرد، انجام دادیم که به نتیجه نرسید، لذا مکاتباتی را با راه و شهرسازی داشتیم تا آنها یک زمین را در اختیار ما قرار دهند که تاکنون هیچ جوابی به مکاتبات ما ندادهاند.
رنجبر چالش دوم برای اجرایی شدن این پروژه را تخصیص اعتبارات عنوان کرد و افزود: باتوجه به اینکه برای اجرای پروژههای جدید باید مجوز ماده ۲۳ گرفته شود، ما نیز به دنبال اخذ این مجوز هستیم و روند پیگیری این مجوز در حال انجام است.
وی خاطرنشان کرد: برای اجرایی شدن این پروژه نیاز است پژوهشگاه میراث فرهنگی وزارتخانه، مطالعات آن را انجام دهد و پس از آن بتوانیم فرآیند اخذ مجوز ماده ۲۳ و اختصاص اعتبارات مورد نیاز را انجام دهیم.
مدیر پایگاه جهانی اورامانات کرمانشاه در ادامه احداث موزه فرهنگی هورامان را یکی از مطالبات مردم این منطقه عنوان کرد و گفت: در منطقه اورامانات ۴۲۱ اثر تاریخی وجود دارد که بیش از ۶۰ درصد آنها به ثبت ملی رسیدهاند.
وی ادامه داد: منطقه اورامانات در کرمانشاه چهار شهرستان را در بر میگیرد که مردمان آن دارای فرهنگی غنی، میراثهای ناملموس، آداب و رسوم متنوع، صنایع دستی با قدمت بالا و ... هستند.
رنجبر یادآورشد: با وجود این ظرفیتهای تاریخی، فرهنگی و مردم شناسی، احداث موزه فرهنگی در اورامانات یک ضرورت است، اما برای تحقق این هدف نیازمند همکاری بین دستگاهی و کمکهای مسئولین استانی هستیم.
انتهای پیام
