شنبه ۲ آبان ۱۴۰۵ | ۱۱:۵۳
منبع: نمایندگی قزوین
مدیرکل بیمه سلامت قزوین: ۷۸ درصد از بیمه‌شدگان، تحت پوشش بیمه رایگان قرار گرفتند

مدیرکل بیمه سلامت قزوین: ۷۸ درصد از بیمه‌شدگان، تحت پوشش بیمه رایگان قرار گرفتند

قزوین (ایسنا) - مدیرکل بیمه سلامت استان قزوین با اعلام اینکه در حال حاضر ۴۷۲ هزار نفر تحت پوشش بیمه سلامت هستند، گفت: ۷۸ درصد از این جمعیت به صورت رایگان و بدون پرداخت حق بیمه تحت پوشش قرار گرفته‌اند و ۲۲ درصد باقی‌مانده با پرداخت هزینه‌های مصوب بیمه شده‌اند.

حمیدرضا آقا داداشی دوم آبان در نشست با اهالی رسانه اظهار کرد: بیمه‌شدگان از دهک‌های ۶ تا ۹ شامل تخفیف پلکانی هستند و دهک‌های یک تا پنج نیز به صورت کاملاً رایگان بیمه می‌شوند. همچنین پوشش بیمه روستایی بدون توجه به دهک‌ها، تمدید شده است.

مدیرکل بیمه سلامت استان قزوین با اشاره به شبکه خدمات درمانی اظهار کرد: ۶۴۰ مرکز در استان با بیمه سلامت قرارداد و۱۷۰۰ پزشک، متخصص، دندانپزشک و ماما با ما همکاری دارند؛ گاهی انتقاد می‌شود که تعداد پزشکان در مراکز طرف قرارداد نسبت به جمعیت کم است؛ اما باید توجه داشت که یک مرکز می‌تواند شامل تعداد زیادی پزشک، متخصص، فوق تخصص، دندانپزشک و ماما باشد. 

وی همچنین افزود: ما حدود ۹۰۰ بازدید حضوری و غیرحضوری در راستای نظارت بر عملکرد مراکز انجام می‌دهیم که بیشترین میزان نظارت‌ها در بخش داروخانه‌ها متمرکز است.

آقا داداشی در خصوص روند رسیدگی به اسناد بیان کرد: استان از نظر پذیرش و رسیدگی به اسناد در وضعیت مطلوبی قرار دارد. ماهانه ۱۱۰ هزار نسخه مورد بررسی قرار می‌گیرد که از این میان، ۹۰ تا ۱۰۰ هزار نسخه ویزیت پذیرش می‌شود.

وی در خصوص پرداخت‌ها به مراکز درمانی توضیح داد: بیمارستان‌ها تا تیرماه اسناد را برای ما ارسال کرده‌اند و پرداخت‌ها به‌صورت علی‌الحساب انجام می‌شود. برای سال جاری نیز تخصیص‌های علی‌الحساب تا شهریور ماه پرداخت شده و بیمارستان‌های دانشگاهی تا آبان ماه به‌صورت علی‌الحساب تسویه شده‌اند.

مدیرکل بیمه سلامت، نقطه عطف خدمات را مربوط به سال ۱۴۰۱ دانست و افزود: با استقرار بیمه سلامت در سال ۱۴۰۱، تمامی بیماران صعب‌العلاج تحت پوشش قرار گرفتند. پیش از این، ما تنها با ۶ نوع بیماری نظیر تالاسمی، هموفیلی، ام ‌اس، پیوند مواجه بودیم، اما اکنون تعداد بیماری‌های تحت پوشش صندوق بیماران خاص و صعب‌العلاج به ۱۳۴ گروه بیماری رسیده است.

وی تشریح کرد: در حال حاضر ۴۶ هزار نفر دارای نشان شدند که شامل بیمه‌شدگان دارای بیمه خاص و صعب‌العلاج با ارائه مدرک هستند. این افراد در بیمارستان‌های علوم پزشکی به صورت رایگان پذیرش شده و مراکز طرف قرارداد، حدود ۲۰ درصد هزینه‌ها را پرداخت می‌کنند. از میان این ۱۳۴ بیماری، ۶۹ مورد دارای بسته خدمتی هستند که در صورت فعال بودن این بسته‌ها در سامانه، هنگام مراجعه، فرانشیز حذف می‌شود. اما برای ۴ گروه که بسته خدمتی ندارند، سامانه قادر به حذف فرانشیز نیست و مدارک به ما ارسال می‌شود تا ما بخشی از هزینه را بر اساس قوانین صندوق خاص و صعب‌العلاج عودت دهیم. در همین راستا، نشست کارگروه و کمیته بیماران خاص و صعب‌العلاج برای حمایت دقیق‌تر از آنان برگزار می‌شود.

آقاداداشی همچنین در مورد پوشش دندانپزشکی افزود: بیماران صعب‌العلاج در ۵ بیماری خاص ثابت و همچنین بیماران مبتلا به مشکلات روانی، پروانه‌ای، سرطان و اوتیسم، بیش از سایر بیمه‌شدگان از پوشش دندانپزشکی برخوردارند که میزان پوشش آن‌ها از ۸.۵ میلیون تا ۱۶ میلیون تومان متغیر است.

وی با ارائه آماری از هزینه‌های درمانی استان بیان کرد: در سال ۱۴۰۴ نسبت به ۱۴۰۳، شاهد رشد ۱۰۰ درصدی هزینه‌ها بودیم. کل هزینه‌های درمانی استان در سال گذشته ۱۱۰۰ میلیارد تومان بود که امسال تا این لحظه، ۸۸ تا ۹۰ درصد رشد هزینه داشته‌ایم. هزینه‌های مربوط به بیماران خاص و صعب‌العلاج حدود ۳۷ درصد از کل هزینه‌های بیمه سلامت را تشکیل می‌دهد.

مدیرکل بیمه سلامت استان قزوین همچنین از پرونده‌های خارج از ضوابط خبر داد: در سال ۱۴۰۴ و در ۶ ماهه اول سال، ۷۱۰ درصد پرونده خارج از ضوابط به مبلغ ۸ میلیارد تومان پذیرش کردیم.

وی در بخش چالش‌های بودجه‌ای، اشاره کرد: مطالبات عمده ما از دولت، مربوط به حق بیمه افرادی است که ۷۸ درصد بیمه‌شدگان ما را تشکیل می‌دهند. قرار بود ۱۸۹ همت تخصیص اعتبار سازمان پرداخت شود که با توجه به سیاست‌های انقباضی، تاکنون پرداخت نشده است؛ در حالی که ۸۸ همت تخصیص امسال بوده است.

آقاداداشی درباره گروه‌های تحت پوشش سایر اقشار، از پوشش زندانیان، بیماران کارت خواب، افراد مجهول‌الهویه معرفی شده توسط بهزیستی، مددجویان کمیته امداد، طلاب و روحانیون، خانواده شهدا، کارکنان دولت و روستاییان نام برد.

وی با اعلام اینکه حق بیمه یک‌ساله ۴ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان است، گفت: افرادی که هیچ بیمه‌ای ندارند یا بیمه‌شان فاقد اعتبار است، با مراجعه به سامانه شهروندی می‌توانند تحت پوشش بیمه قرار گیرند؛ بر همین اساس دهک‌های اول تا پنجم به صورت رایگان بیمه می‌شوند و دهک‌های ۶ تا ۹ نیز تخفیف پلکانی دریافت می‌کنند.

آقا داداشی گفت: بیمه سلامت در بخش بستری، ۹۰ درصد هزینه‌ها را تحت پوشش داده است و برای کودکان زیر هفت سال، مبتلایان به سرطان، مددجویان بهزیستی و کمیته امداد و همچنین در نظام ارجاع، این پوشش به ۹۵ تا ۱۰۰ درصد می‌رسد. در بخش سرپایی نیز ۷۰ درصد هزینه‌ها تحت پوشش است و در نظام ارجاع، پرداختی‌ها به ۷۵ درصد نیز می‌رسد.

وی به طرح پزشک خانواده اشاره کرد و گفت: این طرح در بخش روستایی از سال ۸۳ در حال اجراست، اما در بخش شهری، شهرستان تاکستان به عنوان پایلوت انتخاب شده و در حال اجراست که در صورت موفقیت، به سایر شهرستان‌ها تعمیم می‌یابد. در این طرح ۴ ویزیت در سال رایگان است که هدف آن پیشگیری و سلامت در قالب نظام ارجاع است. در این زنجیره، بیمه‌شدگان به مراکز طرف قرارداد معرفی می‌شوند و در بخش بستری تا ۸۵ درصد پوشش داده می‌شوند. گفتنی است دانشگاه علوم پزشکی ستون اصلی این حوزه است و سازمان‌های بیمه‌گر در کنار دانشگاه فعال هستند. 

مدیرکل بیمه سلامت استان قزوین اعلام کرد: میزان مطالبات دانشگاه علوم پزشکی قزوین از سازمان بیمه سلامت، در سال گذشته ۵۵۰ میلیارد تومان بوده که این مبلغ در سال جاری تاکنون به ۲۲۰ میلیارد تومان رسیده است.

انتهای پیام

آخرین اخبار استان‌ها