سه‌شنبه ۱۲ آبان ۱۴۰۵ | ۱۶:۲۱
هشدار درباره اُفت فشار گاز در ۸ شهرستان کرمان/ ضرورت صرفه‌جویی و تأمین سوخت جایگزین

هشدار درباره اُفت فشار گاز در ۸ شهرستان کرمان/ ضرورت صرفه‌جویی و تأمین سوخت جایگزین

کرمان (ایسنا) - معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار کرمان با اشاره به احتمال اُفت فشار و قطع گاز در هشت شهرستان استان طی روزهای اوج مصرف زمستان، گفت: بیش از ۱۰۴ هزار واحد مسکونی و هزاران واحد تجاری، کشاورزی، آموزشی و خدماتی در این مناطق مشمول محدودیت گازرسانی خواهند شد و مدیریت مصرف و صرفه‌جویی باید با جدیت دنبال شود.

علی‌اصغر ذاکری‌هرندی سه‌شنبه ۱۲ آبان‌ در جلسه ستاد مدیریت بحران استان کرمان با اشاره به اخطاریه مردادماه نهاد ریاست‌جمهوری درباره احتمال اُفت فشار و قطع گاز در تعدادی از استان‌های کشور، اظهار کرد: بر اساس این اخطاریه و با توجه به خسارت‌های ناشی از حملات آمریکا به چاه‌ها و تأسیسات گازی کشور، هشت شهرستان استان کرمان به دلیل قرارگیری در انتهای خط لوله، با احتمال اُفت فشار و قطع گاز مواجه هستند.

 وی افزود: در مجموع ۱۰۴ هزار واحد مسکونی، ۲۰۹ واحد کشاورزی، ۱۳۸۱ واحد تجاری، ۳۳۷ کسب‌وکار ویژه، ۵۲۳ نانوایی، ۷۶ مجموعه گردشگری، ۱۵۸ واحد صنایع خرد، ۳۸۴ مرکز دولتی، ۴۷۷ واحد آموزشی، ۵۳۲ مکان مذهبی و چهار جایگاه سی‌ان‌جی در استان مشمول این محدودیت‌ها خواهند شد.

 معاون استاندار کرمان مصرف روزانه گاز بخش خانگی استان در زمان اوج مصرف را ۱۹ میلیون مترمکعب اعلام کرد و گفت: از این میزان، حدود دو میلیون مترمکعب مربوط به منازل مسکونی واقع در مناطق مشمول افت فشار گاز است.

 وی با اشاره به پیش‌بینی سوخت جایگزین برای نانوایی‌ها و واحدهای کشاورزی بیان کرد: سوخت موردنیاز این واحدها پیش‌بینی شده و از این بابت مشکلی نخواهند داشت.

 ذاکری با تأکید بر ضرورت صرفه‌جویی در مصرف گاز به‌ویژه در بخش صنعت، اظهار کرد: با توجه به مصرف روزانه ۱۹ میلیون مترمکعبی بخش خانگی استان و محدودیت احتمالی تأمین حدود دو میلیون مترمکعب گاز در مناطق شرقی، لازم است مدیریت مصرف با جدیت بیشتری دنبال شود.

 معاون عمرانی استاندار کرمان افزود: در سال‌های گذشته نیز هم‌زمان با اوج مصرف زمستان، صنایع با محدودیت‌هایی در مصرف گاز مواجه بوده‌اند؛ ازاین‌رو با توجه به شرایط پیش‌رو، امسال باید صرفه‌جویی مضاعف و برنامه‌ریزی دقیق‌تری در سطح استان انجام شود.

وی همچنین از پیش‌بینی سهمیه ۱۳۰ میلیون لیتری سوخت برای صنایع استان در کارگروه سوخت خبر داد و گفت: تاکنون ۹۰ میلیون لیتر از این سهمیه به تأیید شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی رسیده و انتقال آن به مخازن مورد تأیید، تا ۱۵ آبان‌ماه و زیر نظر دبیرخانه کمیسیون مبارزه با قاچاق سوخت انجام می‌شود.

به گزارش ایسنا، محمدعلی طالبی استاندار کرمان نیز در این جلسه اظهار کرد: احتمال قطعی گاز در شرق استان، بحران غیرقابل پیش‌بینی نبوده و اخطاریه آن از دو ماه قبل اعلام شد و در جلسات مختلف مورد بحث قرار گرفت و فرصت آمادگی برای مواجهه با این شرایط وجود داشته است.

 وی تأکید کرد: تمهیدات و تدابیر لازم باید از هم‌اکنون اتخاذ شود تا با فرارسیدن اول دی‌ماه و احتمال بروز محدودیت و قطعی گاز در برخی مناطق، زمان را از دست ندهیم و دستگاه‌های اجرایی با برنامه‌ریزی قبلی، آمادگی لازم برای مدیریت شرایط را داشته باشند.

طالبی بر ضرورت پیش‌بینی شرایط غیرمترقبه و آمادگی دستگاه‌ها برای مواجهه با آن تأکید کرد و گفت: هیچ‌گونه کم‌کاری از سوی دستگاه‌های مسئول پذیرفته نیست؛ چراکه محدودیت در تأمین گاز، به‌ویژه در بخش خانگی می‌تواند شرایط دشواری برای خانواده‌ها ایجاد کند. در همین راستا، قرارگاه مدیریت مصرف گاز زمستانی استان با هدف هماهنگی و برنامه‌ریزی برای مدیریت شرایط تشکیل می‌شود.

 استاندار کرمان برگزاری مانورها به منظور بررسی میزان آمادگی دستگاه‌ها و توجه دادن شهروندان به این مسئله را مورد اشاره قرار داد و بر تامین نفت سفید، گازوئیل و سلیندر گاز توسط دستگاه‌های مسؤل و متولی طبق مصوبات ستاد ملی و استانی تاکید کرد.

 وی شکل‌گیری کمیته اطلاع‌رسانی در این زمینه را لازم دانست و گفت: کمیته اطلاع‌رسانی با مسؤلیت‌ روابط عمومی استانداری تشکیل و از همه ظرفیت‌ها برای تشریح برنامه‌ها و انعکاس فعالیت‌ها در راستای رفع مشکل استفاده شود.

انتهای پیام

آخرین اخبار استان‌ها