پنجشنبه ۲۴ آبان ۱۳۸۶ | ۲۱:۰۳
جليلي/1: نظارت بر غنيسازي در نطنز نهايي شد موضوع سانتريفيوژهاي "پي 1" و "پي 2" حل شد در مدت اجراي مداليته رهيافت پادمان را نهايي كرديم
سعيد جليلي تصريح كرد: در مدت اجراي مداليته رهيافت پادمان را نهايي كرديم؛ ضمن اينكه نظارت بر غني سازي در نطنز نهايي و موضوع سانتريفيوژهاي پي يك و پي دو نيز حل شده است.
به گزارش خبرنگار انرژي هستهيي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، سعيد جليلي،ْ دبير شوراي عالي امنيت ملي كشورمان كه براي نخستين بار پس از انتصاب به اين سمت در جمع خبرنگاران همزمان با انتشار گزارش البرداعي در مورد فعاليتهاي هستهيي ايران حضور يافته بود با اشاره به همكاريهاي ايران با آژانس در زمنيه مداليته مورد توافق طرفين خاطر نشان كرد: در يك همكاري شفاف ايران به سوالات آژانس پاسخ داد و آژانس نيز اعلام كرد كه پاسخهاي ايران با يافتههاي آنان تطابق دارد.
وي ادامه داد: در اين گزارش اعلام شده كه موضوع سانتريفيوژهاي پي يك و پي دو حل شده و از اين پس ايران و آژانس وارد حل مسالهي منشاء آلودگيها خواهند شد.
به گفتهي جليلي، ابهامات برخي كشورها كه زمينهساز اقدامات و اتهامات متعددي عليه ايران شده است كه بر بنايي استوار بود فرو ريخته است.
وي ادامه داد: ايران و آژانس در مدت اجراي مداليته رهيافت پادمان را نهايي كردند؛ ضمن اين كه بحث نظارت بر غنيسازي در نطنز تحت قالب انپي تي و آژانس نهايي شده است.
دبير شوراي عالي امنيت ملي كشورمان بحث بر سر اوراق مربوط به اورانيوم فلزي را نيز از ديگر موضوعات همكاري ايران با آژانس عنوان كرد كه بحث بر سر آن نيز آغاز خواهد شد.
جليلي با تأكيد بر اينكه برخي قدرتها امروز با گزارش آژانس در برابر آزمون قرار دارند، يادآور شد: قدرتهاي بزرگ بايد نشان دهند كه آيا به دنبال شفافسازياند و يا محرومسازي. ملت ايران بر حقوقش تأكيد دارد و در چارچوب ان.پي.تي و آژانس نيز به پيشرفتهايي دست يافته است.
جليلي تأكيد كرد: اميدواريم در زمينهي دستيابي همهي ملتها به فنآوري صلحآميز هستهيي و خلع سلاح در جامعهي جهاني همكاريها در محيطي مبتني بر احترام به حقوق و در يك بستر عادلانه شكل بگيرد.
وي با اشاره به اقدام ايران در اوايل انقلاب اسلامي در خصوص قطع ارتباط با رژيم آپارتايد آفريقاي جنوبي با تأكيد بر اينكه ايران هزينههاي اين قطع ارتباط را داد، خاطرنشان كرد: جمهوري اسلامي ايران هيچگاه از تبعيض حمايت نميكند و در مورد حقوق خود نيز تبعيض و آپارتايد را برنميتابد. ضمن اينكه به تكاليف خود عمل ميكند بر دستيابي به حقوقش نيز اصرار دارد.
ادامه دارد . . .

