شنبه ۱۱ مهر ۱۳۹۴ | ۱۱:۵۹
اظهارات سیف درباره کاهش نرخ سود بانکی و وام مسکن

اظهارات سیف درباره کاهش نرخ سود بانکی و وام مسکن

رییس‌کل بانک مرکزی درباره افزایش وام ساخت خانه و همچنین کاهش نرخ سود بانکی توضیحاتی را ارائه و اعلام کرد: با توجه به اهمیت بالای نحوه تعیین نرخ سود برای بانک‌ها، مهم‌ترین راهبرد بانک مرکزی، استفاده از ابزارهای غیرمستقیم است که امیدواریم بتوانیم به وسیله آنها در شش ماهه دوم سال، نرخ سود را به تورم نزدیک کنیم.

رییس‌کل بانک مرکزی درباره افزایش وام ساخت خانه و همچنین کاهش نرخ سود بانکی توضیحاتی را ارائه و اعلام کرد: با توجه به اهمیت بالای نحوه تعیین نرخ سود برای بانک‌ها، مهم‌ترین راهبرد بانک مرکزی، استفاده از ابزارهای غیرمستقیم است که امیدواریم بتوانیم به وسیله آنها در شش ماهه دوم سال، نرخ سود را به تورم نزدیک کنیم.

به گزارش خبرنگار ایسنا، ولی‌الله سیف در جمع خبرنگاران در حاشیه همایش بین‌المللی معرفی فرصت‌های سرمایه‌گذاری در حمل و نقل، مسکن و شهرسازی اظهار کرد: یکی از اصلی‌ترین راهکارهای ارائه شده در بانک مرکزی، حضور این بانک در بازارهای غیربانکی است که به وسیله آن می‌توان به رفع تنگناهای مالی کمک کرد و همچنین نسبت به کاهش نرخ سود اقداماتی را انجام داد.

وی اضافه کرد: در این راستا بانک مرکزی امیدوار است در شش ماهه دوم امسال با راهکارهایی که در اختیار دارد نسبت به نزدیک کردن نرخ تورم با نرخ سود بانکی اقدامات لازم را انجام دهد.

سیف در پاسخ به این سوال که چرا مصوبات قبلی بانک مرکزی درباره نرخ سود از سوی برخی بانک‌ها رعایت نشد؟ اظهار کرد: مهم‌ترین عامل برهم‌زننده این فضا، بازارهای غیرمتشکل پولی و موسسات غیرمجازی بودند که در این عرصه فعالند. جز این اگر بانکی نیز تخلفی داشته به شکل رسمی این تخلف مورد نظارت قرار گرفته و از سوی بانک مرکزی پیگیری می‌شود.

رییس‌کل بانک مرکزی ابراز امیدواری کرد که با نزدیک شدن نرخ سود به نرخ تورم هم وضعیت نقدینگی کشور مدیریت شود و هم امکان حمایت از تولید به وجود آید.

وی درباره برخی خبرها از کلاهبرداری‌های صورت گرفته از سوی صرافی‌های غیرمجاز نیز تاکید کرد: همان‌طور که بانک مرکزی قبلا نیز بارها اعلام کرده مردم باید نیاز اصلی خود را از طریق صرافی‌های مجاز تامین کند. امیدواریم با توجه به مسائل پیش آمده از این پس این فرهنگ به وجود آید که مردم نیاز خود را برای خرید ارز از طریق صرافی‌های رسمی پیگیری کنند.

سیف درباره افزایش وام ساخت خانه نیز گفت: این طرحی است که بانک مسکن ارائه کرده و طرح افزایش وام تا 100 میلیون تومان را پیگیری می‌کند که البته مانند گذشته شرایط خاص خود را دارد که پس از به پایان رسیدن دوره ساخت، بخشی از آن به خریدار منتقل می‌شود؛ البته هنوز این طرح به تصویب نهایی نرسیده است.

ظرفیت مناسبی پیش روی متولیان حمل و نقل است

رییس کل بانک مرکزی همچنین در سخنرانی خود در همایش بین‌المللی معرفی فرصت‌های سرمایه‌گذاری در حمل و نقل، مسکن و شهرسازی گفت: با گشایش های اخیر در رفع تحریم‌های اقتصادی ظرفیت‌های مناسبی پیش روی متولیان بخش حمل و نقل قرار گرفته است.

سیف اظهار کرد: کاهش نوسانات نرخ ارز در کاهش ریسک سرمایه گذاری خارجی، مشارکت بانک‌ها در توسعه اقتصادی و هدایت منابع نظام بانکی به سمت فعال سازی ظرفیت‌های مولد در بخش‌های تولیدی ضروری است.

وی افزود: یکی از الزامات توسعه اقتصادی هر کشوری، وجود زیرساخت‌های مناسب در بخش حمل و نقل است است. وجود زیرساخت های مناسب بخش حمل و نقل از این نظر که امکان دسترسی به بازارهای داخلی و خارج