یکشنبه ۳۱ مرداد ۱۳۹۵ | ۰۹:۵۹
بایدن و هیات وزارت خارجه آمریکا چهارشنبه به ترکیه می‌روند

با هدف رایزنی درباره گولن؛

بایدن و هیات وزارت خارجه آمریکا چهارشنبه به ترکیه می‌روند

معاون رئیس‌جمهوری آمریکا روز چهارشنبه به ترکیه سفر می‌کند. پیش بینی می‌شود وی در این سفر مساله درخواست استرداد گولن از آمریکا را بررسی کند.

به گزارش ایسنا، به نقل از شبکه خبری سی‌.ان‌.ان، فتح‌الله گولن، روحانی مسلمان ساکن ایالت پنسیلوانیای آمریکاست که به حمایت از کودتای ناکام 15 ژوئیه ترکیه متهم است؛ اتهامی که او نمی‌پذیرد. رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهوری ترکیه از ایالات متحده آمریکا خواسته است تا این روحانی 75 ساله را فورا به ترکیه مسترد کند. گولن تمامی اتهامات را بی‌پایه و اساس می‌داند.

اردوغان شنبه در یک کنفرانس خبری در استانبول گفت که مساله گروه تحت رهبری گولن جزو اولین مسائل در دستور کار گفتگو با جو بایدن، معاون رئیس‌جمهوری آمریکاست. سخنگوی وزارت خارجه آمریکا اعلام کرد، چهارشنبه قرار است هیاتی از مقام‌های آمریکایی متشکل از اعضای وزارت خارجه و دادگستری با هدف رایزنی با مقام‌های آنکارا در مورد تحقیقات ترکیه از گولن به این کشور بروند.

در پی کودتای ناکام ترکیه که تقریبا 300 کشته بر جای گذاشت و بیش از هزاران تن بازداشت، حبس و اخراج شدند. دولت آمریکا هم کودتای ناکام را محکوم و هرگونه مشارکت در آن را رد کرد اما اردوغان و سایر مقام‌های ترکیه مدعی هستند که آمریکا و سایر کشورهای غربی چندان قاطعانه تلاش برای سرنگونی اردوغان را محکوم نکرده‌اند.

در بحبوحه این تنش‌ها آمریکا باید روی ترکیه به عنوان شریک عضو ناتو و نیز توافقی که به ارتش آمریکا اجازه می‌دهد از پایگاه هوایی اینجرلیک در جنوب ترکیه برای اجرای حملات ضد داعش در سوریه استفاده کند، تکیه کند.  یکی از مقام‌های ارشد کاخ سفید به سی‌.ان‌.ان گفته است که آنها تمام هماهنگی‌های لازم با همتایان ترک خود را انجام می‌دهند تا اطمینان حاصل شود که تمام مدارک در مورد پرونده گولن دریافت شده است. با این حال، تکلیف پرونده استرداد گولن نهایتا در دادگاه مشخص می‌شود و نه توسط رئیس‌جمهوری و یا معاون رئیس‌جمهوری آمریکا.

انتهای پیام

# جهان

آخرین اخبار جهان