چهارشنبه ۳۰ فروردین ۱۳۹۶ | ۰۹:۴۶
ظریف: هیچ سقفی در روابط با قرقیزستان نمی‌شناسیم

در همایش تجاری مشترک تهران ـ بیشکک

ظریف: هیچ سقفی در روابط با قرقیزستان نمی‌شناسیم

وزیر امور خارجه کشورمان ابراز امیدواری کرد: با توافقات صورت گرفته بین بانک مرکزی ایران و بانک مرکزی قرقیزستان، زمینه فعالیت بخش خصوصی بیش از پیش فراهم شود.

 به گزارش ایسنا، وزیر امور خارجه کشورمان در نخستین برنامه کاری خود در قرقیزستان صبح روز چهارشنبه به همراه وزیر اقتصاد این کشور در همایش تجاری مشترک دو کشور شرکت و سخنرانی کرد.

وزیر امور خارجه کشورمان در سخنانی روابط ایران و قرقیزستان را تاریخی و دارای اشتراکات بسیار دانست و افزود: ایران و قرقیزستان، کشورهایی با فرهنگ و دین و آیین و جفرافیا و سابقه تاریخی مشترک هستند. ۲۵ سال گذشته، دورانی بوده که دو کشور روابط دیپلماتیک و رسمی بر اساس پیوندهای ناگسستنی تاریخی داشته‌اند و این موضوع از اهمیت خاصی برخوردار است. مایلم از این فرصت استفاده کنم و ۲۵ امین سال برقراری روابط دیپلماتیک بین دو کشور را به همه دوستان تبریک عرض کنم.

ظریف در ادامه گفت: از ابتدای استقلال قرقیزستان، که ایران از اولین کشورهایی بود که استقلال این کشور را به رسمیت شناخت، روابط دوستانه‌ای میان دو کشور همواره وجود داشته است. ما دوستان دوران سختی را فراموش نمی‌کنیم و امروز نیز بعد از سفر بسیار موفقیت‌آمیز آقای روحانی به قرقیزستان در دی ماه سال گذشته که به امضای اسناد متعددی بین دو کشور منجر شد، زمینه برای گسترش همکاری‌ها بین دو کشور بسیار فراهم است.

رییس دستگاه دیپلماسی کشورمان خاطرنشان کرد: همراه من دو هیات بلندپایه اقتصادی از بخش دولتی و خصوصی حاضر هستند. همکاری بین دو کشور در حوزه‌های مختلف مانند فن‌آوری و علوم پیشرفته، انرژی، ساخت و ساز، کشاورزی، دامداری، صنعت و معدن و سایر زمینه‌ها امکان‌پذیر است و نمایندگان بخش‌های خصوصی و دولتی حاضر در هیات همراه من، برای شروع و یا تقویت همکاری‌ها حضور دارند؛ امیدوارم در این جلسه و مذاکراتی که بین تجار و کارآفرینان دو طرف صورت خواهدگرفت زمینه‌ای برای انعقاد توافق‌ها و پیگیری موافقت نامه‌های قبلی برای پیشبرد روابط در جهت منافع دو کشور فراهم شود. برای ما در جمهوری اسلامی ایران پیشرفت، توسعه، امنیت و ثبات قرقیزستان، پیشرفت، توسعه و ثبات خودمان است.

وی افزود: ما نه تنها در یک منطقه زندگی می‌کنیم بلکه علقه‌های تاریخی و علایق مذهبی و فرهنگی، ما را به هم پیوند داده و در این دنیای پرآشوب که خطر افراط و ترور منطقه و جهان را تهدید می‌کند همکاری و گسترش فرهنگ مدارا از مهم‌ترین روش‌های مقابله با افراطی‌گری و تروریسم است که نه تنها می‌تواند ضامن خوشبختی و سعادت مردم باشد بلکه از گسترش تروریسم و افراطی‌گری نیز می‌تواند جلوگیری کند.

وزیر امور خارجه کشورمان تاکید کرد: ما هیچ سقفی در روابط با قرقیزستان نمی‌شناسیم و در همه حوزه‌ها آماده گسترش روابط هستیم. در حوزه تعاملات پولی و بانکی و روابط بانکی نیازمند حرکتی جدی‌تر برای باز کردن و تسهیل روابط کارآفرینان هستیم؛ امیدواریم با توافقات صورت گرفته بین بانک مرکزی ایران و بانک مرکزی قرقیزستان، زمینه فعالیت بخش خصوصی بیش از پیش فراهم شود.

محمد جواد ظریف در ادامه سفر منطقه‌ای خود به آسیای میانه، شب گذشته به منظور دیداری رسمی با مقامات قرقیزستان وارد بیشکک شد.

سفر منطقه‌ای وزیر امور خارجه به آسیای میانه از بعد از ظهر روز یک‌شنبه آغاز شد. او ابتدا به ترکمنستان رفت و بعد از دیدار با تعدادی از مقامات عالی رتبه ترکمنستانی عصر روز دوشنبه عشق‌آباد را به مقصد تفلیس ترک کرد.

انتهای پیام

# سیاسی

آخرین اخبار سیاسی