"یدالله موحد" صبح امروز یکم تیرماه در دیدار با نماینده ولی فقیه در استان کرمان به مناسبت هفته قوه قضائیه اظهار کرد: نخستین روز هفته قوه قضائیه به عنوان "حقوق عامه و مبارزه با فساد" نامگذاری شده است.
وی با بیان اینکه ۱۸ دادگستری شهرستان، هفت واحد قضائی دادگاه عمومی شهرستان و هفت واحد دادگاه بخش در سطح استان کرمان مشغول خدمت رسانی هستند تصریح کرد: در ۳۲ واحد قضائی استان ۳۷۳ نفر قاضی فعالیت می کنند و ۵۰ درصد از پست های قضائی استان تصدی شده و به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر در استان ۱۲ نفر قاضی داریم در حالی که متوسط کشور ۱۳.۸ نفر است.
این مقام قضائی بیان کرد: ۳۱۷ شعبه شورای حل اختلاف شهری و روستائی در استان کرمان فعالیت می کنند که تلاش می کنند اختلافات سبک را با صلح و سازش خاتمه بدهند و ۱۴۵۰ نفر عضو و دبیر شورای حل اختلاف در سطح استان داریم که ۱۲۰ نفر از قضات با این افراد همکاری و احکام را صادر می کنند.
وی اظهار کرد: ۱۶۲ هزار پرونده در شوراهای حل اختلاف استان رسیدگی شده که ۴۷ هزار پرونده منتهی به صلح و سازش شده و در این زمینه رتبه دوم کشور را در کشور داریم.
موحد گفت: ۱۲ شورای حل اختلاف در زندان های استان کرمان داریم که علاوه بر ایجاد صلح و سازش بین زندانی و شاکی خصوصی و آزادی زندانیان، توانسته اند برای ۲۹ نفر محکوم به قصاص رضایت بگیرند.
رییس کل دادگستری استان کرمان در ادامه بیان کرد: ورودی پرونده ها به دستگاه قضائی استان در سال ۹۸ تقریبا ۵۶۸ هزار و ۸۱۲ فقره بوده و قریب به ۷۳۰ هزار پرونده توسط قضات استان در سال گذشته رسیدگی شده است(با احتساب پرونده های رسیدگی شده در شوراهای حل اختلاف).
وی افزود: شیب نزولی پرونده های موجود در دادگستری استان کرمان جای خوشحالی دارد و در سال گذشته شاهد افزایش ورودی پرونده ها به دستگاه قضائی استان نبوده ایم و تقریبا معادل سال ۹۷ پرونده داشته ایم.
موحد در بخش دیگری از سخنانش تصریح کرد: یکی از سیاست های تحولی دستگاه قضائی کشور در دوران آقای رئیسی، کاهش جمعیت کیفری است به طوری که در این راستا در سال گذشته ۲۱ هزار و ۳۰۰ تصمیم جایگزین حبس در سطح دادگستری استان کرمان اتخاذ و سعی شده افراد مشمول مجازات حبس نشوند.
این مقام قضائی بیان کرد: ورودی به زندان های استان کرمان در سال قبل ۱۵ و نیم درصد و در سه ماهه نخست امسال ۳۲ درصد کاهش داشته است.
وی افزود: یکی دیگر از سیاست ها، حمایت از رونق و جهش تولید است که کرمان جزو پنج استان برتر کشور در این حوزه است و ۱۳۵ پرونده در این راستا رسیدگی و توفیقات خوبی حاصل شده است.
موحد در ادامه بیان کرد: حقوق عامه یک بحث ایجابی و یک بحث سلبی دارد و جنبه ایجاب این است که هر کس حق دارد مالکیت مشروع، آزادی اندیشه و بیان، حق مسکن، شغل و ... داشته باشد.
رییس کل دادگستری استان کرمان اظهار کرد: جنبه سلبی حقوق عامه، مبارزه با فساد است و مردم حق دارند محیط اداری و دستگاه های خدمت رسان به آنها از سلامت برخوردار باشد.
وی افزود: مبارزه با فساد به عهده همه اجزای حاکمیت است و برخورد کیفری با فساد و مبارزه با فاسد از وظایف قوه قضائیه است و قوه قضائیه و ریاست آن اراده فولادین برای مبارزه مستمر با مظاهر فساد و به ویژه فساد اقتصادی دارند.
انتهای پیام

