یکشنبه ۱۶ شهریور ۱۳۹۹ | ۲۱:۱۲
دبیرخانه طرح ملی توسعه مشاغل خانگی در سیستان‌وبلوچستان آغاز به‌کار کرد

دبیرخانه طرح ملی توسعه مشاغل خانگی در سیستان‌وبلوچستان آغاز به‌کار کرد

سیستان و بلوچستان (ایسنا) - دبیرخانه طرح ملی توسعه مشاغل خانگی یکشنبه ۱۶ شهریورماه با حضور جمعی از مقامات استانی در جهاد دانشگاهی استان افتتاح شد.

به گزارش ایسنا مهرداد جهاندیده، مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی سیستان‌وبلوچستان در این مراسم بیان کرد: این طرح در حقیقت یک طرح ملی است که از سوی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، به منظور کمک و رونق اقتصاد خانوار، تحقق شعار سال و توسعه جایگاه مشاغل خانگی در اقتصاد کشور اجرایی می‌شود.

وی ادامه داد: این طرح در استان، با همکاری جهاد دانشگاهی برگزار می‌شود و علت انتخاب این نهاد نیز، سابقه درخشان آن است، زیرا جهاد دانشگاهی نشان داده در هر حوزه‌ای ورود کند، می‌تواند موفقیت به ارمغان آورد و امیدواریم این طرح نیز موفق باشد.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان اظهار کرد: مشاغل خانگی امروزه نهادینه شده و در استان سیستان و بلوچستان نیز، از شمالی‌ترین نقطه تا جنوبی‌ترین نقطه آن، این ظرفیت به میزان زیادی وجود دارد. البته اینکه تا چه حد توانسته‌ایم از این ظرفیت برای اقتصاد خانوار و همچنین رونق اقتصاد استان استفاده کنیم، بحث جداگانه‌ای است.

این مقام مسؤول گفت: مشاغل خانگی، ظرفیتی مناسب برای کارآفرینی و رونق اقتصاد است و در شرایط حاضر، با توجه به مسأله کرونا و مشکلات اقتصادی، توجه به این حوزه اهمیت بیشتری پیدا می‌کند.

وی افزود: هدف از اجرای این الگو تعامل با دستگاه‌های اجرایی و بخش خصوصی دخیل در اجرای طرح و ارائه خدمات آموزش و مشاوره حضوری و غیرحضوری به متقاضیان مشاغل خانگی برای اتصال به بازار و ایجاد زیرساخت‌های بازاریابی و فروش محصولات مشاغل خانگی و ایجاد امکان و تسهیل نظارت وزارت بر فرآیند اجرا از طریق نرم افزار کنترل پروژه و بازدیدهای میدانی است.

جهاندیده بیان کرد: ما در استان، در حوزه کسب و کارهای خرد و مشاغل خانگی، مشکل منابع نداریم. جذب بهینه اعتبار صورت می‌گیرد، اما آنچه اهمیت دارد، موضوع آموزش و توانمندسازی است که امیدواریم با اجرای این طرح، با همکاری جهاد دانشگاهی، اتفاقات خوبی در استان بیفتد.

وی گفت: در کنار هم قرار گرفتن جهاد دانشگاهی و اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی در حقیقت موجب پیوند علم و عمل می‌شود و انشاء الله این همکاری منجر به توسعه مشاغل خانگی و رونق اقتصاد استان شود.

۲۵۰۰ جوان جویای کار استان تحت پوشش طرح توسعه مشاغل خانگی قرار می‌گیرند

دکتر منصور تاجری، رئیس جهاد دانشگاهی سیستان‌وبلوچستان نیز در این مراسم بیان کرد: بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، بنا به ضرورت زمان، نهادها و تشکیلات مختلفی شکل گرفت، اما به تدریج، این نهادها در سازمان‌های دیگر هضم و حل شدند، اما این اتفاق برای جهاد دانشگاهی نیفتاد و علت آن نیز توان و استعداد بالای آن است که موجب شده در همه این سال‌ها، همچنان بالنده و رو به پیشرفت باشد.

وی افزود: جهاد دانشگاهی از ابتدای شکل‌گیری تا به امروز که به تعبیر رهبر معظم انقلاب، به یک درخت ثمربخش تبدیل شده است، همواره با روحیه و تفکر جهادی، در حوزه‌های مختلف ورود کرده و باری از دوش نظام برداشته است.

رئیس جهاد دانشگاهی استان اظهار کرد: اساس کار ما در این نهاد انقلابی، این است که هرگاه کاری بر زمین مانده و یا سازمانی بنا به دلایل مختلف، از انجام کاری بازمانده است، وارد عمل شویم و یاری رسان باشیم، زیرا قوانین دست‌وپاگیر در جهاد وجود ندارد.

تاجری با بیان اینکه این طرح سعی در ایجاد اشتغال و پایدارسازی مشاغل موجود برای حدود ۵۴ هزار نفر در سطح کشور دارد، ادامه داد: طرح توسعه مشاغل خانگی در سه مرحله شناسایی ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های اشتغال در حوزه مشاغل خانگی در استان،