یکشنبه ۱۸ آبان ۱۳۹۹ | ۱۸:۰۲
مذاکرات علی‌اف و وزیران خارجه و دفاع ترکیه در باکو/ اخباری از توافق مسکو و آنکارا بر سر قره‌باغ

مذاکرات علی‌اف و وزیران خارجه و دفاع ترکیه در باکو/ اخباری از توافق مسکو و آنکارا بر سر قره‌باغ

رئیس‌جمهوری آذربایجان امروز، یکشنبه مذاکراتی را با وزیران خارجه و دفاع ترکیه انجام داد.

به گزارش ایسنا، به نقل از سایت شبکه روسیا الیوم، الهام علی‌اف، رئیس‌جمهوری آذربایجان، امروز در باکو مذاکراتی را با مولود چاووش‌اوغلو، وزیر خارجه و خلوصی آکار، وزیر دفاع ترکیه انجام داد.

دفتر مطبوعاتی علی‌اف جزئیات زیادی منتشر نکرد.

تحولات نظامی در میدان هم‌زمان است با تحولات سیاسی شتابزده که معتقد است زمینه‌ساز توافق روسیه و ترکیه حول اوضاع قره‌باغ است. این رویداد پس از سلسله تماس‌های تلفنی بین دو طرف مطرح می‌شود که مهمترین آن بین رجب طیب اردوغان و ولادیمیر پوتین، روسای جمهوری دو کشور و وزیران خارجه روسیه و ترکیه در روز شنبه بود.

براساس بیانیه ریاست‌جمهوری ترکیه، اردوغان و پوتین درباره قره‌باغ رایزنی کردند. اردوغان بر لزوم عقب‌نشینی ارمنستان از اراضی آذربایجان تاکید کرد و گفت، عملیات نظامی آذربایجان محدود به اراضی خود است و باید دولت ارمنستان برای نشستن پای میز مذاکره و دستیابی به راه حل دائمی متقاعد شود.

منابع ترکیه‌ای اشاره کردند، مذاکرات بین آنکارا و مسکو به دستیابی به تفاهمات پیشرو درباره قره‌باغ خلاصه شد و ترکیه آتش‌بس‌های قبلی را رد کرد و در حال حاضر بر توافقی اصرار دارد که به عقب‌نشینی ارمنستان از مناطق مهم در قره‌باغ می‌انجامد. آنکارا معتقد است، آذربایجان در موضع قدرت است و عملا قادر به آزادسازی کامل قره‌باغ است به خصوص بعد از آزادسازی شهر شوشا و هرگز توافقی که ممکن است پایان اشغال نظامی و سیاسی قره‌باغ را معطل سازد نمی‌پذیرد؛ مساله‌ای که متعقد است ارمنستان به تلاش‌های روسیه و ترکیه برای حل مشکل پاسخ دهد. ایروان قبلا رد کرده بود که ترکیه یک طرف راه حل باشد.

تماس‌های تفصیلی بین چاووش‌اوغلو و سرگئی لاوروف وزیر خارجه روسیه کمی پس از تماس تلفنی پوتین و اردوغان شاخص‌های قوی برای پیشرفت واقعی در مذاکرات بین دو طرف ارائه می‌دهند و رسانه‌های ترکیه را واداشته‌اند که مدعی شوند زمان دستیابی به توافق ترکیه و روسیه درباره قره‌باغ نزدیک است.

العالم به نقل از وبگاه انگلیسی میدل ایست آی گزارش داد، باکو و ایروان به توافق آتش‌بس که شامل ایجاد دو کریدور در منطقه قره باغ کوهستانی و استقرار نیروهای حافظ صلح ترکیه و روسیه است، نزدیک شده‌اند.

وبگاه انگلیسی «میدل ایست آی» در خبری اختصاصی ادعا کرد، با نقش آفرینی روسیه و ترکیه جمهوری آذربایجان و ارمنستان به حصول یک توافق آتش‌بس بر سر منطقه قره‌باغ نزدیک شده‌اند.

منابع خبری ترکیه‌ای به این وبگاه خبر دادند که طبق پیش‌نویس توافق آتش‌بس، در ازای استقرار نیروهای حافظ صلح ترکیه و روسیه، ارمنستان از برخی مناطق قره باغ کوهستانی خارج می شود.

میدل ایست آی گزارش داد: «منابع ترکیه‌ای به میدل ایست آی خبر دادند که (جمهوری) آذربایجان و ارمنستان به انعقاد یک توافق آتش‌بس معنادار بر سر اراضی مورد مناقشه ناگورنو-قره باغ (قره‌باغ کوهستانی) و مناطق اطرافش که از سال ۱۹۹۲ توسط ایروان اشغال شده است، نزدیک شده‌اند».

بنا بر ادعای این رسانه، توافق آتش‌بس مذکور از ارمنستان خواهد خواست که بخش‌های بزرگی از اراضی تحت کنترلش در قره باغ کوهستانی را رها کند و بناست که در این مناطق نیروهای حافظ صلح ترکیه و روسیه مستقر شوند.

میدل ایست آی نوشت: «(جمهوری) آذربایجان روز یکشنبه (امروز) اعلام کرد که شوشا دومین شهر بزرگ ناگورنو-قره باغ (قره باغ کوهستانی) را تحت تسلط خود در آورد ادعایی که ارمنستان تکذیب کرد».

پیشتر رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهوری ترکیه تسلط ارتش جمهوری آذربایجان بر شهر استراتژیک شوشا در قره‌باغ را تبریک گفته بود.

انتهای پیام

# جهان

آخرین اخبار جهان