• پایگاه‌های اطلاع‌رسانی

  • پرتال امام خمینی (ره)
  • سایت مقام معظم رهبری
  • سایت ریاست جمهوری
  • سایت مجلس شورای اسلامی
  • سایت قوه قضاییه
  • سایت شورای نگهبان
  • سایت جهاد دانشگاهی
  • خبرگزاری‌ها

  • آنا
  • ایلنا
  • ایکنا
  • ایرنا
  • تسنیم
  • تابناک
  • دفاع مقدس
  • سینا پرس
  • شانا
  • قرآنی
  • موج
  • واحد مرکزی خبر
  • هنر آنلاین
  • دانشگاه‌ها

  • دانشگاه تهران
  • دانشگاه علامه طباطبایی
  • دانشگاه صنعتی شریف
  • دانشگاه صنعتی امیرکبیر
  • دانشگاه شهید بهشتی
  • دانشگاه آزاد اسلامی
  • دانشگاه خوارزمی
  • دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی
  • دانشگاه شهید چمران اهواز
  • دانشگاه فردوسی مشهد
  • دانشگاه اصفهان
  • دانشگاه تبریز
  • دانشگاه علوم پزشکی تهران
  • دانشگاه علوم‌پزشکی شهید بهشتی
  • دانشگاه پیام نور
  • دانشگاه علم و فرهنگ
  • دانشگاه جامع علمی کاربردی
  • روزنامه‌ها

  • آفرینش
  • اطلاعات
  • جمهوری اسلامی
  • خراسان
  • رسالت
  • مردم‌سالاری

isna header

  • صفحه اصلی
  • علمی‌ و دانشگاهی
  • سیاسی
  • فرهنگی و هنری
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • جهان
  • ورزشی
  • استان ها
  • عکس
  • ویدئو
  • گرافیک
  • صوت
  • بازار
  • ایسنا+
  • پنجشنبه ۱ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۱:۲۳
  • GMT 07:53

سرویس عکس

  • مستند
  • خبری
  • ایران
  • استان‌ها
  • English

  • آرشیو
  • خط مشی
  • درباره ایسنا
  • تماس با ایسنا
  • پیوندها
  • شبکه‌های اجتماعی
  • ایسنا ۲۴
  • صفحه اصلی
  • علمی‌ و دانشگاهی
  • سیاسی
  • فرهنگی و هنری
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • جهان
  • ورزشی
  • استان ها
  • عکس
  • ویدئو
  • گرافیک
  • صوت
  • بازار
  • ایسنا+
  • پنجشنبه ۱ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۱:۲۳
  • GMT 07:53

سرویس عکس

  • مستند
  • خبری
  • ایران
  • استان‌ها
  • English

شهر جهانی «انگور»

پوریا پاکیزه
۲۴ شهریور ۱۴۰۰ / ۱۲:۳۲

هر شهر ویژگی‌های خاص خودش را دارد و در این میان برخی از سرزمین‌ها نیز وجود دارند که با محصولات کشاورزی خاص و جذابشان به شهرت می‌رسند مانند پسته‌ی رفسنجان یا زعفران خراسان. حالا امروز شهر ملایر که لقب شهر جهانی انگور را به دست آورده است که در کشور عزیزمان ایران قرار دارد. این شهر زیبا در غرب کشورمان واقع شده و به داشتن انگور، کشمش و شیره‌ی انگور معروف است. ملایر پس از همدان دومین شهر بزرگ استان به حساب می‌آید و چند سالی است که گردشگران از آن بازدید می‌کنند و رفته رفته بر شمار تورهای ایرانگردی که مقصد ملایر را انتخاب می‌کنند نیز افزوده شده است. پیشنهاد می‌شود که در فصلی به ملایر سفر کنید که بتوانید از انگورهای نابش نوش جان کنید زیرا این شهر پر می‌شود از باغ‌هایی که انگورهای رنگارنگ دارند اما اگر به فصل برداشت انگور نیز نرسیدید باز هم جای نگرانی نیست و می‌توانید از محصولات وابسته به انگور نهایت لذت را ببرید چون در ملایر فراوان است. قدمت بیش از ۷۰۰ ساله نظام تولید انگور درّه جوزان ملایر و سالانه افزون بر ۲۴۰ هزار تن انگور از حدود ۱۱ هزار هکتار باغ برداشت می‌شود، محصولی که بدون شک کلید توسعه کشاورزی استان همدان است و نقش مهمی در صادرات بازی می‌کند. شهرستان ملایر در استان همدان با حدود ۱۱ هزار هکتار تاکستان هر سال به طور میانگین ۲۳ تن انگور در هر هکتار تولید می کند.

  • شهر جهانی «انگور» - شهرستان ملایر در استان همدان با حدود ۱۱ هزار هکتار تاکستان هر سال به طور میانگین ۲۳ تن انگور در هر هکتار تولید می کند.
  • شهر جهانی «انگور» - سالانه کشاورزان ملایری بیش از ۲۴۰ هزار تن انگور از سطح باغ‌های این شهرستان برداشت می کنند.
  • شهر جهانی «انگور» - از هر چهار کیلو انگور، یک کیلو کشمش به‌دست می‌آید و سالانه بیش از ۳۵ هزار تن کشمش از این شهرستان صادر می‌شود و از این حیث کشمش ملایر را دارای برند جهانی کرده است.
  • شهر جهانی «انگور» - ملایر این شهر زیبا در غرب کشورمان واقع شده و به داشتن انگور، کشمش و شیره‌ی انگور معروف است.
  • شهر جهانی «انگور» -اگر شما هم دوست دارید که از ملایر دیدن کنید، باید از تهران حدود 386 کیلومتر به سمت غرب بروید.
  • شهر جهانی «انگور» - ملایر پس از همدان دومین شهر بزرگ استان به حساب می‌آید و چند سالی است که گردشگران از آن بازدید می‌کنند و رفته رفته بر شمار تورهای ایرانگردی که مقصد ملایر را انتخاب می‌کنند نیز افزوده شده است.
  • شهر جهانی «انگور» -ملایر تنها با داشتن محصولات کشاورزی به شهرت نرسیده بلکه این شهر بسیار کهن است و قدمت سکونت انسان در آن به تمدن ایلام می‌رسد و حتی بعد از ایلامی‌ها هم مادها در ملایر ساکن شدند.
  • شهر جهانی «انگور» - مردم ملایر اغلب کشاورز هستند زیرا این دیار خاک حاصلخیزی دارد اما بسیاری از آنها نیز به شغل مبلمان‌سازی مشغول می‌باشند.
  • شهر جهانی «انگور» -ملایر زادگاه انگور و فرآورده های آن یعنی کشمش و شیره انگور است همچنین نوعی شیرینی به نام باسلوق از شیره انگور می سازند که بسیار لذیذ است.
  • شهر جهانی «انگور» -هوای شهر ملایر کوهستانی است بنابراین زمستان‌های سردی دارد و در این فصل خبری از انگور در آن نیست.
  • شهر جهانی «انگور» - سفر به ملایر حال خوشی را برایتان به ارمغان خواهد آورد زیرا مردمش با گویش شیرین ملایری صحبت می‌کنند و بسیار مهربان و میهمان‌نواز هستند.
  • شهر جهانی «انگور» - پیشنهاد می‌شود که در فصلی به ملایر سفر کنید که بتوانید از انگورهای نابش نوش جان کنید زیرا این شهر پر می‌شود از باغ‌هایی که انگورهای رنگارنگ دارند .
  • شهر جهانی «انگور» -در فصل برداشت انگور اگر به سوی ملایر بروید، در هر گوشه و کناری می‌توانید خوشه‌های انگور را ببینید، از ویترین‌های پرزرق و برق مغازه‌ها گرفته تا درز خانه‌های خشتی که انگور را از آن‌ها آویزان می‌کنند تا خشک شوند. ملایری‌ها به قدری مهربان هستند که اگر از آنها خواهش کنید
  • شهر جهانی «انگور» -آنچه بر جذابیت این شهر و روستاهای اطرافش می افزاید بندهایی است که در برخی از اتاق های خانه های قدیمی با سقف تیرک چوبی می بینی. انگورها از این بندها آویزان می شوند تا در سایه خشک شوند که به آنها سایه خشک می گویند و همچنین خوشه های انگور که مانند فرش های سبز و قرمز در زمین های کاهگلی پهن می شوند تا در برابر نور مستقیم آفتاب خشک شوند که طعم طبیعی  و خوشمزه کشمش واقعی را آنجا بچشید بی نظیر است.
  • شهر جهانی «انگور» -دهم آذر سال ۹۷ روزی است که با ثبت نظام تولید انگور ملایر در سازمان جهانی خواروبار و کشاورزی ملل متحد(فائو)، انگور ملایر بر بام کشاورزی دنیا نشست و حق مالکیت برند جهانی برای تاکستان‌های زرخیز این شهر ثبت شد.
  • شهر جهانی «انگور» -پرورش دانه‌های یاقوت لابلای مودارهای در هم تنیده به دست باغداران توانمند که سال‌ها از خاک طلا چیده‌اند و نسل به نسل این میراث گرانبها را منتقل کردند تا امروز که ملایر، شهر جهانی انگور میراث‌دار این کشاورزی کهن باشد.
  • شهر جهانی «انگور» -قدمت بیش از ۷۰۰ ساله نظام تولید انگور درّه جوزان ملایر و سالانه افزون بر ۲۴۰ هزار تن انگور از حدود ۱۱ هزار هکتار باغ برداشت می‌شود، محصولی که بدون شک کلید توسعه کشاورزی استان همدان است و نقش مهمی در صادرات بازی می‌کند.
  • شهر جهانی «انگور» -شیره‌پزی در ملایر قدمتی دیرین دارد، فصل پاییز که می‌شود حال و هوای روستاهای ملایر حال و هوای دیگری است.
  • شهر جهانی «انگور» -شهرستان ملایر با وجود دارا بودن بیش از ده هزار هکتار باغات و تاکستان‌های انگور سهم عمده‌ای را در تولید و صادرات کشمش در استان و حتی کشور برعهده دارد.
  • شهر جهانی «انگور» -کشاورزان این شهرستان از روش سنتی خشک کردن و تیزآب زدن انگور بر روی کاهگل و در فضای باز برای خشک کردن این محصول استفاده می‌کنند.
  • شهر جهانی «انگور» -روش ستنی تهیه کشمش ، محصولات را در معرض آلودگی میکروبی بیشتری قرار می‌دهد.
  • شهر جهانی «انگور» -انگورهای تولید شده بخصوص در روستای مانیزان به دلیل خاک با کیفیت این منطقه بسیار شیرین و مرغوب هستند و با توجه به مهارت بالای اهالی این روستا در پخت شیره، با کیفیت ترین شیره و انگور و باسلق کشور در این روستا تولید می شود.
  • شهر جهانی «انگور» -انواع کشمش انگوری و تیزابی به عنوان مهمترین کالاهای صادراتی استان، در فروردین سال جاری به ترتیب با ۲۴ و ۲۳ درصد از سبد صادرات همدان را به خود اختصاص داده است.
  • شهر جهانی «انگور» -آنچه بر جذابیت این شهر و روستاهای اطرافش می افزاید بندهایی است که در برخی از اتاق های خانه های قدیمی با سقف تیرک چوبی می بینی. انگورها از این بندها آویزان می شوند تا در سایه خشک شوند که به آنها سایه خشک می گویند و همچنین خوشه های انگور که مانند فرش های سبز و قرمز در زمین های کاهگلی پهن می شوند تا در برابر نور مستقیم آفتاب خشک شوند که طعم طبیعی  و خوشمزه کشمش واقعی را آنجا بچشید بی نظیر است.
  • شهر جهانی «انگور» -روش ستنی تهیه کشمش، افت این محصول مهم شهرستان را نیز در پی دارد، همچنین خطر باران‌زدگی را نیز افزایش می‌دهد.
  • شهر جهانی «انگور» -ملایر یکی از شهرهای پیشتاز کشور در تولید انگور و کشمش است که سالانه بیش از ۲۴۰ هزار تُن انگور و ۴۵ هزار تُن کشمش در این شهرستان تولید و صادر می‌شود.
  • شهر جهانی «انگور» -انواع کشمش انگوری و تیزابی به عنوان مهمترین کالاهای صادراتی استان، در فروردین سال جاری به ترتیب با ۲۴ و ۲۳ درصد از سبد صادرات همدان را به خود اختصاص داده است.
  • شهر جهانی «انگور» -انگور ۵۴ درصد از محصولات باغی استان همدان را به خود اختصاص داده و سالانه حدود ۴۰۴ هزار تن انگور در این استان تولید می‌شود که بیش از نیمی از این میزان تولید مربوط به شهرستان ملایر است و همچنان در سرانه تولید انگور بالاتر از میانگین جهانی تکیه زده است.
  • شهر جهانی «انگور» -قدمت بیش از ۷۰۰ ساله نظام تولید انگور درّه جوزان ملایر و سالانه افزون بر ۲۴۰ هزار تن انگور از حدود ۱۱ هزار هکتار باغ برداشت می‌شود، محصولی که بدون شک کلید توسعه کشاورزی استان همدان است و نقش مهمی در صادرات بازی می‌کند.
  • دبیر عبدالواحد میرزازاده
  • شهر ملایر
  • شهر جهانی انگور
  • انگور ملایر
  • برداشت انگور و تولید کشمش و شیره در ملایر
  • همدان

اخبار مرتبط

  • برداشت برنج از شالیزارهای منطقه الموت قزوین

لینکستان

    رزرو هتل مشهد جمینجا خرید سی پی لیفت صورت با نخ بلیط اتوبوس دانلود آهنگ خرید سرور مجازی پهنای باند اختصاصی بوکینگ گوسفند زنده روغن هیدرولیک تجهیزات پزشکی خرید سی پی کالاف بررسی علت بیماری‌ ها بهترین جراح بینی بلیط هواپیما ارزان‌ترین تورهای داخلی و خارجی دوره آنلاین زبان ثبت شرکت بلیط استانبول به تهران رزرو هتل بلیط هواپیما خارجی ویزای دبی تور تجهیزات و ماشین‌آلات صنعتی پیوان ساندویچ پانل سم برای ساس چاپ لیبل uv dtf قیمت تشک خرید بک لینک طراحی سایت آهنگ جدید ایرانی کلاس تیزهوشان ششم تور قبرس شمالی پارتیشن شیشه‌ ای ساخت پرسشنامه آنلاین نوبت‌دهی آنلاین پزشکان پهنای باند اختصاصی رتبه‌ بندی شرکت متخصص گوش و حلق و بینی طراحی سایت شرکتی تابان شهر چاپ
  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
ISNA
  • آرشیو
  • خط مشی
  • درباره ایسنا
  • تماس با ایسنا
علمی و دانشگاهی
  • علم
  • پژوهش
  • فناوری
  • جهاد دانشگاهی
  • هوش مصنوعی
  • آموزش
  • صنفی،فرهنگی‌ودانشجویی
  • دانش‌بنیان‌ها
  • پیشرفت
  • rubika-icon
  • eitaa-icon
  • bale-icon
  • soroush-icon
  • telegram-icon
  • youtube-icon
  • x-icon
  • instagram-icon
  • rss-icon
  • aparat-icon
Nastooh Logoنرم‌افزار تحریریهٔ نستوه
© 2025 Iranian Students' News Agency. All rights reserved