دوشنبه ۳۰ فروردین ۱۴۰۰ | ۰۹:۳۶
منبع: نمایندگی خراسان جنوبی
افزایش صادرات چمدانی صنایع ‌دستی در خراسان جنوبی

افزایش صادرات چمدانی صنایع ‌دستی در خراسان جنوبی

خراسان جنوبی (ایسنا) - مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان جنوبی به افزایش میزان صادرات چمدانی صنایع ‌دستی در سال 99 اشاره کرد و گفت: در سال گذشته، فعالیت فروشگاه‌های مجازی هنرمندان با توجه به شرایط کرونا افزایش یافت و تلاش کردیم این فروشگاه‌ها را توسعه دهیم.

حسن رمضانی در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: سال گذشته اقدامات متعددی از جمله آموزش رشته‌های صنایع دستی و صدور مجوز برای کارگاه‌ها در این اداره‌کل انجام گرفت.

وی افزود: انعقاد تفاهم‌نامه ایجاد سه هزار شغل در قالب طرح خوشه‌های صنایع‌دستی با همکاری استانداری و سازمان برنامه و بودجه از فعالیت‌های قابل توجه انجام شده در سال ۹۹ در حوزه صنایع‌دستی استان بود.

وی به صدور ۲۶۰ پروانه تولید انفرادی برای کارگاه‌های صنایع‌دستی خانگی در سال ۹۹ اشاره کرد و افزود: در این مدت  450 مجوز کارت شناسایی برای شناسایی فعالان و متخصان حوزه صنایع‌دستی صادر شده است.

رمضانی ادامه داد: چهار پروانه تولید کارگاهی با اشتغال ۲۰ نفر، تکمیل ۶۵ فقره پرونده برای اعطاء کمک‌های بلاعوض به صنعتگران استان و صدور ۱۰ فقره مجوز پشتیبان مشاغل خانگی با تحت پوشش قراردادن ۹۰ نفر از دیگر فعالیت‌های حوزه صنایع‌دستی استان در سال ۹۹ است.

مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان جنوبی با اشاره به انعقاد تفاهم نامه‌های همکاری با اداره‌کل زندان‌ها، صندوق کار آفرینی و امید و کمیته امداد حضرت امام (ره)، تصریح کرد: سال گذشته، ۶۰ دوره آموزش رشته‌های صنایع‌دستی و ۲ دوره آموزش صنایع‌دستی ویژه شاغلین صنایع دستی برگزار شد.

وی گفت: توسعه کارگاه‌های تجمیعی حوله‌بافی و تراش سنگ در سطح استان و افزایش تعداد بازارچه‌های دائمی صنایع‌دستی به ۱۲ عدد طی سال گذشته انجام شد.

رمضانی بیان کرد: طی سال گذشته، ۲۰ میلیارد ریال اعتبار ملی و ۷ میلیارد ریال اعتبار استانی برای احداث و تکمیل بازارچه‌های دائمی صنایع‌دستی شهرستان‌های بیرجند، نهبندان، سربیشه، مود، فردوس، آیسک و طبس اختصاص یافته است.

اعطای ۷ میلیارد ریال تسهیلات مشاغل خانگی به هنرمندان صنایع‌دستی خراسان جنوبی

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان‌جنوبی، از پرداخت ۷ میلیارد ریال تسهیلات مشاغل خانگی به هنرمندان صنایع‌دستی استان در یک سال گذشته خبر داد.

رمضانی گفت: انعقاد تفاهم‌نامه ایجاد ۳ هزار شغل در قالب طرح خوشه‌های صنایع‌دستی با همکاری استانداری و سازمان برنامه و بودجه از فعالیت‌های قابل توجه انجام شده در سال گذشته و در حوزه صنایع‌دستی استان بود.

وی افزود: نزدیک به 3400 نفر از طریق صندوق اجتماعی بیمه روستاییان کشاورزان و عشایر نیز در سال ۹۹ بیمه شدند.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان‌جنوبی، به افزایش میزان صادرات چمدانی صنایع‌دستی به نسبت سال گذشته (کل صادرات استان 80100 دلار با احتساب دلار 200 هزار ریالی) اشاره کرد و گفت: فعالیت فروشگاه‌های مجازی و فعالیت هنرمندان در فضای مجازی با توجه به شرایط کرونا افزایش یافت و ۴۵ نفر از هنرمندان استان با ارائه ۶۰۰ اثر در نمایشگاه مجازی سایت تفریحاتی و هنرمندان استان در نمایشگاه فیزیکی و مجازی ملی صنایع دستی(اسفندماه99) حضور فعال داشتند.

رمضانی افزود: تجهیز دبیرخانه تراش سنگ‌های قیمتی و نیمه‌قیمتی در شهرستان خوسف و تجهیز، تکمی