• شنبه / ۹ مرداد ۱۴۰۰ / ۰۸:۳۴
  • دسته‌بندی: خراسان جنوبی
  • کد خبر: 1400050905432
  • منبع : نمایندگی خراسان جنوبی

عسلی که تنها در خراسان جنوبی می‌توان یافت 

عسلی که تنها در خراسان جنوبی می‌توان یافت 

ایسنا/خراسان جنوبی زنبورداران خراسان جنوبی، ۱۱ نوع عسل تولید می‌کنند که گران‌ترین آن‌ها عسل عناب و زرشک مخصوص خود استان است.

با توجه به تولید بالای عسل در خراسان جنوبی، تنها ۱۰ درصد آن در استان و مابقی در سایر استان‌های کشور و به مشتریان خارجی فروخته می‌شود.

به گزارش ایسنا، قطر، عمان، کانادا و سوئیس از جمله مشتریان خارجی عسل خراسان جنوبی هستند که این محصول را به صورت مستقیم خریداری می‌کنند. اکنون خراسان جنوبی یک قطب تولید عسل براساس ذائقه مخاطب و مشتری است که توانسته بازارپسندی خوبی را برای این محصول رقم بزند. 

مشکل تامین مواد اولیه

حسین افراسیابی، یک کارآفرین حوزه عسل در خراسان جنوبی به ایسنا گفت: تولید سنتی و فروش به شیوه قدیم از مشکلات مهم تولید عسل در خراسان جنوبی است.

وی با اشاره به اینکه اکنون کار خود را توسعه داده و محصولاتی چون عسل چهل گیاه، عسل عناب و زرشک را تولید می‌کنیم و اکنون می‌توانیم بگوییم که برای‌ فروش مشکلی نداریم، ادامه داد: به یاری جهاددانشگاهی که ما را به بازار متصل و محصولاتمان را برندسازی کرد، هر اندازه که ما تولید داشته باشیم، بازار فروش آن را داریم.

وی افزود: کرونا باعث شد که یک سری محدودیت‌ها به وجود آید چراکه هر زمان ما برای تامین مواد اولیه خود به فروشگاه یا برای مثال به تعاونی زنبورداران خراسان جنوبی مراجعه می‌کنیم، با مشکل دیر رسیدن بار مواجه هستیم.

وی با بیان اینکه مواد اولیه به صورت آنی در دست ما قرار نمی‌گیرد، تصریح کرد: قانون منع تردد و جلوگیری از خروج ما از استان و همچنین این امر که برای کوچ دادن کندوهای خود نمی‌توانستیم در هر بازه زمانی اقدام کنیم از مشکلات دوران است‌.

تولید و صادرات عسل مرغوب 

علیرضا یوسفی فر، رئیس اتحادیه زنبورداران خراسان جنوبی به ایسنا گفت: خراسان جنوبی، بزرگترین تولیدکننده زرشک و عناب بوده و ۶۰ درصد عسل تولیدی این استان از گیاهان است.

 وی افزود: سال گذشته به برکت بارش‌هایی که داشتیم زنبورداران استان برداشت خوبی داشتند و خراسان جنوبی که به داشتن عسل زرشک عناب و معروف است، در تولید این محصول خوب رشد داشته است.

رئیس اتحادیه زنبورداران خراسان جنوبی با بیان اینکه عسل زرشک و عناب خاص منطقه خراسان جنوبی است، تصریح کرد: از میزان ۲۸۰ تن عسل، نزدیک ۶۵ درصد آن به عسل عناب و زرشک مربوط است.

یوسفی فر با بیان اینکه گل دهی خوب درختچه‌های زرشک و درخت عناب امید را به زنبورداران داد، افزود: موفق شدیم از نظر کیفیت عسل عناب و زرشک مقام اول را در کشور کسب کنیم.

وی ادامه داد: باتوجه به شرایط اقلیمی استان که تقریبا استانی کویری است؛ میزان رطوبت عسل زیر ۱۴ درصد بوده و از غلظت بسیار بالایی برخوردار است.

رئیس اتحادیه زنبورداران خراسان جنوبی بیان کرد: در خراسان جنوبی بزرگ‌ترین واحد بسته‌بندی شرق کشور نیز به کمک زنبورداران آمده و عسل درجه یک زرشک و عناب را به صورت استاندارد بسته‌بندی می‌کند.

یوسفی فر با اشاره به اینکه عرضه عسل زرشک و عناب علاوه بر داخل کشور به خارج از کشور هم انجام می‌شود، ادامه داد: زنبورداران استان از ظرفیت دو محصول راهبردی خراسان جنوبی به خوبی استفاده کردند و حال نیز نتیجه این تلاش عسلی شده که هم در ایران مطرح بوده و هم در دنیا.

افزایش تولید و ارتقای سطح دانش زنبورداران

مریم جوادی بایگی، مدیر جهاد کشاورزی سربیشه نیز گفت: بهره برداران عسل در سربیشه کار برداشت عسل را از ۲ هزار و ۱۳۴ کلنی زنبور عسل آغاز کرده‌اند.

وی با بیان اینکه پیش بینی می‌شود برداشت عسل در سربیشه امسال به بیش از ۱۰ تن برسد که نسبت به پارسال افزایش خواهد داشت، بیان کرد: عسل این شهرستان حاصل شهد گیاهان دارویی منطقه است و عسل تولیدی خاصیت دارویی منحصر به فردی دارد که در کشور از بازار پسندی مطلوبی برخوردار است.

مدیر جهاد کشاورزی سربیشه تصریح کرد: در همین جهت برای افزایش تولید و ارتقای سطح دانش زنبورداران اداره امور دام جهاد کشاورزی شهرستان اقدام به آموزش انفرادی زنبورداران کرده است.

جوادی بایگی یادآور شد: در حال حاضر تعداد 37 بهره بردار دیگر در عرصه تولید عسل در سربیشه فعال هستند و بیش از دو هزار کلونی در سطح شهرستان سربیشه کار تولید عسل را انجام می‌دهند.

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی نیز با بیان اینکه برداشت عسل امسال با توجه به خشکسالی کاهش خواهد داشت، پیش بینی کرد: ۱۸۰ تن عسل از کلنی‌های زنبور عسل  استان برداشت شود.

محمدابراهیم ابراهیمی گفت: عسل زرشک، عناب، آویشن، گشنیز، چهل گیاه، کلپوره، مرکبات، یونجه و گون (به فتح گاف و واو) از انواع عسل‌های تولیدی در استان هستند.

وی با بیان اینکه از نظر کیفیت عسل تولیدی استان بسیار مطلوب است، افزود: زنبور داران استان حدود ۳۱ هزار کلنی زنبور عسل دارند که پارسال ۱۸۵ تن عسل تولید کردند.

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی اظهار کرد: بیشترین تعداد کلنی زنبورعسل و زنبور داران به شهرستان بیرجند اختصاص دارد.

ابراهیمی زمان برداشت عسل در استان را عسل بهاره و پاییزه ذکر کرد و گفت: برداشت عسل در استان تا پایان شهریور ادامه دارد.

این استان با همه تولیدات کشاورزی اش اکنون در تولید عسل نیز پیشتاز بوده و توانسته با ظرفیت‌شناسی از محصولات دیگر این استان عسل متمایزی را تولید کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha