دکتر حسن شرفی در گفت و گو با ایسنا، بااشاره به گذشت چند ترم از آغاز آموزش های مجازی در دانشگاه ها، اظهارکرد: آموزش های مجازی توفیقی اجباری بود که باتوجه به شرایطی که کرونا بر کشور و کل جهان حاکم کرد، در دستور کار قرار گرفت.
وی افزود: طی مدت حدود دو سال گذشته از شیوع کرونا، آموزش های مجازی کمک کرد تا فعالیت آموزشی در دانشگاه ها تعطیل نشود و یک جایگزین برای آموزش حضوری باشد.
رئیس دانشگاه علمی کاربردی استان کرمانشاه اضافه کرد: با این وجود این نوع از آموزش ها نقاط ضعف و قوت زیادی هم داشت که با گذشت هر ترم برخی از ضعف های آن کمتر شد.
وی صرفه جویی در وقت و هزینه به واسطه کاهش ترددها و حضور دانشجویان در خوابگاه ها را از جمله نقاط قوت این نوع از آموزش ها خواند و گفت: در آموزش های حضوری به واسطه زمان محدود تعداد کمی کلاس در طول روز برگزار می شد، اما اکنون شرایط در آموزش مجازی بگونه ای است که می توانیم تعداد بالایی کلاس را در یک روز برگزار کنیم و سرعت آموزش ها بالا رفته است.
شرفی اعلام کرد: با وجود این نقاط قوت، کماکان معتقدم آموزش های مجازی هیچگاه نمی تواند جایگزین 100 درصدی برای آموزش های حضوری باشد.
وی با بیان اینکه اساتید در آموزش های مجازی بازخورد مناسبی از مخاطبین خود نمی بینند، گفت: در کلاس هایی که تعداد دانشجویان آن زیاد است، اینکه اساتید متوجه شوند که اکنون دانشجو آیا واقعا در کلاس درس حضور دارد یا مشغول کار دیگری است و فقط یک ورود به کلاس داشته، سخت است.
رئیس دانشگاه علمی کاربردی کرمانشاه افزود: البته با انجام اقداماتی مانند اجرای پرسش و پاسخ بین استاد و دانشجو تا حدودی می توان این مسئله را کنترل کرد، اما مجموعا این نوع از آموزش ها بیشتر برای کلاس هایی که تعداد دانشجویان آن کم است و امکان مباحثه در آن وجود دارد، مفیدتر است.
وی دشواری کنترل دانشجویان حین انجام آزمون های میان ترم و پایان ترم را نیز از دیگر مشکلات این نوع از آموزش ها دانست و گفت: در حین آزمون مشخص نیست که چه کسی به سوالات پاسخ می دهد، آیا خود دانشجو است و یا اینکه کسی به او کمک می کند.
به گفته این عضو هیات عملی دانشگاه آموزش های مجازی دشواری های زیادی را برای اساتید نیز در بحث طراحی محتوای دروس و آزمون ها به همراه داشته است.
وی اعلام کرد: علیرغم نقاط ضعفی که در آموزش های مجازی وجود دارد، اما با گذشت زمان این نقاط ضعف تا حدودی پوشش داده شده و نرم افزارهای پیشرفته تری برای ارائه آموزش های حضوری طراحی شده که آموزش را برای دانشجویان راحت تر کرده اند.
رئیس دانشگاه علمی کاربردی کرمانشاه با بیان اینکه در آموزش های حضوری فضای بانشاط و پر انرژی در کلاس های درس حاکم است که در آموزش مجازی این نکته وجود ندارد، گفت: طبق مطالعاتی که تاکنون صورت گرفته، آموزش های مجازی نمی تواند به اندازه آموزش های حضوری بویژه برای برخی دروس در یادگیری دانشجویان تاثیرگذار باشد.
وی ادامه داد: آموزش های مجازی تاکنون نتوانسته جایگزین مناسبی برای دروس عملی باشد، بنابراین این دانشگاه که شعار اصلی آن همواره بر مبنای مهارت آموزی بوده، برای ترم جاری از آموزش های ترکیبی استفاده خواهد کرد.
شرفی خاطرنشان کرد: براین اساس، در کنار آموزش های مجازی برای دروس تئوری، برای دروس عملی از آموزش های حضوری استفاده خواهیم کرد که در راستای حفظ سلامت دانشجویان و رعایت پروتکل های بهداشتی تعداد کارگاه هایمان را افزایش داده ایم و تعداد دانشجویان در هر کارگاه نیز محدود خواهد بود.
انتهای پیام
نظرات