حمید رمضانی در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به نظارت فراگیر بهداشتی و شرعی بر دامهای قربانی در روزهای تاسوعا و عاشورای حسینی در استان خراسان شمالی اظهار کرد: برنامه عملیاتی بازرسی و نظارت بهداشتی و شرعی بر دامهای قربانی در قالب پرسنل فنی دامپزشکی به همراه ناظران شرعی در روزهای تاسوعا و عاشور در روزهای ۲۵ و ۲۶ تیرماه از ساعت ۶ صبح تا ۱۴ ظهر اجرا میشود.
وی افزود: در این روزها، ۱۱تیم ثابت و ۲۲ تیم سیار شامل ۱۱ نفر دکتر دامپزشک، ۲۲ نفر بازرس بهداشت گوشت و ۱۱ نفر ناظر شرعی مجهز به لباس متحدالشکل و خودروهای ویژه دامپزشکی، نظارت بهداشتی و شرعی بر ذبح دامهای قربانی را با استقرار در نقاط مختلف شهرها بهویژه در محل کشتارگاه ها انجام میدهند.
وی ادامه داد: این تیمها، دامهای کشتاری را از نظر آلودگی به عوامل بیماریزا بالاخص بیماریهای مشترک بین انسان و دام مورد بازرسی قرار داده و سلامتی مصرفکنندگان را از ابتلا به این بیماریها تضمین خواهند کرد.
رمضانی با اشاره به چند توصیه بهداشتی به مردم و هیأتهای مذهبی، گفت: از ذبح دام خارج از چرخه نظارت بهداشتی دامپزشکی مثل ذبح در معابر عمومی، خیابان و منازل اکیداً خودداری شود و برای تامین گوشت اهدایی ایام محرم و صفر، دام نذری را صرفا در کشتارگاه های دام کشتار کنند.
مدیرکل دانپزشکی استان اظهار کرد: گوشت و آلایش خوراکی دام ذبحشده را قبل از مصرف حداقل ۲۴ ساعت در دمای صفر تا ۴ درجه سانتیگراد یخچال نگهداری کنید و برای قطعه کردن گوشت و شستوشوی آن حتماً از دستکش استفاده کنید.
وی با تاکید بر اینکه از برشدادن کیستها و آبسههای موجود بر روی لاشه و دل و جگر جداً خودداری شود، افزود: اندامها و ضایعات غیرقابلمصرف را بههیچوجه در اختیار حیوانات قرار ندهید. همچنین گوشت و آلایش خوراکی را حتیالامکان کاملا بپزید و سپس مصرف کنند. وسایل و سایر تجهیزات در تماس با گوشت و آلایش را نیز بهخوبی شسته و ضدعفونی کنید.
انتهای پیام
نظرات