• دوشنبه / ۱۴ آبان ۱۴۰۳ / ۱۰:۴۰
  • دسته‌بندی: قم
  • کد خبر: 1403081410140
  • خبرنگار : 50989

برداشت ۱۷ تن انار از هر هکتار باغ در قم

برداشت ۱۷ تن انار از هر هکتار باغ در قم

ایسنا/قم سرپرست مدیریت باغبانی جهاد کشاورزی استان قم گفت: با توجه به سابقه دیرینه کشت انار در قم و وجود ارقام باکیفیت مانند قجاق و ملس ساوه، این استان نه تنها در تأمین نیاز داخلی، بلکه در صادرات به کشورهای روسیه، عربی و آسیای میانه نیز فعال است.

علی محمد ملاتقی سرپرست مدیریت باغبانی جهاد کشاورزی استان قم در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه سطح زیر کشت باغات انار استان قم حدود ۲۴۰۰ هکتار است،  اظهار کرد: میزان کل برداشت سال گذشته ۳۷ هزار تن بوده و پیش‌بینی می‌شود که امسال نیز همین مقدار برداشت شود.

وی ادامه داد: عملکرد انار در این استان به‌طور میانگین حدود ۱۷ تن در هکتار است و تعداد بهره‌برداران فعال در زمینه کاشت، داشت و برداشت انار به ۲۵۰۰ نفر می‌رسد.

ملاتقی بیان کرد: عمده مناطق کشت انار در قم، مناطق دشتی هستند، از جمله جاده قدیم اصفهان، حومه قم، جاده ساوه و بخش جعفرآباد که از منابع آب کافی و با کیفیت برخوردارند.

نام دیگر رودخانه قمرود، اناربار بوده است

وی افزود: کشت انار در قم سابقه‌ای دیرینه دارد و نام دیگر رودخانه قمرود، اناربار است؛ با توجه به وجود منابع آب مطمئن، کشت انار در این منطقه رواج یافته است.

سرپرست مدیریت باغبانی جهاد کشاورزی تصریح کرد: رقم‌های عمده انار در استان قم شامل؛ ارقام اجاق و ملس ساوه هستند که بخش بزرگی از باغات استان را به خود اختصاص داده و صادرات خوبی نیز دارند.

وی ادامه داد: اخیراً برنامه جدیدی به‌عنوان طراحی پایلوت برای رقم یوسف‌خانی پیشنهاد شده که می‌تواند به افزایش سطح زیر کشت در آینده منجر شود.

ملاتقی عنوان کرد: عمده صادرات انار از استان قم به کشورهای روسیه، کشورهای عربی و آسیای میانه انجام می‌شود و این صادرات هر ساله ادامه دارد.

وی اضافه کرد: در خصوص افزایش عملکرد، اقدامات مؤثری در زمینه آموزش، بازدید، معرفی ارقام جدید و ارائه توصیه‌های فنی در زمینه تغذیه، هرس و تغییر روش‌های کاشت انجام شده است که به افزایش عملکرد نسبت به قبل کمک کرده است.

سرپرست مدیریت باغبانی جهاد کشاورزی اعلام کرد: امید داریم که با توجه به توصیه‌های فنی ارائه‌شده از سوی مرکز تحقیقات و کارشناسان باغبانی، کشاورزان بتوانند عملکرد خود را از ۱۷ تن به ۲۰ تن در هکتار افزایش دهند.

وی افزود: چالش‌هایی که با آن‌ها مواجه هستیم شامل ریزگردها، گرد و غبار، افزایش دما، آفتاب‌سوختگی و مگس مدیترانه‌ای است؛ در صورتی که انار دچار آفت‌زدگی یا آفتاب‌سوختگی شود، بازارپسندی و قابلیت حمل و نقل خود را از دست خواهد داد.

ملاتقی در پایان به بهره‌برداران توصیه کرد: برای کاهش میزان آب مصرفی و کنترل علف‌های هرز، پیشنهاد می‌کنیم از سایبان‌ها استفاده شود که در مقابله با این دو چالش بسیار مؤثر است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha