• سه‌شنبه / ۴ دی ۱۴۰۳ / ۱۴:۴۸
  • دسته‌بندی: فارس
  • کد خبر: 1403100402930
  • خبرنگار : 50976

توصیه‌های تغذیه‌ای برای پیشگیری از آلزایمر

توصیه‌های تغذیه‌ای برای پیشگیری از آلزایمر

ایسنا/فارس در دنیای امروز بیماری‌های مغزی به‌ ویژه بیماری‌های مزمن مانند آلزایمر رو به افزایش است، علاوه بر بیماری‌ها، اهمیت قدرت حافظه و عملکرد خوب مغز هر روز بیش‌ از پیش پررنگ می‌شود. در این مجال مطلبی از زهرا مصلی نژاد، کارشناس ارشد تغذیه دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز را در این رابطه می‌خوانیم

برای جلوگیری از آلزایمر راه‌هایی جهت تقویت حافظه و سلامت مغز توصیه می‌شود، تغذیه خوب و سالم می‌تواند باعث بهبود عملکرد مغزی شود. سلول‌های مغزی برای عملکرد خوب و کارا به انواع ویتامین‌ها و آنتی‌اکسیدان‌ها برای محافظت در برابر آسیب‌ها و استرس اکسیداتیو نیاز دارند. در ادامه به تعدادی از مواد غذایی موثر در تقویت حافظه اشاره می‌کنیم:

نان‌های سبوس‌دار: غلات کامل مانند گندم، جو و ارزن کربوهیدرات سالم هستند که به خاطر هضم ساده و تبدیل آن به گلوکز جزو خوراکی‌های مفید برای مغز محسوب می‌شود. غلات کامل سرشار از ویتامین B، سلنیوم و فیبر محلول است که فیبر محلول می‌تواند سطح کلسترول خون را تنظیم کرده و باعث جلوگیری از بیماری‌های قلبی عروقی، آسیب‌های مغزی و سکته‌ مغزی شود.

ماهی چرب: ماهی‌های چرب مانند قزل‌آلا، تن، شاه‌ماهی و ساردین سرشار از اسیدهای چرب ضروری است. شاید مهم‌ترین آن‌ها که به ‌عنوان خوراکی‌های مفید برای مغز شناخته ‌شده اسید چرب امگا ۳ باشد که برای عملکرد مغز و سیستم عصبی ضروری است. به علاوه اسید چرب امگا ۳ نقشی حیاتی در رفتار و شناخت دارد و کمبود آن با افسردگی، اختلال در تمرکز و خواندن همراه است.

توت‌های غنی از آنتی‌اکسیدان: یکی از خوراکی‌های مفید برای مغز بلوبری‌ها و انواع توت‌ها است که سرشار از آنتی‌اکسیدان بوده و رگ‌های خونی و مغز را از اکسیداتیو ایجاد شده در اثر رادیکال‌های آزاد محافظت می‌کند. یکی از این آنتی‌اکسیدان‌ها ویتامین E است که با مشکلات شناختی مربوط به بالا رفتن سن مبارزه می‌کند.

آجیل‌ها و دانه‌ها: بسیاری از آجیل ها منبع مناسبی از پروتئین، مواد معدنی، ویتامین E، اسید چرب امگا 3 و مقداری آمینواسید ضروری است و به دلیل اینکه منابع خوبی از ویتامین B و فولیک اسید به شمار می‌رود، از خوراکی‌های مفید برای مغز محسوب می‌شود. فولیک اسید برای حفظ حافظه و تمرکز برای مغز ضروری است.

ویتامین B-12 با عملکرد بهتر مغز در ارتباط است و کمبود آن باعث بیماری‌هایی مانند آلزایمر می‌شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha