• یکشنبه / ۱۹ اسفند ۱۴۰۳ / ۱۰:۴۷
  • دسته‌بندی: همدان
  • کد خبر: 1403121913067
  • منبع : نمایندگی همدان

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان همدان:

خانه‌تکانی را به روزهای پایانی سال موکول نکنید

خانه‌تکانی را به روزهای پایانی سال موکول نکنید

ایسنا/همدان مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان همدان با اشاره به کاهش بارندگی در سال آبی جاری، گفت: مردم در کنار مدیریت مصرف آب، خانه تکانی را به روزهای پایانی سال موکول نکنند.

فرهاد بختیاری‌فر یکشنبه ۱۹ اسفند در جمع خبرنگاران در سالن جلسات شرکت آب و فاضلاب استان همدان، اظهار کرد: خانه‌تکانی یکی از رسوم قدیمی ایرانیان در آستانه نوروز است، اما مصرف بی‌رویه آب در این ایام، فشار زیادی به منابع آبی وارد می‌کند و با توجه به اینکه همدان در سال‌های اخیر با چالش کم‌آبی روبه‌رو بوده، ضروری است که شهروندان در نظافت پایان سال، روش‌های کم‌مصرف را جایگزین روش‌های پرمصرف کنند.

بختیاری‌فر تصریح کرد: از ابتدای سال آبی جاری تا پایان بهمن‌، نسبت به سال گذشته ۲۶ درصد کاهش و نسبت به بلند مدت ۲۵ درصد کاهش بارندگی در همدان اتفاق افتاده بنابراین هم‌استانی‌های عزیز باید نسبت به مدیریت مصرف آب در روزهای خانه‌تکانی، توجه ویژه‌ای داشته باشند. 

وی یادآور شد: با وجود افزایش مصرف در روزهای پایانی سال گذشته، قطعی آب در پیک مصرف نداشتیم و توانستیم نیاز شهروندان را تأمین کنیم. اما امسال با کاهش بارندگی‌ها و محدودیت منابع، لازم است که مردم همکاری بیشتری در صرفه‌جویی داشته باشند تا بتوانیم بدون مشکل، آب مورد نیاز همه را تأمین کنیم.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان همدان در رابطه با روش‌های کاهش مصرف آب در خانه‌تکانی، اظهار کرد: استفاده از شوینده‌های کم‌آب‌بر، پاک‌کننده‌های بدون نیاز به آبکشی، دستمال مرطوب و اسپری‌های تمیزکننده و استفاده از جارو بجای شلنگ آب در شست‌وشوی حیاط و پارکینگ، گزینه‌هایی عالی برای تمیزکاری کم‌آب هستند همچنین شستن فرش در خانه، مصرف آب زیادی دارد و برای شست‌وشوی یک فرش ۱۲ متری حدود هزار لیتر آب معادل ۶۶۶ بطری ۱.۵ لیتری، آب استفاده می‌شود بنابراین بهتر است از قالیشویی‌ استفاده شود. 

بختیاری‌فر با اشاره به استفاده از ابزارهای نوین برای مدیریت مصرف آب در روزهای خانه‌تکانی، تأکید کرد: بخارشوی‌ها جایگزین مناسبی برای شست‌وشوی پرده، مبلمان و کف هستند و آب کمتری مصرف می‌کنند از طرفی نصب سرشیرهای کاهنده مصرف آب روی شیرهای ظرف‌شویی و روشویی، به کاهش هدررفت کمک می‌کند.

وی با تأکید بر اهمیت فرهنگ‌سازی در خانواده، بیان کرد: همه اعضای خانواده باید بیاموزند که چگونه با کمترین مصرف آب، نظافت را انجام داده،  زمان شست‌وشو را محدود کرده و از هدررفت بی‌مورد آب خودداری کنند. 

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان همدان خاطرنشان کرد: منابع آبی همدان محدود است و با کاهش بارندگی‌ها، مدیریت مصرف آب بیش از هر زمان دیگری اهمیت دارد. سال گذشته با تلاش‌های صورت‌گرفته، آب‌رسانی بدون قطعی انجام شد اما امسال نیازمند همکاری و همراهی بیشتر مردم هستیم. با رعایت این نکات، هم خانه‌ای تمیز خواهیم داشت و هم به حفظ منابع آبی برای آینده کمک خواهیم کرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha