• دوشنبه / ۲۷ اسفند ۱۴۰۳ / ۱۴:۲۸
  • دسته‌بندی: البرز
  • کد خبر: 1403122719118
  • خبرنگار : 50622

یک کارشناس تغذیه:

وعده سحری را حذف نکنید

وعده سحری را حذف نکنید

ایسنا/البرز یک کارشناس تغذیه گفت: حذف وعده سحری باعث می‌شود که ضعف و بی‌حالی فرد در طول روز افزایش پیدا کرده و از کارایی بدن کاسته شود.

فرزانه سینکایی در گفت و گو با ایسنا درباره اشتباهات رایج تغذیه‌ای در ماه رمضان، اظهار کرد: یکی از اشتبهاهات رایج در میان روزداران، کم خوری است که باعث کاهش وزن زیاد، ضعف و بی حالی می‌شود. در مقابل کم خوری، پرخوری را داریم که برخی تصور می‌کنند اگر در وعده سحر مقدار زیادی غذا صرف کنند، در طول روزه داری احساس گرسنگی نخواهند داشت. در حالی که پرخوری هم باعث اضافه وزن و تشنگی زیاد در فرد می‌شود.

وی افزود: اشتباه دیگر نوشیدن چای زیاد در وعده سحر است. چایی و نوشیدنی‌های کافئین دار به دلیل مدر بودن، باعث می‌شود که بدن مقدار آب زیادی از دست بدهد. بنابراین در ماه رمضان بهتر است آب، دوغ کم نمک و آب میوه‌های طبیعی مصرف شود.

سینکایی در مورد حذف وعده سحری ادامه داد: خیلی از افراد وعده سحری را حذف کرده و ممکن است افطار و شام را بیشتر مصرف کنند. در واقع حذف وعده سحری باعث می‌شود که ضعف و بی‌حالی فرد در طول روز افزایش پیدا کرده و از کارایی بدن کاسته شود. بنابراین توصیه این است که تمام وعده‌های افطار، شام و سحری حتما در ماه مبارک رمضان مصرف شود.

این کارشناس تغذیه با اشاره به مصرف مکمل‌ها و داروهای تقویتی گفت: مصرف زیاد و اضافه بر نیاز مکمل‌ها در ایام روزه داری از اشتباهات رایج دیگری است که باعث می‌شود، در شرایط کم آبی فشار و بار زیادی به کلیه‌ها و کبد تحمیل شود. از این رو توصیه می‌شود، فرد بر اساس نیاز و تجویز متخصص تغذیه و پزشک این مکمل‌ها را مصرف کند.

وی در ادامه بیان کرد: همچنین باید از مصرف غذاهای شور و پر نمک در ماه رمضان به ویژه در وعده سحر خودداری کرد، چون باعث کم آبی بدن و تشنگی در طول روز می‌شود.

سینکایی در ادامه مطرح کرد: اشتباه رایج دیگر استفاده از مواد غدایی کم ارزش مثل شیرینی‌، زولبیا و بامیه است که باعث تشنگی و اضافه وزن می‌شود. مصرف این مواد غذایی می‌تواند باعث احساس سیری و جایگزین شدن آن به جای خوردن میوه و سبزیجات شود که خود باعث کم آبی و مشکلات گوارشی می‌شود.

 وی افزود: اصولا در ماه رمضان تمایل به مصرف وعده‌های غذایی اصلی بیشتر و این باعث می‌شود فرد از گروه‌های غذایی دیگر غافل شده و میوه و سبزیجات به مقدار کافی مصرف نشود.

سینکایی یاد آور شد: با مصرف کم میوه و سبزیجات، بسیاری از املاح و ویتامین‌ها توسط فرد دریافت نمی‌شود که ضمن کاهش احساس سیری، احساس گرسنگی به دلیل عدم دریافت فیبر کافی در فرد افزایش می‌یابد.

این کارشناس تغذیه بیان کرد: مشکل دیگر مربوط به عدم توجه به توصیه‌های پزشک در مورد روزه داری است که باعث مشکلات جدی در افرادی می‌شود که مبتلا به بیماری خاصی بوده و دارو مصرف می‌کنند.

وی افزود: این افراد باید حتما با مشورت پزشک خود روزه بگیرند و زیر نظر مشاوران تغذیه باشند تا متناسب با بیماری و مشکلات جسمانی خود دارو و برنامه غذایی دریافت کنند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha