• سه‌شنبه / ۵ فروردین ۱۴۰۴ / ۰۸:۴۳
  • دسته‌بندی: کرمانشاه
  • کد خبر: 1404010501722
  • خبرنگار : 50184

کرمانشاه؛ سرزمین خوراک‌های خوشمزه

کرمانشاه؛ سرزمین خوراک‌های خوشمزه

ایسنا/کرمانشاه کرمانشاه به‌عنوان یکی از جهانشهرهای خلاق خوراک در دنیا، مقصدی ایده‌آل برای گردشگران به ویژه در ایام نوروز است، تا نه تنها زیبایی‌های طبیعی و تاریخی این استان را تجربه کنند، بلکه طعم‌ منحصر به‌فرد و بی‌نظیر غذاهای محلی آن را نیز بچشند.

به گزارش ایسنا، سفره‌های کرمانشاهیان به‌ویژه در ایام نوروز برای پذیرایی از مهمانانشان با غذاهای سنتی و محلی رنگ و بوی خاصی به خود می‌گیرد. در میان غذاهای سنتی و اصیل کرمانشاه «خورشت خلال»، «دنده کباب» و «آش عباسعلی» از جمله خوشمزه‌ترین و معروف‌ترین غذاهایی هستند که می‌توان در سفر به این دیار تجربه کرد.

خورشت خلال، دنده کباب و آش عباسعلی، نماد فرهنگ غنی و سنت‌های دیرینه این استان هستند که گردشگران نوروزی را به خود جذب می‌کنند. این غذاها که با استفاده از مواد اولیه تازه و با کیفیت تهیه می‌شوند، علاوه بر رضایت گردشگران، نمادی از مهمان‌نوازی مردم کرمانشاه نیز به شمار می‌روند.

دنده کباب کرمانشاه؛ کبابی خاص با عطر و طعم بی‌نظیر

 یکی از شناخته‌شده‌ترین غذاهای این استان «دنده کباب کرمانشاهی» است که از گوشت با کیفیت گوسفندی و ادویه‌های خاص تهیه می‌شود. این کباب خوشمزه نه تنها در کرمانشاه، بلکه در سراسر ایران طرفداران زیادی دارد و از اصلی‌ترین غذاهای مورد علاقه گردشگران در سفر به این استان محسوب می‌شود.

دنده کباب کرمانشاه، از جمله غذاهای معروف این استان است که جایگاهی ویژه بین گردشگرانی که تاکنون به کرمانشاه سفر کرده‌اند و آن را چشیده‌اند، دارد. این کباب از دنده گوشت گوسفند تهیه می‌شود و با استفاده از ادویه‌های مخصوص و به‌صورت کبابی روی ذغال پخته می‌شود.

یکی از ویژگی‌های دنده کباب کرمانشاه، طعم خاص و ماندگاری است که ناشی از ترکیب ادویه‌ها و روش خاص پخت آن است. این کباب خوشمزه معمولاً با نان داغ و سبزیجات تازه سرو می‌شود و همراه با ماست، یکی از محبوب‌ترین غذاهای این استان در فصل‌های مختلف به‌ویژه نوروز به شمار می‌آید.

اگر نوروز امسال به کرمانشاه سفر کرده‌اید، قطعا سری هم به تاق بستان، یادگار باشکوه امپراطوری ساسانیان هم خواهید زد. در اطراف این مجموعه تاریخی، تعداد زیادی دنده کبابی وجود دارد که می‌توانید به یکی از آنها بروید و طعم اصیل یک کباب محلی را تا ابد در ذهنتان ماندگار کنید. 

خورشت خلال؛ خورشتی اصیل با طعمی دلنشین

یکی دیگر از غذاهای سنتی و خوشمزه کرمانشاه که در سفره‌های نوروزی مردم این استان برای میهمانان جا خوش می‌کند، خورشت خلال است.

این خورشت که بیشتر در مهمانی‌های مهم و مراسماتی خاص مانند عروسی‌ها سرو می‌شود، با استفاده از گوشت گوسفند، خلال بادام، زرشک سیاه و زعفران خوش عطر پخته می‌شود. طعم ناب و ملس خورشت خلال، این غذا را به یک گزینه جذاب برای هر سلیقه‌ای تبدیل کرده است. خورشت خلال علاوه بر طعم خوشمزه‌اش، یکی از نمادهای آشپزی سنتی کرمانشاه به‌شمار می‌رود که گردشگران بسیاری را به خود جذب می‌کند.

آش عباسعلی؛ آشی مقوی با طعمی ماندگار 

آش عباسعلی، یکی از غذاهای سنتی و در عین حال بسیار خوشمزه کرمانشاه است که در ایام مختلف سال، به‌ویژه در روزهای سرد سال و ماه مبارک رمضان سرو می‌شود. این آش که معمولاً با حبوبات مختلف، گوشت، سبزیجات و ادویه‌های خوشبو تهیه می‌شود، به عنوان یک غذای کامل و مقوی شناخته می‌شود. یکی از ویژگی‌های خاص آش عباسعلی استفاده از گوشت گوسفندی و حبوبات است که طعمی دلپذیر و لذیذ به آن می‌بخشد. در کنار نان تازه و داغ، این آش به یکی از گزینه‌های محبوب برای گردشگران و اهالی کرمانشاه تبدیل شده است.

هرچند که آش عباسعلی را در فصل زمستان هم می‌توان از آش فروشی‌های سطح شهر تهیه کرد، اما از آنجایی که آشی بسیار مقوی و خوشمزه است و حتی اولین کسی که آن را ابداع کرد برای روزه داران این آش را پخت، کرمانشاهیان روزه دار در ماه مبارک رمضان هم زیاد آن را مصرف می‌کنند.

حالا که امسال عید نوروز مصادف با ماه مبارک رمضان شده، اگر سری به آش فروشی‌های سطح شهر خصوصا در میدان قدیمی جوانشیر زدید، می‌توانید یک کاسه آش عباسعلی بخرید و طعم ماندگار آن را بچشید. 

با وجود اینکه دنده کباب، خورشت خلال و آش عباسعلی کرمانشاه در بین گردشگران و اهل سفر بیشتر پرآوازه شده‌، اما کرمانشاه خوشمزه‌های محلی زیادی دارد، تا جایی که گفته می‌شود تابحال حدود ۱۰۰ غذای بومی و سنتی مردم این استان شناسایی و ثبت شده است.

از دیگر غذاهای محلی کرمانشاه می‌توان به سیب پلو و یا غذاهایی نام برد که همزمان با شروع فصل بهار و رویش گیاهان بهاری آنها را درست می‌کنند. مثل بورانی کنگر و پاغازه، خورشت پاغازه، آش سورانه، کوکوی پاغازه و ... . بعلاوه در این فصل نوعی نان محلی در کرمانشاه خصوصا در منطقه اورامانات پخت می‌شود که کلانه نام دارد و مردم محلی به آن پیتزای کردی می‌گویند.

اگر در نوروز مسافر کرمانشاه شده‌اید و می‌خواهید به منطقه ثبت جهانی شده اورامات که بهشتی رویایی است سری بزنید، حتما در طول سفر خود با سیاه چادرها و یا بازارچه‌های محلی برخورد خواهید کرد که نان کلانه پخت می‌کنند و آن را با روغن حیوانی کرمانشاهی به گردشگران عرضه می‌کنند. 

در پایان باید گفت غذاهای محلی این منطقه به یکی از جاذبه‌های سفر به این استان تبدیل شده‌ و گردشگران نوروزی می‌توانند طعم‌ خوراک‌های خوشمزه این دیار را هم را تجربه کنند و خاطرات خوشی از سفر خود به کرمانشاه به یادگار ببرند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
امروز ۰۹:۰۵

در دنیا فقط ۳۵ شهر عنوان جهانشهر خلاق خوراک را دارا می‌باشند و کرمانشاه. در ایران تنها شهریست که موفق بکسب این لقب شده است