• دوشنبه / ۱۸ فروردین ۱۴۰۴ / ۲۰:۰۱
  • دسته‌بندی: گیلان
  • کد خبر: 1404011808788
  • خبرنگار : 50040

رئیس موسسه تحقیقات برنج خبر داد

اولین رقم برنج مقاوم به شوری معرفی می شود

اولین رقم برنج مقاوم به شوری معرفی می شود

ایسنا/گیلان رئیس موسسه تحقیقات برنج، با بیان اینکه در مراحل پایانی معرفی رقم برنج متحمل (مقاوم) به شوری هستیم، اضافه کرد: بزودی این رقم برنج معرفی خواهد شد.

مریم حسینی در گفت وگو با ایسنا، با اشاره به قدمت بیش از ۶۰ سال پژوهش های مختلف به‌نژادی و به زراعی برنج در ایران، اظهار کرد: معرفی ارقام جدید و اصلاح آنها متناسب با نیاز کشاورزان، در دستور کار است.

وی آخرین دستاورد موسسه تحقیقات برنج را معرفی چهار رقم جدید در سال گذشته دانست و افزود: کشاورزان گیلان بر کشت ارقام محلی اصرار دارند و لذا طی دهه اخیر، سعی کردیم با رفع معایب ارقام محلی، تحمل آن را در برابر باد و باران های آخر فصل که موجب ورس (خوابیدگی) ساقه برنج می شود، افزایش داده و حدود ۱۰ روز نیز زودرس تر شوند.

رئیس موسسه تحقیقات برنج کشور، از افزایش عملکرد با استفاده از ژنوم ارقام محلی خبر داد و خاطرنشان کرد: هدف از اصلاح ارقام جدید نظیر «توکا» افزایش عملکرد در واحد سطح، افزایش تحمل به ورس یا خوابیدگی، کاهش طول دوره رشد و کاهش درصد برنج خرد در مرحله تبدیل بوده است.

حسینی دو رقم «توکا» و «هستی» را ویژه استان گیلان دانست و تاکید کرد: رقم «توکا» متحمل به ورس است و ضمن کیفیت خوب، حدود ۲۵ درصد عملکرد بالاتری نسبت به رقم محلی رایج دارد. رقم «هستی» نیز متحمل به خشکی آخر فصل است و با هدف پایداری تولید در شرایط تنش خشکی با همکاری پژوهشکده کشاورزی هسته ای، اصلاح و معرفی شده است.

وی با اشاره به استقبال کشاورزان شرق گیلان از رقم «گیلار»، ادامه داد: رویه موسسه تحقیقات برنج پاسخگویی به نیاز کشاورزان مبنی بر معرفی ارقامی است که هم از نظر کیفیت پخت و هم از نظر عطر و طعم به ارقام محلی نزدیک باشند و در عین حال موجب افزایش عملکرد در واحد سطح و افزایش درآمد کشاورزان شوند.

رئیس موسسه تحقیقات برنج با بیان اینکه جهان در مواجهه با تغییر اقلیم قرار دارد و شاهد افزایش گرما، سرما، سیل، خشکسالی، خاک شور و آب شور هستیم، عنوان کرد: تولید پایدار با حفظ زیست بوم شالیزار محقق می شود؛ در این راستا تاکنون دو رقم متحمل به خشکی را معرفی کردیم.

وی با بیان اینکه در مراحل پایانی معرفی رقم متحمل به شوری هستیم، اضافه کرد: به زودی اولین رقم متحمل به شوری را معرفی خواهیم کرد.

حسینی درخصوص آینده پژوهی از تحقیق در زمینه سازگاری ارقاهم هوازی و ارقام چند ساله برای پایداری تولید در شرایط تغییرات اقلیمی نیز توضیحاتی ارائه کرد.

رئیس موسسه تحقیقات برنج از تهیه و تنظیم تقویم زراعی متناسب با مناطق مختلف گیلان با همکاری سازمان جهاد کشاورزی و سازمان هواشناسی خبر داد و خاطرنشان کرد: برای بالا بردن ضریب نفوذ ارقام جدید از روش اصلاح مشارکتی و انتخاب ارقام برنج با همکاری کشاورزان استفاده شده و ارقام قبل از معرفی، توسط کشاورزان مورد آزمون در مزرعه قرار می گیرند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha