به گزارش ایسنا، طرح برگزاری نمایشی غیرعادی از قدرت نظامی آمریکا در خیابانهای پایتخت این کشور اولین بار توسط روزنامه واشنگتن سیتی گزارش شد. گفته شده بود این رژه چهار مایل (شش کیلومتر) - از پنتاگون در آرلینگتون، ویرجینیا، تا کاخ سفید امتداد خواهد داشت.
با این حال یک مقام کاخ سفید به خبرگزاری فرانسه گفت که هیچ رژه نظامی برنامه ریزی نشده است.
ترامپ در اولین دوره ریاست جمهوری خود پس از شرکت در رژه روز باستیل در فرانسه، ایده برگزاری یک رژه نظامی بزرگ در واشنگتن را مطرح کرده بود. با این حال، پس از اینکه پنتاگون اعلام کرد ممکن است ۹۲ میلیون دلار هزینه داشته باشد و نگرانیهایی مبنی بر آسیب رساندن تانکها و سایر خودروهای نظامی سنگین به خیابانهای شهر وجود دارد، این رویا هرگز محقق نشد.
یکی از سناتورهای دموکرات در آن زمان، برنامهریزی برای اجرای رژه نظامی را هدر دادن پول برای سرگرم کردن رئیس جمهور خواند و سناتور «لیندسی گراهام» نیز نسبت به تلقی این رژه به عنوان نمایش قدرت نظامی «به سبک شوروی» هشدار داد.
موریل باوزر، شهردار واشنگتن، روز دوشنبه در پاسخ به سوال خبرنگاران در مورد برنامه ریزی برای رژه، نگرانیهای مشابهی را مطرح کرد.
او گفت: «تانک های نظامی در خیابانهای ما خوب نیستند. اگر از تانکهای نظامی استفاده میشد، باید میلیونها دلار برای تعمیر جادهها همراه شود.»
باوزر گفت که وزارت امنیت داخلی یا کاخ سفید با گروه ویژه رویدادهای شهر تماس گرفتهاند. او گفت: من میگویم که در مراحل اولیه است.
آخرین رژه بزرگ نظامی ایالات متحده در واشنگتن در سال ۱۹۹۱ برای جشن پایان جنگ خلیج فارس برگزار شد.
پایگاه خبری هیل گزارش داده بود: زمان بندی برای انجام چنین رژهای در سال جاری میلادی محدود است و با توجه به اینکه تولد ترامپ ۱۴ ژوئن است، کمتر از ۱۰ هفته برای انجام این کار و برنامهریزیهای لازم، زمان وجود دارد.
انتهای پیام
نظرات