• شنبه / ۲۳ فروردین ۱۴۰۴ / ۰۹:۰۶
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 1404012311369
  • خبرنگار : 71610

اقدام رژیم صهیونیستی علیه خطبای مسجد الاقصی به دلیل دعا برای مردم غزه

اقدام رژیم صهیونیستی علیه خطبای مسجد الاقصی به دلیل دعا برای مردم غزه

رژیم صهیونیستی در اقدامی جدید و جنجالی، خطیب مسجد الاقصی را تنها به دلیل دعا برای مردم غزه در خطبه نماز جمعه، از ورود به مسجد و اطراف آن منع کرد.

به گزارش ایسنا، رسانه‌های فلسطینی گزارش دادند که پلیس رژیم اشغالگر روز جمعه «محمد سلیم» خطیب مسجد الاقصی را بازداشت کرد و پس از بازجویی او را به مدت یک هفته از ورود به مسجد الاقصی منع کرد و به وی ابلاغ شده که این مدت قابل تمدید است.

منابع محلی در این باره اعلام کردند که پلیس رژیم صهیونیستی شیخ محمد سلیم را پس از پایان نماز جمعه در یکی از ورودی‌های مسجد بازداشت و به یکی از مراکز پلیس در قدس منتقل کرد.

شیخ سلیم در گفت‌وگویی کوتاه با العربی الجدید گفت: پلیس رژیم اشغالگر پس از نماز جمعه، هنگام خروج از دروازه شورا (الناظر) در غرب مسجد، من را متوقف و تصمیم دوری از مسجد الاقصی و اطراف آن را تا پنج‌شنبه آینده به من ابلاغ کرد.

وی افزود: بر اساس این تصمیم، امکان تمدید دوری به مدت ۶ ماه وجود دارد و علت آن، دعای من برای مردم غزه در نماز عنوان شده است.

اقدام رژیم صهیونیستی علیه خطبای مسجد الاقصی به دلیل دعا برای مردم غزه
لحظه بازداشت خطیب مسجد الاقصی

در همین راستا، «مدحت دیبه» وکیل و مشاور حقوقی استانداری قدس، در گفت‌وگو با العربی الجدید نسبت به خطرات اقدامات رژیم اشغالگر هشدار داد و گفت: اسرائیل در حال تثبیت واقعیت حقوقی جدیدی است که بر اساس آن، هر اقدام معنوی از سوی فلسطینی‌ها، همچون دعا یا تسلیت، به عنوان حمایت از تروریسم تلقی می‌شود.

وی افزود: شیخ محمد سلیم یکی از خطیبان برجسته با پایگاه مردمی گسترده است و هدف از اتهامات وارده، دور کردن او از مسجد الاقصی است.

این نخستین‌بار نیست که پلیس رژیم اشغالگر خطیب مسجد الاقصی را از آن دور می‌کند. پیش‌تر نیز شیخ عکرمه صبری، خطیب دیگر مسجد از ورود به این مکان مقدس منع شده بود.

دیبه در این باره افزود: آنچه برای شیخ سلیم رخ داده، نقض آشکار حاکمیت اردن است؛ چراکه خطیبان مسجد الاقصی، از جمله شیخ عکرمه صبری و شیخ سلیم، زیر نظر مستقیم وزارت اوقاف اردن فعالیت دارند که اداره امور مسجد را بر عهده دارد. بنابراین، اقدام علیه دکتر سلیم، مداخله‌ای صریح در امور یک نهاد حاکمیتی اردن تحت نظارت پادشاهی این کشور است.

دیبه با اشاره به تولیت اردن بر مسجد الاقصی، خواستار ورود فوری وزارتخانه‌های اوقاف و خارجه اردن به این موضوع شد. او تأکید کرد که دور کردن خطیب مسجد، جنایت جنگی و دخالتی آشکار در اماکن عبادی خالص مسلمانان و تغییر وضعیت موجود از زمان اشغال قدس محسوب می‌شود.

وی افزود: پس از آغاز جنگ در غزه، اشغالگران با بازداشت شیخ عکرمه صبری به اتهام دعا برای شهدا، واقعیتی را ایجاد کرده‌اند که بر اساس آن هر دعایی جرم تلقی می‌شود. صبری گفته بود: اسماعیل هنیه را شهید محسوب می‌کنیم، که به‌دنبال آن، بازجویی ۶ ساعته و تصمیم دوری یک‌هفته‌ای (که تا چهار ماه تمدید شد) برای او صادر شد.

دیبه بعید ندانست که رژیم صهیونیستی قانونی را به تصویب برساند که در آن دعا نیز جرم تلقی شود.

او گفت: یکی از اتهامات شیخ صبری، دعا برای شهید اسماعیل هنیه بود؛ این درحالی است که او  عضو هیئت علمای مسلمان است.

وی افزود: اتهام دیگر شیخ صبری، تسلیت گفتن به یک شهید بود که دادستانی رژیم اشغالگر آن را تشویق به تروریسم تفسیر کرده است.

دیبه همچنین گفت: در شرایطی که رژیم اشغالگر از زمان جنگ غزه وضعیت قانون اضطراری را اجرا کرده، هر اقدام انسانی و اخلاقی که از جنایات این رژیم و شهرک‌نشینان حمایت نکند، به عنوان همسویی با تروریسم تعبیر می‌شود؛ حتی دعا.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha