• چهارشنبه / ۲۷ فروردین ۱۴۰۴ / ۱۱:۳۰
  • دسته‌بندی: خانواده
  • کد خبر: 1404012714788
  • خبرنگار : 71584

معاون کمیته امداد اعلام کرد

آماده شدن اپلیکیشن «صدقه الکترونیک» از خرداد/ حمایت از ایتام زیر ۱۸ سال با اجرای طرح مهرآموز

آماده شدن اپلیکیشن «صدقه الکترونیک» از خرداد/ حمایت از ایتام زیر ۱۸ سال با اجرای طرح مهرآموز

معاون توسعه مشارکت‌های مردمی کمیته امداد از رشد ۳۷ درصدی مشارکت‌های مردمی در سال ۱۴۰۳ نسبت به سال ۱۴۰۲ خبر داد.

به گزارش ایسنا، حبیب‌اله آسوده در نشستی خبری با بیان اینکه در سال ۱۴۰۳ در کنار همه اقدامات چهار کار ویژه بوده است، گفت: برای اولین بار در سطح کشور جهت همگرایی و رسالت خیر و احسان امداد در ۳۰ استان کشور همایش تجلیل از تشکل‌های مردمی را برگزار کردیم که بیش از ۱۲ هزار تشکل مردمی در این همایش‌ها مشارکت داشتند.

معاون توسعه مشارکت‌های مردمی کمیته امداد هدف از برگزاری این همایش‌ها را ضمن تجلیل از تشکل‌های مردمی، فعالیت و در دستور کار قرار دادن ۶ عرصه شامل جلوگیری از ترک تحصیل، کمک به امر ازدواج و کمک به امر مسکن، آسیب‌های اجتماعی، توانمندسازی و اشتغال عنوان کرد تا در این حوزه مردم نیز پای کار بیایند، زیرا مردم بازوان و عناصر اصلی خیر و احسان هستند.

آسوده دومین اقدام امداد را آماده‌سازی بستر انفاق الکترونیک به جای صندوقهای فیزیکی مطرح کرد و افزود: شروع صندوق‌های صدقه الکترونیکی را تحت عنوان سامانه سها شروع کردیم که از اواخر خردادماه اپلیکیشن آن نیز آماده خواهد شد و به جامعه عرضه می‌شود تا مردم به راحت‌ترین شکل صدقات خود را واریز کنند.

وی در ادامه به پایان یافتن طرح مطالعاتی توانمندسازی و اعتبارسنجی مراکز نیکوکاری که طی دو سال بود از اجرای آن می‌گذشت اشاره کرد و افزود: مطالعات به طور آزمایشی در ۵۰۰ مرکز انجام شده و اعتبارسنجی آنها شکل گرفته که طبق نظام انجام شده در سال جاری انجام خواهد شد.

معاون توسعه مشارکت‌های مردمی کمیته امداد خاطرنشان کرد: از دیگر اقدامات که از ابتدای مهر سال ۱۴۰۳ شروع شد طرح مهرآموز برای حمایت از فرزندان یتیم و زیر ۱۸ سال بود که در مدارس شکل گرفت. این طرح با رویکرد این بود که دانش آموزان و معلمان وارد عرصه کمک به ایتام شوند.

بنابر اظهارات آسوده، ۸۳ هزار نفر در طرح مهرآموز حضور داشتند که این طرح در سال ۱۴۰۴ تقویت نیز خواهد شد.

معاون مشارکت‌های مردمی کمیته‌ امداد در ادامه با اشاره به عملکرد این معاونت در سال ۱۴۰۳ گفت: سال ۱۴۰۳ با رشد ۳۷ درصدی در زمینه مشارکت‌های مردمی نسبت به ۱۴۰۲ همراه بوده است که ارزش ریالی کمکهای مردمی، چه از طریق مراکز نیکوکاری و چه به صورت مستقیم ۲۸ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان بوده است.

وی افزود: از این میزان، ۸۹۰۰ میلیارد تومان مردم به صورت مستقیم از طریق کمیته امداد به نیازمندان کمک کردند. ۱۷ هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان ارزش ریالی کمک‌هایی بوده که مردم از طریق مراکز نیکوکاری به نیازمندان دادند و ۲۵۰۰ میلیاردتومان نیز کمک‌هایی بوده که از طریق دبیرخانه زکات و مردم مستقیم خودشان کمک کردند. 

وی همچنین به تفکیک نوع کمک‌های مستقیم از طریق کمیته امداد اشاره کرد و گفت: از این ۸۹۰۰ میلیارد تومان کمکی که مردم از طریق کمیته امداد انجام دادند، ۵۱۰۰ میلیاردتومان مربوط به حوزه اکرام بوده که مردم به صورت مستقیم به حساب فرزندان واریز کردند و مابقی آن نیز توسط کمیته امداد انجام شده است.

بنابر اظهارات وی، ۲۱ درصد از این کمک‌ها در امر ازدواج و تامین جهیزیه، ۱۷ درصد در حوزه درمان و سلامت، ۳۶ درصد در حوزه تامین مسکن و بهسازی مسکن خانواده‌های نیازمند، ۱۲ درصد در حوزه تحصیل و امور فرهنگی و ۱۲ درصد در زمینه کمکهای موردی هزینه شده است.

معاون توسعه مشارکت‌های مردمی کمیته امداد در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اقدامات امداد در ایام ماه رمضان، گفت: سه محور از جمله راهبری و پشتیبانی طرح اطعام مهدوی، اکرام و ایتام برجسته‌تر است.

آسوده ضمن تشریح گزارش عملکرد طرح اطعام در ماه رمضان با حمایت مردم و خیران و دستگاه‌ها، گفت: امسال در ماه رمضان ۱۰ هزار و ۱۱۵ آشپزخانه فعال بودند. در مجموع یک میلیون و ۹۰۰ هزار بسته معیشتی با سرانه یک میلیون و ۱۰۰ هزار تومان در ماه رمضان توسط تشکل‌ها و خیران آماده و میان نیازمندان توزیع شد.

به گفته وی، همچنین ۲۷ میلیون افطاری و غذای گرم و ۲۶ میلیون افطاری ساده توسط خیران آماده و میان نیازمندان توزیع شد و به عبارتی در مجموع ۵۳ میلیون اطعام و افطاری ساده توسط خیران توزیع شد. علاوه بر این، ۲۱ هزار میز افطاری امسال نیز آماده شد که تعداد این میزها در سال گذشته ۱۳ هزار بود.

وی در ادامه به طرح اکرام ایتام پرداخت و تصریح کرد: امسال ۱۲۹ هزار حامی جدید در ماه رمضان ثبت‌نام کردند که بیشترین ثبت‌نام شدگان مربوط به استان‌های خراسان رضوی، فارس، آذربایجان شرقی، اصفهان و همدان است.

وی به تفکیک سنی حامیان جدید اشاره کرد و افزود: ۲ درصد از این حامی‌ها زیر ۱۰ سال و ۹ درصد زیر ۲۰ سال سن دارند. ۴۵ درصد ۲۱ تا ۴۰ سال و ۳۷ درصد ۴۱ تا ۶۰ سال و ۷ درصد ۶۱ سال به بالا سن دارند.

وی در ادامه درباره زکات فطریه نیز توضیح داد: در حوزه فطریه ۳۸ هزار پایگاه در سراسر کشور مستقر بودند که مجوز داشتند. امسال نانوایی‌ها فعال بوده‌اند.

به گفته وی، تعداد فطریه دهندگان ۱۲ درصد تا زمان ثبت گزارش، رشد داشته است.

آسوده ضمن تشریح دیگر سیاست‌های کمیته امداد سال جاری امداد نیز، گفت: تاکید ما این است که در سراسر کشور با تشکلها وارد مذاکره شویم و کنار هم قرار گیریم. هدف ما حل مسئله نیازمندان است تا با هم افزایی تشکلها حل مسئله صورت گیرد.

معاون مشارکت‌های مردمی کمیته امداد تصریح کرد: تاکید ما این است که مراکز نیکوکاری و همکاران در سطح کشور را به این سمت سوق دهیم که رویکرد خود را در کنار حمایت به سمت توانمندسازی اقتصادی خانواده‌ها حرکت دهیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha