• جمعه / ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۱۱:۰۸
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 1404021208192
  • منبع : فضای مجازی

رئیس سازمان بسیج علمی در نمایشگاه اینوتکس ۲۰۲۵ مطرح کرد

بسیج علمی؛ تسهیل‌گر در مسیر ایده تا تجاری‌سازی/ نقش بسیج در تقویت زیست‌بوم نوآوری و فناوری

بسیج علمی؛ تسهیل‌گر در مسیر ایده تا تجاری‌سازی/ نقش بسیج در تقویت زیست‌بوم نوآوری و فناوری

رئیس سازمان بسیج علمی در نمایشگاه اینوتکس ۲۰۲۵ گفت: بسیج علمی، پژوهشی و فناوری وظیفه بسیج کردن و هم‌رسانی ظرفیت‌ها را بر عهده دارد و نقش تسهیل‌گری در مسیر ایده تا تجاری‌سازی را ایفا می‌کند.

به گزارش ایسنا، دکتر روح‌اله رضوی‌نژاد در نمایشگاه اینوتکس ۲۰۲۵ به حضور جوانان و محققان، نوآوران و فناوران در این رویداد که در پارک فناوری پردیس در حال برگزاری است، اشاره کرد و گفت: در این نمایشگاه شاهد حضور شبکه پاسخ و شبکه حل مساله، شبکه کارفرمایان و بسترهایی که به نوآوران خدمات ارائه می‌کنند، هستیم. سازمان بسیج علمی‌، پژوهشی و فناوری نیز همانگونه که از نامش پیداست، وظیفه بسیج کردن ظرفیت‌ها و هم‌رسانی این ظرفیت‌ها را بر عهده دارد.

وی ادامه داد: بسیج علمی، پژوهشی و فناوری طرحی تحت عنوان طرح نهضت و خیزش جدید علمی را در دستور کار قرار داده است و در این راستا سه مأموریت جدی دارد: یکی شبکه‌سازی و گفتمان‌سازی جریان‌سازی و امیدآفرینی، در کنار آن حوزه دوم که از جنس تقویت بنیه و تربیت کادر تراز است را دنبال می‌کند و سومین حوزه ماموریتی از جنس تولید دانش و فناوری است.

رئیس سازمان بسیج علمی تأکید کرد: ما رقیب یک مجموعه در شبکه پاسخ یا شبکه پشتیبان یا شبکه صاحب مسئله نیستیم. ما وظیفه این را داریم که صاحب ایده را از ایده تا تجاری‌سازی، هم‌رسانی و کمک کنیم و ظرفیت‌ها را در کنار شبکه پشتیبان و در کنار شبکه صاحب مسئله بسیج کنیم. امیدواریم نمایشگاه‌هایی مانند این نمایشگاه و بسیج‌کنندگی و هم‌رسانی بتواند تأثیرگذار باشد و به شکل‌گیری کامل این زیست‌بوم و تقویت زیست‌بوم حوزه نوآوری و فناوری کمک کند.

رضوی‌نژاد با اشاره به عملکرد این سازمان در سال گذشته افزود: سعی کردیم در سال گذشته به ۱۰۱۸ شرکت شناسنامه‌دار که وابسته به بسیج علمی بودند، در فضای بسیج‌کنندگی و هم‌رسانی کمک کنیم و در این میان، ۳۹۲ شرکت‌ موفق شدند از تسهیلات تبصره‌ای که در بسیج سازندگی است یا تسهیلاتی که تحت عنوان طرح ملی تا ثریا فراهم شده، استفاده کنند و بسیج علمی، پژوهشی و فناوری به تجاری‌سازی محصول این شرکت‌ها کمک کرده است و این در سال گذشته محقق شده است.

این استاد دانشگاه اظهار امیدواری کرد که امسال هسته‌های فناوری که ذیل طرح باقرالعلوم (ع) هستند و شرکت‌های فنی را دنبال می‌کنند و ایجاد شرکت‌های دانش‌بنیان حوزه فنی و واحدهای فناوری حوزه فنی را هدف قرار داده‌اند، به جمع این شرکت‌ها اضافه شوند و به‌عنوان شرکت‌های جدید آغاز به کار کنند.

رضوی‌نژاد همچنین افزود: در حوزه صنایع خلاق، طرح امام صادق (ع) را داریم که کاربست علوم انسانی در بحث نوآوری‌های اجتماعی و حوزه‌های نرم و فرهنگی را دنبال می‌کند. شرکت‌ها و صنایع خلاق آنجا شکل می‌گیرند و می‌توانند آن حمایت‌ها را دریافت کنند.

وی درباره میزان حمایت‌ها توضیح داد: در طرح باقرالعلوم (ع) در سال گذشته موفق شدیم بیش از ۵۰۰ هسته رشدی را حمایت کنیم. در طرح امام صادق (ع) که در ۶ ماهه دوم آغاز شد، حدود ۲۰۰ هسته رشدی به ما مراجعه کردند که بسیاری از آن‌ها در فرآیند اصلاح و داوری هستند و حدود ۳۰ هسته در فرآیند رشد و حمایت قرار گرفته‌اند.

رئیس سازمان بسیج علمی در خصوص زیرساخت‌های توسعه نیز گفت: مراکز رشد علوم انسانی را در بیش از 18 استان راه‌اندازی کرده‌ایم که کار هسته‌سازی را انجام می‌دهند. امیدواریم در سال جاری عدد قله‌ای روی طرح امام صادق (ع) داشته باشیم. چون این طرح به طور ویژه کاربست حوزه علوم انسانی را دنبال می‌کند و پشتوانه تمدنی ما در حوزه علوم انسانی و همین‌طور آرمان انقلاب اسلامی و تمدن نوین اسلامی را پیگیری می‌کند. این طرح اهمیت زیادی دارد و امیدواریم امسال حمایت قابل توجهی در این طرح داشته باشیم.

رضوی‌نژاد در ادامه در خصوص راه‌های ارتباط فناوران و نوآوران و محققان و دانشجویان با سازمان بسیج علمی، اظهار کرد: راه ارتباطی فعلی ما از طریق معاونین علمی بسیج در استان‌ها و از طریق سپاه‌های استانی است. همین‌طور بالغ بر ۲۸۰ مرکز رشد فنی و ۱۸ مرکز رشد علوم انسانی و خانه خلاق در استان‌ها حضور دارند که علاقه ‌مندان می‌توانند به این مراکز مراجعه کنند.

به نقل از سازمان بسیج علمی، پژوهشی و فناوری، وی افزود: البته در حال طراحی سامانه‌ای تحت عنوان سامانه «سدرا» هستیم. این سامانه قرار است سکویی باشد برای  به‌هم‌رسانی‌ها، تا هر فردی در هر نقطه‌ای از کشور بتواند آن هم‌رسانی و بسیج‌کنندگی را تجربه کرده و خدمات را از دل همین سامانه دریافت کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha