یکشنبه ۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۴ | ۰۸:۵۳
منبع: نمایندگی کرمانشاه
رویداد بین‌المللی خوراک کرمانشاه شهریور برگزار می‌شود

رئیس سازمان فرهنگی اجتماعی شهرداری کرمانشاه:

رویداد بین‌المللی خوراک کرمانشاه شهریور برگزار می‌شود

کرمانشاه (ایسنا) - رئیس سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری کرمانشاه به تعویق یک ساله برگزاری رویداد بین‌المللی خوراک در کرمانشاه اشاره و اظهار کرد: طبق برنامه‌ریزی‌ها این رویداد قرار است نیمه دوم شهریور امسال با حضور شرکت‌کنندگانی از ۱۲ کشور برگزار شود.

ایمان درخشی در گفت‌وگو با ایسنا،با اشاره به ثبت کرمانشاه به عنوان یکی از شهرهای خلاق خوراک دنیا در سال‌های گذشته، اظهار کرد: سه عامل باعث شد تا کرمانشاه به عنوان شهر خلاق خوراک در دنیا انتخاب شود که یکی از این عوامل تنوع اقلیمی و آب و هوایی استان است، بگونه‌ای که در هر نقطه از استان یک شرایط آب و هوایی متفاوت را داریم و این مسئله سبب شده تا دشت‌ها و کوه‌های استان ما رویشگاه گیاهان دارویی و خوراکی بسیار زیادی باشد. 

وی تنوع قومیتی را یکی دیگر از عوامل انتخاب کرمانشاه به عنوان شهر خلاق خوراک در دنیا دانست و افزود: وجود اقوام مختلف باعث شده تا فرهنگ‌های متنوعی را در استانمان شاهد باشیم و هرکدام از این قوم‌ها در فرهنگ خود خوراک‌های مختلفی را داشته باشند. 

رئیس سازمان فرهنگی اجتماعی شهرداری کرمانشاه تصریح کرد: عامل سوم برای ثبت کرمانشاه به عنوان جهانشهر خلاق خوراک این بود که برخلاف بسیاری از شهرهای دیگر، برای هر خوراک کرمانشاه یک پیوست فرهنگی وجود دارد و یک آداب و روسوم خاص پشت پخت آن غذا نهفته است. برای نمونه آش دانه‌کلانه همزمان با رویش اولین دندان کودک پخت می‌شود و یا شیرینی بژی که از دیرباز خانواده‌ها آن را برای موارد مختلفی از جمله اینکه توشه راه پسر سربازشان باشد، پخت می‌کردند. 

وی در ادامه با بیان اینکه از زمانی که کرمانشاه به عنوان جهانشهر خلاق خوراک انتخاب شده رویدادهای مختلفی را خصوصا طی دو، سه سال اخیر برگزار کرده‌ایم، گفت: با برگزاری برنامه‌های متنوع، کرمانشاه توانست جزء کمیته تشخیص و داوری شهرهای جدید خلاق خوراک در سازمان یونسکو قرار گیرد. 

درخشی اضافه کرد: یکی از مهمترین رویدادهایی که بنا بود طی این مدت برگزار کنیم، رویداد بین‌المللی گردشگری خوراک کرمانشاه بود که قرار بود بهار سال گذشته به شکل فاخر برگزار شود، اما به دلیل شهادت رئیس‌جمهور شهید رئیسی و به دنبال آن ایام محرم و صفر این رویداد برگزار نشد و به زمان دیگری موکول شد. 

رئیس سازمان فرهنگی اجتماعی شهرداری کرمانشاه با تاکید براینکه برگزاری رویداد بین‌المللی خوراک هنوز در دستور کار قرار دارد، اظهار کرد: طبق برنامه‌ریزی‌های انجام شده، این رویداد نیمه دوم شهریور امسال با حضور شرکت کنندگانی از حدود ۱۲ کشور برگزار خواهد شد. 

وی در ادامه در خصوص دستاوردهای تبدیل کرمانشاه به جهانشهر خلاق خوراک برای این شهر نیز گفت: این موضوع از نظر اقتصادی، اجتماعی و هویتی و غرور ملی پیامدهای مثبتی برای شهرمان داشته است. 

درخشی تاکید کرد: امروز در اکثر شهرهای دنیا که در حوزه خوراک مشهور هستند و فعالیت می‌کنند، پرچم کرمانشاه بالاست و شهر ما را به عنوان یک شهر خلاق خوراک می‌شناسند که این مسئله برای ما غرور ملی به همراه دارد. 

وی اضافه کرد: از طرفی برگزاری رویدادهای مختلف در