• سه‌شنبه / ۶ خرداد ۱۴۰۴ / ۱۲:۳۱
  • دسته‌بندی: خراسان جنوبی
  • کد خبر: 1404030603548
  • خبرنگار : 50026

فرماندار مطرح کرد

بیرجند میزبان هفته‌ای از جنس فرهنگ، تاریخ و افتخار

بیرجند میزبان هفته‌ای از جنس فرهنگ، تاریخ و افتخار

ایسنا/خراسان جنوبی فرماندار بیرجند با بیان اینکه هفته فرهنگ بیرجند با هدف پاسداشت پیشینه غنی این شهر تاریخی و بازخوانی هویت فرهنگی مردمانش، از هفتم تا سیزدهم خردادماه برگزار می‌شود، گفت: در این بازه زمانی، بیش از ۱۵۰ عنوان برنامه فرهنگی، اجتماعی و هنری در نقاط مختلف شهرستان بیرجند اجرا خواهد شد.

علی فاضلی‌فرد، صبح امروز ۶ خرداد در جمع خبرنگاران اعلام کرد: هفته فرهنگ بیرجند فرصتی مغتنم برای یادآوری افتخارات فراموش‌نشدنی این خطه از خراسان جنوبی است. وی به نمونه‌هایی از این افتخارات اشاره کرد، از جمله تأسیس نخستین سازمان آبرسانی کشور در سال ۱۳۰۲، سومین فرودگاه عملیاتی ایران و پایه‌گذاری مدرسه شوکتیه به عنوان سومین نهاد آموزشی نوین کشور.

او افزود: آغاز این هفته با تقارن مبارک سالروز ازدواج حضرت علی (ع) و حضرت فاطمه (س) همراه است که خود رنگی از معنویت و الگوگیری از سبک زندگی اسلامی را به برنامه‌ها می‌بخشد.

در میان برنامه‌های شاخص، جشن بزرگ مردمی در پارک آیت‌الله بهجت، افتتاح موزه وقف، جشن ازدواج دانشجویی، برگزاری شب شعر گویشی، و نمایشگاه‌های فرهنگی در سطح شهر دیده می‌شود. یکی از ویژه‌ترین برنامه‌ها در فضای تاریخی مدرسه شوکتیه برگزار خواهد شد؛ جایی که چهره‌های ماندگار فرهنگی، میراث ادبی و هنری، و دستاوردهای بومی بیرجند به نمایش گذاشته می‌شود.

فاضلی‌فرد با اشاره به پیشینه اثرگذار بیرجند در عرصه‌های فرهنگی و علمی خاطرنشان کرد: بزرگانی چون آیت‌الله تهامی، آیت‌الله آیتی، و پروفسور معتمدنژاد تنها بخشی از مفاخر این شهرند که باید بیش از پیش به نسل امروز معرفی شوند.

وی ادامه داد: در هفته پیش‌رو، رویدادهایی چون جشنواره بازی‌های بومی و غذاهای محلی در روستای امیرآباد، جشنواره توت در روستای بهدان و مسابقات کتابخوانی با موضوع مفاخر استان، رنگ و بویی مردمی و مشارکت‌محور به این مناسبت خواهند بخشید.

برگزاری ویژه‌برنامه‌ای در حوزه علمیه استان و یادمان شهدای گمنام نیز بخشی از برنامه‌های روز پایانی این هفته است. همچنین نمایشگاه‌هایی از آثار تاریخی ثبت‌شده، از جمله باغ جهانی اکبریه و ده‌ها اثر ارزشمند دیگر، در معرض دید عموم قرار می‌گیرند.

به گفته فاضلی‌فرد، در طول این هفته از چند پروژه فرهنگی نیز رونمایی خواهد شد، از جمله سند سجادی علامه فرزان و آغاز یک طرح پژوهشی با موضوع ریشه‌ها و تأثیرات فرهنگی بیرجند.

فرماندار بیرجند در پایان تأکید کرد: برگزاری این هفته فرهنگی نه تنها فرصتی برای تجلیل از گذشته است، بلکه گامی مهم در جهت تقویت روحیه هویت‌محور، همبستگی اجتماعی و برنامه‌ریزی برای آینده‌ای فرهنگی‌تر خواهد بود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha