• چهارشنبه / ۷ خرداد ۱۴۰۴ / ۱۵:۲۱
  • دسته‌بندی: چهارمحال و بختیاری
  • کد خبر: 1404030704617
  • خبرنگار : 50975

هشدار درباره بحران جمعیتی در چهارمحال و بختیاری

هشدار درباره بحران جمعیتی در چهارمحال و بختیاری

ایسنا/چهارمحال و بختیاری سرپرست دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد با هشدار نسبت به کاهش جمعیت جوان در کشور و استان، از پایان قریب‌الوقوع پنجره جمعیتی ایران خبر داد و گفت: زنگ خطر جمعیتی به صدا درآمده و آینده جمعیت، نیازمند اقدام فوری است.

علی‌ضامن صالحی‌فرد امروز هفتم خرداد در نخستین رویداد استانی «نفس» که با هدف ترویج فرهنگ صیانت از حیات جنین و جلوگیری از سقط برگزار شد با اشاره به قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت، اظهار کرد: این قانون که در سال ۱۴۰۰ ابلاغ شد، مشتمل بر ۷۳ ماده، ۸۱ تبصره و ۲۳۶ تکلیف قانونی بوده و به‌منظور حمایت از فرزندآوری و افزایش نرخ جمعیت در کشور تدوین شده است.

صالحی‌فرد با اشاره به شاخص جمعیت زیر ۱۵ سال به‌عنوان یکی از مهم‌ترین معیارهای سنجش جوانی جمعیت، توضیح داد: اگر سهم افراد زیر ۱۵ سال از کل جمعیت به زیر ۲۰ درصد برسد، شرایط بحرانی تلقی می‌شود. این شاخص در سطح کشور اکنون ۲۳ درصد و در چهارمحال و بختیاری بین ۲۳ تا ۲۵ درصد است که ما را در آستانه ورود به وضعیت هشدار قرار می‌دهد.

وی با بیان اینکه کاهش سهم جمعیت جوان می‌تواند پیامدهای جدی اجتماعی و اقتصادی در پی داشته باشد، افزود: این آمارها نشان می‌دهد که زنگ خطر کاهش جمعیت به صدا درآمده و اگر اقدامی اساسی صورت نگیرد، به‌زودی کشور با بحران جمعیتی و سالمندی زودرس مواجه خواهد شد.

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد در پایان سخنان خود تأکید کرد: ما اکنون در واپسین سال‌های بهره‌برداری از «پنجره جمعیتی» قرار داریم، فرصتی که شاید تنها برای ۸ سال دیگر ادامه داشته باشد. بنابراین توجه به موضوع جوانی جمعیت نه‌فقط یک مسئولیت حاکمیتی، بلکه یک تکلیف ملی و همگانی است.

انتهای پیام 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۴-۰۳-۰۸ ۱۴:۳۶

فرزند آوری اجباری

avatar
۱۴۰۴-۰۳-۰۸ ۱۶:۴۶

الان همه لوازم زندگی خیلی گران شده که مردم نمی تواند شکم خودشان راسیرکنند چه برسه به بچه وقتی مردم گرفتار گرانی هستن

avatar
۱۴۰۴-۰۳-۰۹ ۰۵:۳۸

به خدا اعتماد داشته باشید. خدا خودش روزی فرزند رو بر عهده گرفته و چه بسا رزق وسیع فرزند، شرایط اقتصادی خانواده رو بهتر کنه

avatar
۱۴۰۴-۰۳-۰۹ ۰۶:۲۵

فرزندمان سه ماه به دنیا آمده رفتم برا وام گف ته برو یک سال دیگه بیا

avatar
۱۴۰۴-۰۳-۰۹ ۰۳:۳۵

من یکسال ثبت نام کرده ام براوام فرزندآوری ولی حالاخبری نیست

avatar
۱۴۰۴-۰۳-۰۹ ۰۸:۰۵

مرخصی را برای خانما کنین دوسال تا بچه بیاریم من یه فرزند دارم مردم تا بزرگش کردم ۳۰۰کیلومتر مسیر دارم تا سرکارم خیلی اذیت شدم حالا به چه امیدی فرزند دوم بیارم

avatar
۱۴۰۴-۰۳-۰۹ ۰۸:۳۶

سلام اول حمایت از خانواده بعد فرزند اوری وقتی خانمی ببیند پایه زندگیش سست است به فرزندآوری فکر نمی کند

avatar
۱۴۰۴-۰۳-۰۹ ۰۹:۰۴

ایران جوان بمان تا نابود نشوی

avatar
۱۴۰۴-۰۳-۰۹ ۱۱:۵۷

باید مردم احساس رفاه نسبی داشته باشند

avatar
۱۴۰۴-۰۳-۰۹ ۱۳:۰۳

فرزند هدیه الهی است اما هزینه ها از بدو تولد تا ازدواج هم حساب کتاب کنید

avatar
دیروز ۰۸:۴۶

هدیه ای از جنس آسمانی، خود را بی نصیب نکنید خداوند رزاق است و روزی دلبندتان را می دهد به خدا توکل کنید مطمئن باشید درهای رحمت برای شما گشوده می شود فقط از خدا بخواهید

avatar
دیروز ۱۵:۳۳

مهریه رو حذف کنید تا ازدواج ها رونق بگیره همین