علی کاووسی امروز ۹ خرداد اظهار کرد: بهمنظور تأمین سلامت دام و پیشگیری از بیماریهای مشترک بین انسان و دام، همزمان با عید قربان، ۷۷ گروه دامپزشکی شامل ۱۶ تیم ثابت و ۶۱ تیم سیار در سراسر استان گلستان مستقر خواهند شد. این گروهها متشکل از کارشناسان بهداشتی و ناظرین شرعی هستند که با حضور در محلهای عرضه و ذبح دام، بهویژه در کشتارگاههای ثابت و سیار، سلامت دامهای قربانی را از جنبههای بهداشتی و شرعی بررسی میکنند.
وی تأکید کرد: نظارت دامپزشکی محدود به روز عید قربان نیست و در طول سال، بازرسیهای منظم از مراکز عرضه فرآوردههای خام دامی مانند قصابیها، مرغفروشیها، جگرکیها و رستورانها انجام میشود.
مدیرکل دامپزشکی گلستان در ادامه به اجرای منظم برنامههای واکسیناسیون دامهای سبک و سنگین اشاره کرد و گفت: استان گلستان در حال حاضر عاری از هرگونه بیماری دام است.
وی با اشاره به تعیین مکانهای مشخص برای عرضه و ذبح دام توسط شهرداریها، از شهروندان خواست تا دام خود را فقط از میادین مورد تأیید اداره دامپزشکی تهیه و در محلهای تعیینشده کشتار کنند.
وی از جمله مکانهای ذبح در گرگان را جرجان ۱۵، سرخط توشن، سرخط زنگیان و جاده آققلا عنوان کرد و گفت: از خرید دامهایی با علائم بیماری مانند لاغری مفرط، زردی سفیدی چشم، زخمهای بدنی، لنگی یا ظاهر ژولیده خودداری شود. همچنین افراد ذابح باید از لباس محافظ، دستکش، چکمه استفاده کرده و وسایل خود را ضدعفونی کنند.
وی افزود: گوشت دام قربانی باید حداقل ۲۴ ساعت و آلایش خوراکی مانند جگر ۴۸ ساعت در دمای ۴ درجه سانتیگراد در یخچال نگهداری و سپس مصرف شود.
مدیرکل دامپزشکی گلستان تأکید کرد: به هیچ عنوان نباید دام دارای علائم بیماری ذبح شود و از خرید گوشت از محلهای کشتار غیرمجاز نیز باید اجتناب شود.
به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی اداره کل روابط عمومی دامپزشکی گلستان، کاووسی از مردم خواست در صورت مشاهده هرگونه تخلف بهداشتی، موضوع را از طریق سامانه ۱۵۱۲ یا شماره تلفن اداره دامپزشکی شهرستان خود اطلاع دهند.
انتهای پیام
نظرات