• یکشنبه / ۱۱ خرداد ۱۴۰۴ / ۱۵:۴۱
  • دسته‌بندی: هرمزگان
  • کد خبر: 1404031107089
  • خبرنگار : 50673

رئیس مرکز بهداشت شهرستان اعلام کرد

هشدار درباره افزایش خطر تب کریمه کنگو با آغاز فصل گرما در بندرعباس

هشدار درباره افزایش خطر تب کریمه کنگو با آغاز فصل گرما در بندرعباس

ایسنا/هرمزگان رئیس مرکز بهداشت شهرستان بندرعباس در خصوص فصل گرما و خطر شیوع بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو هشدار داد و بر رعایت نکات بهداشتی تاکید کرد.

اصغر زائری رئیس مرکز بهداشت شهرستان بندرعباس، امروز (یکشنبه ۱۱ خرداد) گفت: تب کریمه کنگو بیماری مشترک بین انسان و دام است که از طریق گزش کنه آلوده یا تماس مستقیم با خون و ترشحات دام آلوده به انسان منتقل می‌شود و می‌تواند منجر به عوارض جدی و حتی مرگ شود.

وی با اشاره به شرایط آب و هوای مساعد برای فعالیت کنه‌ها در فصل تابستان افزود: خطر انتقال این بیماری در فصل تابستان افزایش می‌یابد از این رو شهروندان به ویژه دامداران، قصابان و افرادی که به هر نحوی با دام سر و کار دارند، حتماً نکات بهداشتی و راه‌های پیشگیری از این بیماری را جدی بگیرند.

زائری با تاکید بر سابقه بروز بیماری تب کریمه کنگو در سال‌های گذشته در این شهرستان، تصریح کرد: با توجه به سیمای بیماری در سال‌های گذشته و مشاهده موارد ابتلاء به این بیماری در شهرستان، احتمال شیوع مجدد بیماری در سال جاری دور از انتظار نیست.

وی از شهروندان به ویژه دامداران، قصابان و افرادی که به نحوی با دام سروکار دارند، خواست تا نکات بهداشتی و راه‌های پیشگیری از این بیماری را جدی بگیرند.

زائری یادآور شد: این بیماری از طریق گزش کنه آلوده یا له کردن کنه، تماس مستقیم با پوست و لاشه حیوان آلوده، خون و ترشحات دام آلوده و همچنین تماس با خون و بافت‌های فرد بیمار، منتقل می‌شود.

وی، آموزش جامعه و افزایش آگاهی عمومی را به عنوان اصلی ترین راهکار پیشگیری از بیماری‌های مشترک بین انسان و دام دانست و بر رعایت چند نکته اساسی از جمله خودداری از کشتار غیر مجاز دام در منازل، اطمینان از تهیه گوشت مصرفی از قصابی‌ها و مراکز معتبر دارای مهر تأیید سازمان دامپزشکی، استفاده از دستکش هنگام ذبح دام و خرد کردن گوشت تازه ذبح شده و رعایت بهداشت فردی تاکید کرد.

رئیس مرکز بهداشت شهرستان بندرعباس توصیه کرد: گوشت تازه ذبح شده حداقل به مدت ۲۴ ساعت در دمای یخچال (حدود ۴ درجه سانتی گراد) نگهداری شود و از منجمد کردن گوشت بلافاصله پس از ذبح خودداری شود، زیرا انجماد به تنهایی ویروس را از بین نمی‌برد.

انتهای پیام 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha