به گزارش ایسنا، جانی کیم، فضانورد ناسا، از خانه فعلیاش در ایستگاه فضایی بینالمللی بهتازگی عکسی از آنچه «سوشی فضایی» نامیده، منتشر کرده است.
به نقل از دیجیتالترندز، ظاهر این غذا به گونهای است که احتمالا هر سرآشپز ماهر سوشیپزی را دچار شوک میکند! با این حال، کیم تاکید کرده که طعمش «بد» نبوده است.
او در پستی در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: سوشی فضایی شاید مثل سوشی تازهای که روی زمین میخوریم نباشد، ولی بد هم نیست! این پست با یک تصویر همراه بوده است.
کیم در ادامه توضیح داده: ما بهتازگی یک جشن کوچک در جمع سرنشینان داشتیم. یکی از هم گروهیها گفت چقدر دلش برای سوشی تنگ شده و من هم همین حس را داشتم. پس همه دستبهدست هم دادیم و مقداری از منابع شخصیمان شامل ماهی، گوشت کنسروی، برنج، کمی سس تند کرهای و واسابی را جمع کردیم و ترکیب جالبی درست کردیم.
هر کسی که گفته بود دلش برای سوشی تنگ شده، احتمالا بعد از خوردن این غذا، همچنان دلتنگ مانده است.
سوشی واقعی معمولا شامل برشهای لطیف ماهی سالمون و تُن، قطعات نرم زردهی تخممرغ پخته، میگوی شیرین، صدفهای ترد، و دانههای براق تخم ماهی میشود. اما چیزی که در این تصویر دیده میشود فقط گوشت و مقداری مادهی قهوهای ناشناس است. در چنین شرایطی، شاید برخی از فضانوردان ترجیح دادند به سراغ غذای آماده خود بروند.
جالب است بدانید که این نخستین بار نیست که فضانوردان در فضا سوشی میخورند. در سال ۲۰۱۰، فضانورد ژاپنی «سویچی نوگوچی» با کلاه سرآشپزی، سوشی دستپیچ در ایستگاه فضایی آماده کرد. در ویدیویی از آن رویداد، دیده میشود که فرایند آمادهسازی در شرایط بیوزنی کمی متفاوت است؛ گلولههای برنج چسبنده در هوا شناور میشوند تا درون ورقه جلبک دریایی قرار بگیرند.
امروزه هنوز بسیاری از غذاهای فضانوردان بهصورت بستهبندی شده و نیازمند آبگیری مجدد هستند، اما با پروازهای تامین محموله، خوراکیهای ویژهای برای اعضای خدمه ارسال میشود. همچنین در سالهای اخیر، پروژههای علمی با موفقیت توانستهاند در شرایط بیوزنی محصولات تازه، مانند سبزیجات سالاد، پرورش دهند.
انتهای پیام
نظرات