• جمعه / ۳۰ خرداد ۱۴۰۴ / ۱۷:۳۳
  • دسته‌بندی: سیاست خارجی
  • کد خبر: 1404033019547
  • خبرنگار : 71038

آغاز نشست عراقچی و دیپلمات‌های ارشد اروپایی در ژنو

آغاز نشست عراقچی و دیپلمات‌های ارشد اروپایی در ژنو

نشست وزرای خارجه ایران و تروئیکای اروپایی و همچنین مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در ژنو آغاز شد.

به گزارش ایسنا، رسانه‌ها خبر داده‌اند نشست «سید عباس عراقچی» وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران با همتایان خود از کشورهای فرانسه، آلمان و انگلیس و همچنین «کایا کالاس» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در ژنو آغاز شده است. 

این نشست عصر جمعه و به درخواست طرف اروپایی برگزار شده است.

«اسماعیل بقائی» سخنگوی وزارت امور خارجه ایران روز گذشته اعلام کرد که این گفت‌وگوها در خصوص موضوع هسته‌ای و رفع تحریم‌ها انجام می شود.

بقائی با تاکید بر عزم دستگاه دیپلماسی برای حمایت همه‌جانبه از نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران در دفاع از میهن در برابر تجاوز جنایتکارانه رژیم صهیونیستی تصریح کرد: برنامه‌ریزی برای شرکت در جلسه مشترک با سه کشور اروپائی و مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپائی بنا به درخواست آنها و با هدف گفت‌وگو در موضوع هسته‌ای و آخرین تحولات منطقه متعاقب تجاوز نظامی رژیم صهیونیستی به ایران انجام شده است.

 این گفت‌وگوها در حالی انجام می‌شود که بامداد جمعه هفته گذشته ۲۳ خرداد رژیم صهیونیستی به جمهوری اسلامی ایران حمله کرد و باعث به شهادت رسیدن و مجروح‌شدن تعدادی از شهروندان ایرانی شد .

ایران نیز در جریان حق پاسخگویی مشروع خود به اینحملات عملیات «وعده صادق ۳» را انجام داد.

درگیری‌های نظامی بین ایران و رژیم صهیونیستی یک هفته گذشته‌ همچنان ادامه داشته است.

«دیوید لمی» وزیر خارجه انگلیس پیش از این نشست که به واشنگتن سفر کرده بپد، شامگاه پنجشنبه با «مارکو روبیو» وزیر خارجه آمریکا دیدار و گفت‌وگو کرد.

طبق بیانیه وزارت خارجه آمریکا، طرفین درباره «جنگ ایران و اسرائیل» رایزنی کردند.

واشنگتن همچنین گفته روبیو و لمی توافق داشتند که ایران نباید به سلاح هسته‌ای دست یابد.

ایران تاکید کرده که در پی ساخت سلاح هسته‌ای نیست و جامعه اطلاعاتی آمریکا نیز تایید کرده که ایران قصدی برای ساخت سلاح هسته‌ای ندارد.

روزنامه فایننشال‌تایمز نیز پس از دیدار لمی و روبیو در واشنگتن به نقل از منابع آگاه مدعی شد که «وزیر خارجه انگلیس پیامی از واشنگتن به ایران منتقل خواهد کرد مبنی بر اینکه مسیر دستیابی به یک راه‌حل دیپلماتیک هنوز ممکن است».

این رسانه همچنین نوشته است: برداشت بریتانیا پس از دیدار بین وزیران خارجه انگلیس و آمریکا این است که واشنگتن راه‌حل دیپلماتیک را ترجیح می‌دهد.

شبکه العربیه نیز به نقل از وزیر امور خارجه انگلیس نوشته «پنجره برای یک راه‌حل دیپلماتیک با ایران باز است».

سید عباس عراقچی وزیر امور خارجه نیز روز گذشته در مصاحبه‌ای در مورد این نشست گفت: موضوع گفت‌وگوی ژنو فقط هسته‌ای و منطقه‌ای است و ما در خصوص مسائل موشکی با هیچ کسی گفت‌وگو و مذاکره نداریم.

 وی ادامه داد: تردیدی وجود ندارد که توانمندی موشکی جمهوی اسلامی ایران، یک توانمندی دفاعی فوق العاده از کشور است. موشک های ما برای دفاع از کشور هستند و بازدارندگی ایجاد می‌کنند.

عراقچی تاکید کرد: هیچ عقل سلیمی نمی‌پذیرد که ما در خصوص توانمندی دفاعی خودمان گفت‌وگو یا سازش کنیم و اصلا چنین چیزی در دستور کار ما وجود ندارد.

بر اساس این گزارش در این گفت‌وگو تعدادی دیگر از دیپلمات‌های کشورمان از جمله «کاظم غریب آبادی» معاون حقوقی و بین‌المللی وزارت امور خارجه نیز حضور دارند.

 خبرگزاری رویترز نیز در خبری اعلام کرد که وزیر امور خارجه ایران و کایا کالاس مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا پیش از این دیدار ، به صورت دو جانبه با یکدیگر دیدار و گفت‌وگو کرده‌اند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha