• چهارشنبه / ۸ مرداد ۱۴۰۴ / ۰۹:۰۳
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1404050804494
  • خبرنگار : 50072

میان وعده شبانه‎‌ای که از ابتلا به دیابت پیشگیری می‌کند

میان وعده شبانه‎‌ای که از ابتلا به دیابت پیشگیری می‌کند

ایسنا/خراسان رضوی افراد با تشخیص پیش دیابت، بیشتر در معرض خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ قرار دارند، در حالی که پزشکان اغلب تغییرات سبک زندگی را توصیه می‌کنند، هنوز استراتژی‌های غذایی اثبات شده زیادی برای کمک به پیشگیری از این بیماری وجود ندارد.

در حال حاضر، پژوهشگران دانشگاه ایالتی پنسیلوانیا دریافتند که مصرف پسته در شب ممکن است سلامت روده افراد مبتلا به پیش دیابت را بهبود ببخشد و می‌تواند در مدیریت قند خون و کاهش التهاب موثر واقع شود. 

در این پژوهش به رهبری کریستینا پترسن، دانشیار علوم تغذیه این دانشگاه، چگونگی تاثیر مصرف پسته بر میکروبیوم روده - جامعه باکتری‌های ساکن در سیستم گوارش - مورد بررسی قرار گرفت؛ این باکتری‌ها نقش کلیدی در نحوه مدیریت قند و التهاب در بدن را دارند.

پژوهشگران از ۵۱ بزرگسال مبتلا به پیش دیابت خواستند که هر روز به مدت ۱۲ هفته میان وعده شبانه مصرف کنند. برخی از این افراد، میان وعده معمولی مبتنی بر کربوهیدرات مانند نان سبوس‌دار مصرف کردند، در حالی که برخی دیگر حدود دو اونس، معادل۵۶.۷ گرم، پسته خوردند. آنان پس از وقفه‌ای، گروه‌ها را تغییر دادند، بنابراین همه هر دو میان وعده را امتحان کردند.

در این پژوهش، نمونه‌های مدفوع جمع‌آوری و برای تجزیه و تحلیل تغییرات در باکتری‌های روده آزمایش شدند. نتایج نشان داد که مصرف پسته به تغییرات قابل‌توجهی در میکروبیوم روده منجر شده است و باکتری‌هایی که برای سلامتی مفید هستند، مانند «روزبوریا» (Roseburia) و اعضای خانواده «لاخنوسپیراسه» (Lachnospiraceae)، شایع‌تر شدند. این باکتری‌ها ماده‌ای به نام «بوتیرات» تولید می‌کنند که به حمایت از سلامت روده و کاهش التهاب در بدن کمک می‌کند.

پترسن توضیح داد که «بوتیرات» مهم است زیرا به سلول‌های روده بزرگ انرژی می‌دهد، سد روده را تقویت و به کنترل التهاب کمک می‌کند. این نتایج نشان می‌دهد که مصرف پسته در شب می‌تواند راهی ساده برای حمایت از سلامت متابولیک بهتر باشد.

نتایج این پژوهش همچنین نشان داد که برخی از باکتری‌های کمتر مفید، مانند «بلاتیا هیدروژنوتروفیکا» (Blautia hydrogenotrophica) و «یوباکتریوم فلاونوفراکتور» (Eubacterium flavonifractor)، پس از مصرف پسته کاهش یافتند. این باکتری‌ها با پیامدهای سلامتی ضعیف‌تر مرتبط هستند، بنابراین کاهش آنها می‌تواند یکی دیگر از اثرات مثبت مصرف پسته باشد.

ترنس رایلی، پژوهشگر ارشد این پژوهش و دانشجوی سابق دکترای دانشگاه ایالتی پنسیلوانیا و محقق فوق دکترای فعلی در دانشگاه ایالتی لوئیزیانا گفت که اغلب به افراد مبتلا به پیش‌دیابت گفته می‌شود که برای کمک به کنترل قند خون، شب‌ها ۱۵ تا ۳۰ گرم کربوهیدرات مصرف کنند و نتایج پژوهش کنونی نشان می‌دهد که پسته نیز تاثیر مشابهی بر قند خون دارد و می‌تواند گزینه‌ بهتری باشد زیرا از سلامت روده نیز پشتیبانی می‌کند.

سایت ساینس گزارش کرد، نتایج این پژوهش با دقت و با استفاده از روش کارآزمایی متقاطع تصادفی طراحی شده است، به این معنی که همه شرکت‌کنندگان هر دو میان وعده‌ پسته و کربوهیدرات را به ترتیب‌های مختلف امتحان کردند. این طراحی به رد سایر عوامل کمک و یافته‌ها را تقویت می‌کند.

در حالی که این نتایج اولیه امیدوارکننده هستند، پژوهشگران اظهار کردند: برای یافتن اینکه آیا تغییرات در باکتری‌های روده منجر به نتایج بهتر در بلندمدت برای سلامت می‌شود یا خیر، تحقیقات بیشتری نیاز است. آنان امیدوارند پژوهش‌های آینده بررسی کنند که آیا پسته می‌تواند به کند شدن یا جلوگیری از ابتلا به دیابت نوع ۲ کمک کند یا خیر.

نتایج این پژوهش در نشریه «تحولات جاری در تغذیه» (Current Developments in Nutrition) منتشر شده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha