به گزارش ایسنا، مهرداد لاهوتی عضو کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات و نماینده مردم لنگرود در مجلس شورای اسلامی در جلسه روز یکشنبه ۱۲ مرداد ۱۴۰۴ صحن مجلس در تذکری آئین نامه ای با استناد به ماده ۲۲ قانون آئین نامه داخلی مجلس درباره وظیفه هیئت رئیسه مجلس در خصوص حفظ شأن و منزلت و اقتدار مجلس و دفاع از حقوق و جایگاه قانونی نمایندگان، گفت: چندی پیش دولت لایحه ای درباره اصلاح یکی از احکام قانون بودجه سال ۱۴۰۴ کل کشور به مجلس داد که در کمیسیون برنامه و بودجه در دو جلسه بررسی شد و آن را رد کردیم و صحن مجلس نیز به این لایحه دولت رای نداد چراکه این ۸۰ هزار میلیارد تومان (همت) از بار مالی دولت کم می کرد و ۴۰ هزار میلیارد تومان از آن مربوط به خلق الله بود.
وی با اشاره به تائید موضوع مذکور در جلسه شورایعالی هماهنگی اقتصادی سران قوا با تاکید بر اینکه این توهین به قوه مقننه است، گفت: اگر لایحه این موضوع را به مجلس نمی دادند و ما بررسی نمی کردیم، مساله دیگری است اما وقتی ما در مجلس لایحه دولت را رد کردیم و در شورایعالی هماهنگی اقتصادی سران قوا به تصویب رسیده است، به این معناست که مجلس نفهمیده به چه رای داده است و این توهین به نمایندگان مجلس است.
این نماینده مجلس در تذکری خطاب به رئیس مجلس عنوان کرد: شما به عنوان رئیس مجلس وظیفه دارید بر اساس آئین نامه از حقوق مجلس و نمایندگان دفاع کنید.
به گزارش ایسنا، محمدباقر قالیباف رئیس مجلس در پاسخ به تذکر لاهوتی ضمن تاکید بر این نکته که حقوق گمرکی کالاهای اساسی در سال های گذشته یک درصد بوده است، ادامه داد: این مسئله به خوبی روشن و مشخص است لذا ما همواره حقوق گمرکی این کالاها را یک درصد تعیین می کردیم. در سال ۱۴۰۴ دولت در بودجه ارسالی به مجلس حقوق گمرکی در این بخش را ۹ درصد پیش بینی کرده بود از این رو مجلس با این مسئله موافقت کرد.
رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه تعیین این میزان حقوق گمرکی اشتباه دولت و پیشنهاد دولت بود، ادامه داد: بنده به شخصه تصور نمی کردم که دولت حقوق گمرکی کالاهای اساسی را ۹ درصد پیش بینی کرده باشد. البته دوستان به خوبی در خاطر دارند که در زمان بررسی بودجه و در زمان طرح این موضوع بنده گفتم که حتما اشتباهی در این بخش رخ داده است چرا که حقوق گمرکی یک درصد است و پیش بینی دیگر باعث افزایش قیمت ها خواهد شد، اما در نهایت مشخص شد که دولت این پیشنهاد را مطرح کرده و با این مسئله موافق است.
وی با بیان اینکه مجددا مجلس لایحه دو فوریتی کاهش مالیات بر ارزش افزوده کالاهای اساسی را به مجلس نیز ارائه کرد، ادامه داد: از این رو دولت از مجلس خواست که حقوق گمرکی کالاهای اساسی را به یک درصد برساند. در ادامه مجلس به دو فوریت این لایحه رأی نداد. با این حال نمایندگان باید بدانند که در سال های قبل حقوق گمرکی در این بخش یک درصد بوده است.
قالیباف با اشاره به مذاکرات صورت گرفته در رابطه با موضوع مطروحه در جلسه سران قوا، بیان کرد: بنده در جلسه شورای هماهنگی اقتصادی سرا قوا نیز متوجه این مسئله بودم. همچنین رؤسای کمیسیون های اقتصادی و برنامه و بودجه نیز در جلسه مذکور حاضر بودند. از این رو بنده با این مسئله مخالف بودم و در آن جلسه هم تاکید داشتم که اگر قرار بوده این مسئله تاکنون آثاری داشته باشد، اثر خود را گذاشته است بنابراین این قبیل مباحث در این جلسه مطرح شد.
وی با اشاره به اصرار دولت در رابطه با تحقق نظر خود، گفت: این موضوع از جمله موضوعاتی بود که می توانست مجددا منجر به افزایش قیمت کالاهای اساسی شود یعنی ما شاهد تکرار دوباره افزایش قیمت کالاهای اساسی باشیم از این رو نگرانی ما هم از این موضوع نشأت می گرفت.
قالیباف با بیان اینکه حدود ۳۰ همت از این منابع متعلق به شهرداری ها به ویژه شهرداری های کوچک است، تاکید کرد: از این رو بنده در جلسه مذکور به شدت مخالف حذف این منابع بودم و گفتم که دولت نمی تواند از سهم شهرداری ها برداشت کند. این موضوع در جلسه مذکور مصوب شد آن هم با رعایت اینکه دولت سهم شهرداری ها را از محل ۹ درصد، کسر نکند. بنابراین این مسئله با این اصلاحات در جلسه اقتصادی هماهنگی سران قوا تصویب شد.
رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه حقوق گمرکی ۹ درصدی برای مالیات بر ارزش افزوده کالاهای اساسی آثار خود را در ۴ ماه گذشته داشته است، ادامه داد: بنابراین اگر این موضوع تحقق نمی یافت مجددا ما شاهد آثار دیگری نسبت به این مسئله بودیم.
قالیباف در ادامه ضمن تاکید بر این نکته که باید برای کالاهای اساسی به جای ارز ترجیحی در ابتدای زنجیره، باید کالا در انتهای زنجیره واگذار کنیم، بیان کرد: این مسئله قانون است و وزارت رفاه باید ماموریت ها در این بخش را عملیاتی کند و ما نیز باید این مسئله را مورد مطالبه قرار دهیم و اگر مطالبه گری در این بخش صورت نگیرد رانت بزرگی برای افرادی شکل خواهد گرفت که سالیان سال از آن سوء استفاده می کنند.
رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه این فرصت تثبیت، به جهت این است که ما کالاهای اساسی را با قیمت مناسب در اختیار مردم بگذاریم، بیان کرد: این مسئله را به طور جدی دنبال و به درستی این موضوع را اجرایی خواهیم کرد. از سوی دیگر رئیس جمهور بارها بر این نکته تاکید و دستورات لازم را صادر کرده و پیگیر آن هستند.
وی با اشاره به اجرای طرح کالابرگ الکترونیکی بیان کرد: در حال حاضر وزارت رفاه منابع لازم را به حساب افراد واریز کرده تا آن ها اقدام به خرید کالا کنند لذا این اشتباه بوده و مسئولین باید کالا را خریداری کرده و نباید پولی به حساب افراد ریخته شود.
انتهای پیام
نظرات