• جمعه / ۱۷ مرداد ۱۴۰۴ / ۱۰:۱۰
  • دسته‌بندی: آسیا و اقیانوسیه
  • کد خبر: 1404051710106
  • خبرنگار : 71129

چین، فیلیپین را متهم کرد

چین، فیلیپین را متهم کرد

پس از آنکه رئیس جمهور فیلیپین گفت این کشور به هرگونه درگیری بین چین و ایالات متحده بر سر تایوان کشیده خواهد شد، پکن امروز (جمعه) مانیل را به بازی با آتش بر سر این جزیره متهم کرد.

به گزارش ایسنا، این اظهارنظر از سوی پکن در واکنش به اظهارات «فردیناند مارکوس جونیور» رئیس جمهور فیلیپین در جریان سفر رسمی به هند مطرح شد که گفته بود نزدیکی فیلیپین به تایوان و جامعه بزرگ فیلیپینی‌ها در آنجا، دخالت در چنین درگیری را ضروری می‌کند.

به نقل از خبرگزاری رویترز، وزارت امور خارجه چین در بیانیه‌ای اعلام کرد: «مجاورت جغرافیایی و جمعیت زیاد در خارج از کشور بهانه‌ای برای دخالت یک کشور در امور داخلی دیگران نیست. ما از فیلیپین می‌خواهیم که به اصل چین واحد پایبند باشد و از بازی با آتش در مورد مسائلی که به منافع اصلی چین مربوط می‌شود، خودداری کند.»

اظهارات «مارکوس جوینور» در بحبوحه تنش‌های شدید بین پکن و مانیل بر سر اختلافات ارضی در آبراه پرتردد دریای چین جنوبی مطرح شده است.

هر دو کشور یکدیگر را به برگزاری مانورهای تهاجمی و نقض حاکمیت در آنجا متهم کرده‌اند و همین امر باعث شده است که ایالات متحده تعهد خود را برای دفاع از فیلیپین مجددا مورد تایید قرار دهد.

پکن، تایوان را بخشی از قلمروی خود می‌داند و استفاده از زور را برای کنترل این جزیره رد نکرده است؛ تایپه اما چنین ادعایی را رد می‌کند.

رئیس جمهور فیلیپین روز چهارشنبه به رسانه هندی فرست‌پست گفت: «اگر جنگی تمام‌عیار رخ دهد، ما هم به آن کشیده خواهیم شد.»

وی افزود: «شهروندان زیادی از فیلیپین در تایوان هستند و همین مساله می‌تواند به یک مشکل جدی بشری تبدیل شود. ما باید به آنجا برویم. باید راهی پیدا کنیم که آنجا باشیم و راهی پیدا شود تا بتوانیم شهروندان فیلیپینی را به کشور برگردانیم.»

چین نیز گفته که چنین استدلال‌هایی «نه تنها قوانین بین‌المللی و منشور آ.سه‌.آن را نقض می‌کند، بلکه صلح و ثبات منطقه‌ای و منافع اساسی مردم خود فیلیپین را نیز تضعیف می‌کند.»

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha