• یکشنبه / ۱۹ مرداد ۱۴۰۴ / ۱۲:۱۸
  • دسته‌بندی: تولید و تجارت
  • کد خبر: 1404051911448
  • خبرنگار : 71616

مدیرعامل صندوق حمایت از سرمایه‌گذاری صنایع کوچک:

حمایت جدی از صنایع کوچک می‌تواند موتور رشد اقتصادی کشور شود

حمایت جدی از صنایع کوچک می‌تواند موتور رشد اقتصادی کشور شود

مدیرعامل صندوق حمایت از سرمایه‌گذاری صنایع کوچک، با تأکید بر نقش تعیین‌کننده صنایع کوچک در رشد اقتصادی و اشتغال پایدار، خواستار حمایت هدفمند و زیرساختی دولت از این بخش شد و از برنامه‌های جدید صندوق برای صدور ضمانت‌نامه، پرداخت تسهیلات و تقویت سرمایه خبر داد.

به گزارش ایسنا، شاهپور قاسمی، مدیرعامل صندوق حمایت از سرمایه‌گذاری صنایع کوچک، در نشست خبری صبح امروز (یکشنبه) گفت: صنایع کوچک ظرفیت بالایی برای اثرگذاری در رشد تولید ناخالص داخلی کشور دارند، اما با وجود آنکه ۹۲ درصد صنایع کشور در این بخش قرار می‌گیرند، سهم آن‌ها از GDP تنها حدود ۱۰ درصد است.

وی یکی از مزایای توسعه صنایع کوچک را جلوگیری از مهاجرت به شهرهای بزرگ دانست و افزود: اگر حمایت ویژه و برنامه‌ریزی‌شده از صنایع کوچک صورت گیرد، خلاقیت و نوآوری از دل همین واحدها بیرون می‌آید و بسیاری از صنایع سنتی نیز از این مسیر رشد خواهند کرد.

قاسمی ضمن اشاره به رویکردهای جهانی در حمایت از صنعت، خاطرنشان کرد: برخی کشورها ابتدا صنایع بزرگ خود را تقویت کردند تا صنایع کوچک نیز در سایه آن‌ها رشد کنند، اما بسیاری دیگر مسیر معکوس را برگزیدند و با حمایت ویژه از صنایع کوچک، موفقیت‌های بزرگی به دست آوردند. نمونه‌های موفق این رویکرد را می‌توان در کشورهایی مانند هنگ‌کنگ، مالزی، اندونزی، بنگلادش، ویتنام، ترکیه و عربستان مشاهده کرد. چین نیز که امروز جزو بزرگ‌ترین اقتصادهای جهان است، از همین مسیر و با اتکا به صنایع کوچک پیشرفت کرده است.

مدیرعامل صندوق حمایت از سرمایه‌گذاری صنایع کوچک تاکید کرد: اگر دولت زیرساخت‌های لازم را فراهم کند و حمایت جدی از این بخش داشته باشد، می‌توانیم در حوزه صنعت به موفقیت‌های چشمگیری برسیم.

وی درباره مأموریت‌های صندوق گفت: این صندوق از ابتدا با هدف تسهیل کمک‌رسانی به صنایع کوچک و صدور ضمانت‌نامه‌های اعتباری و پیمانکاری تشکیل شد. در برنامه هفتم توسعه، دو مأموریت جدید شامل پرداخت تسهیلات و صدور بیمه‌نامه نیز به وظایف صندوق اضافه شده که پس از تصویب مجلس، هیئت وزیران و تأیید شورای نگهبان، اجرایی خواهد شد.

او ادامه داد: برای آغاز پرداخت تسهیلات، باید زیرساخت‌هایی مانند نیروی انسانی متخصص، آیین‌نامه‌های اجرایی و نقدینگی کافی تامین شود. در حال حاضر سرمایه ثبت‌شده صندوق حدود ۳۰۰ میلیارد تومان و سرمایه آماده تزریق ۲۵۰ میلیارد تومان است، اما این ارقام پاسخگوی نیاز کشور نیست. برآورد ما این است که برای اجرای کامل مأموریت پرداخت تسهیلات به صنایع کوچک، حداقل سه هزار میلیارد تومان سرمایه لازم است.

به گفته این مقام صنعتی، در کشور حدود ۷۵۰ هزار واحد صنعتی کوچک فعال است و تنها یک شهرستان کوچک ممکن است نیاز مالی سه هزار و پانصد میلیارد تومانی داشته باشد. قاسمی تأکید کرد: برای افزایش نقدینگی صندوق، از ظرفیت‌های بازار سرمایه و روش‌های نوین تأمین مالی استفاده خواهیم کرد تا بتوانیم نقش مؤثرتری در حمایت از صنایع کوچک ایفا کنیم.

گزارش عملکرد و برنامه‌های صندوق حمایت از سرمایه‌گذاری صنایع کوچک

در راستای تسهیل دسترسی صنایع کوچک به خدمات مالی و ضمانتی، شاهپور قاسمی، مدیرعامل صندوق حمایت از سرمایه‌گذاری صنایع کوچک، اعلام کرد که کلیه فعالیت‌های صندوق اعم از صدور ضمانت‌نامه و ثبت درخواست تسهیلات به‌صورت کاملاً غیرحضوری و از طریق سامانه یکپارچه صندوق انجام می‌شود.

وی افزود: هر متقاضی در هر نقطه کشور می‌تواند بدون مراجعه حضوری، با ثبت‌نام در سامانه و بارگذاری مدارک لازم، درخواست خود را ارائه دهد. پس از اعتبارسنجی و بررسی در واحدهای تخصصی، در صورت تأیید، خدمات به او ارائه می‌شود.

قاسمی ضمن اشاره به سقف ضمانت‌نامه‌ها، اظهار کرد: در حال حاضر با توجه به منابع مالی صندوق، سقف تعریف‌شده برای صنایع کوچک پنج میلیارد تومان است. برای ضمانت‌نامه‌های اعتباری سقف ۱۰ میلیارد تومان و برای ضمانت‌نامه‌های پیمانکاری سقف ۲۰ میلیارد تومان در نظر گرفته شده است که این خدمات شامل تمام واحدهای صنعتی زیر ۵۰ نفر نیروی کار می‌شود.

مدیرعامل صندوق حمایت از سرمایه‌گذاری صنایع کوچک خاطرنشان کرد: در سه‌ ماهه نخست امسال ۱۷۰ فقره ضمانت‌نامه به ارزش ۴۶۵ میلیارد تومان صادر شده که ۹۲ فقره آن برای نخستین‌بار و مابقی تمدیدی بوده است. مذاکرات با برخی بانک‌ها برای ازسرگیری پرداخت تسهیلات به صنایع متقاضی نهایی شده و به‌زودی آغاز خواهد شد.

این مقام مسئول تأمین مالی را مهم‌ترین چالش صنایع کوچک دانست و تصریح کرد: این مشکل تنها مختص ایران نیست و در سطح جهان نیز فاصله‌ای بین عرضه منابع مالی و تقاضای صنایع وجود دارد. در کشور ما، علاوه بر این ناترازی، سیاست‌های انقباضی دولت، محدودیت‌های ناشی از تحریم‌ها و عدم امکان مبادلات پولی به دلیل مشکلات FATF، وضعیت را دشوارتر کرده است.

قاسمی تاکید کرد که صنایع کوچک نباید تمام تمرکز خود را بر دریافت وام‌های ترجیحی از دولت بگذارند، بلکه باید از ظرفیت‌های بازار سرمایه و روش‌های نوین مانند گواهی سپرده، اعتبارات مالیاتی و تأمین مالی جمعی استفاده کنند.

وی از برنامه صندوق برای برگزاری کارگاه‌های آموزشی در سراسر کشور خبر داد و گفت: بسیاری از واحدهای کوچک، به‌ویژه در مناطق محروم، با این ابزارها آشنا نیستند و باید آموزش ببینند. برای اجرای کامل برنامه‌های حمایتی، حداقل ٣٠٠٠ میلیارد تومان منابع جدید نیاز داریم. این منابع، علاوه بر مصوبات برنامه هفتم توسعه، می‌تواند خروجی مثبت و ملموسی در حمایت از صنایع کوچک داشته باشد.

در زمینه اولویت‌بندی تسهیلات نیز مدیرعامل این صندوق تصریح کرد: واحدهای مستقر در مناطق محروم، طرح‌های ایجادی با پیشرفت بالای ۶۰ درصد، شرکت‌های صادرات‌محور و شرکت‌های دانش‌بنیان، در اولویت حمایت صندوق هستند. نرخ سود تسهیلات برای واحدهای دانش‌بنیان نیز کمتر از نرخ مصوب بانک مرکزی تعیین می‌شود.

او نقش اصلی صندوق را حل مشکل وثایق صنایع کوچک دانست و توضیح داد: بانک‌ها معمولاً برخی وثایق مانند خودرو یا محل اجرای پروژه را نمی‌پذیرند، اما صندوق با پذیرش این موارد، به‌عنوان ضامن در برابر بانک قرار می‌گیرد تا واحد صنعتی بتواند تسهیلات دریافت کند.

وی با تاکید بر اهمیت نقش رسانه‌ها در معرفی خدمات صندوق گفت: بسیاری از صنایع کوچک، به‌ویژه در شهرهای کوچک و مناطق کمتر برخوردار، از ظرفیت‌های صندوق بی‌اطلاع‌اند. انتظار ما از خبرنگاران این است که با اطلاع‌رسانی گسترده، زمینه آشنایی و بهره‌مندی این واحدها از خدمات صندوق را فراهم کنند.

قاسمی در پایان خاطرنشان کرد که تمرکز صندوق بر حمایت از مناطق محروم و کم‌برخوردار ادامه خواهد داشت و با همکاری مؤسسات اعتباری و بانک‌ها، دامنه پوشش حمایتی گسترش پیدا می‌کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha