• یکشنبه / ۱۹ مرداد ۱۴۰۴ / ۱۴:۵۳
  • دسته‌بندی: حوادث، انتظامی
  • کد خبر: 1404051911592
  • خبرنگار : 30205

رئیس پلیس راهور فراجا اعلام کرد

واژگونی، بیشترین عامل تصادفات زائران/ تردد ۵۰ میلیون وسیله نقلیه به استان‌های مرزی اربعین

واژگونی، بیشترین عامل تصادفات زائران/ تردد ۵۰ میلیون وسیله نقلیه به استان‌های مرزی اربعین

رئیس پلیس راهور فراجا با ارائه گزارش از شانزدهمین روز طرح ویژه اربعین حسینی (۱۹ مرداد)، اعلام کرد: بر اساس این گزارش، آمار تصادفات در پنج استان مرزی اربعینی نسبت به سال قبل کاهش یافته و هم‌زمان تردد خودروها، به‌ویژه سواری و وانت، افزایش قابل توجهی داشته است.

به گزارش ایسنا، سردار حسینی با اعلام اینکه در بازه ۱۵ روزه ۴ تا ۱۸ مرداد امسال، آمار فوتی و مجروحان تصادفات در پنج استان مرزی اربعینی نسبت به مدت مشابه قمری سال گذشته به ترتیب ۸ و ۱۷ درصد کاهش یافته است، افزود: در حالی که حجم کل ترددها به استان‌های مرزی با رشد ۶ درصدی همراه بوده و مرزهای ایلام، کردستان و خوزستان بیشترین افزایش حجم سفر را ثبت کرده‌اند.

رئیس پلیس راهور فراجا در تشریح آمار روز ۱۶ طرح ویژه اربعین حسینی (۱۹ مرداد) اظهار کرد: در بازه ۱۵ روزه ۴ تا ۱۸ مرداد امسال، در پنج استان مرزی اربعینی ۱۱۱ نفر بر اثر تصادفات جان خود را از دست دادند که این رقم نسبت به مدت مشابه قمری سال قبل، ۱۰ نفر معادل ۸ درصد کاهش داشته است. همچنین ۲ هزار و ۵۱۴ نفر مجروح شدند که نسبت به سال گذشته ۵۱۰ نفر کمتر و معادل ۱۷ درصد کاهش را نشان می‌دهد.

وی گفت: در این مدت، ۱۰ زائر در حوادث رانندگی جان باختند که در مقایسه با ۱۴ فوتی سال گذشته، ۴ نفر و معادل ۲۹ درصد کاهش داشته است. تعداد مجروحان زائر نیز با ثبت ۷۳ نفر، ۲۳ نفر و معادل ۲۴ درصد کمتر از سال قبل بوده است. در مجموع، آمار فوتی و مجروحان زائر به ۸۳ نفر رسید که نسبت به سال گذشته ۲۷ نفر و معادل ۲۵ درصد کاهش را ثبت کرده است.

زمان، محل و علل وقوع تصادفات


سردار حسینی در خصوص زمان، محل و علل وقوع تصادفات، افزود: بیشترین سهم زمانی تصادفات فوتی و جرحی مربوط به ساعات ۱۶ تا ۲۰ با ۲۴ درصد، ساعات ۲۰ تا ۲۴ با ۲۲ درصد و ساعات ۸ تا ۱۲ با ۲۰ درصد بوده است.

وی با اشاره به اینکه واژگونی خودرو بیشترین سهم را در حوادث خودروهای زائران دارد، بر ضرورت استراحت کامل رانندگان پیش از شروع سفر تأکید کرد.

به گفته سردار حسینی، راه‌های فرعی با رشد ۱۱ درصدی و راه‌های روستایی با رشد یک درصدی در آمار تصادفات نسبت به سال قبل مواجه بوده‌اند. همچنین، سهم کامیون‌ها در این حوادث ۳ درصد و موتورسیکلت‌ها یک درصد افزایش داشته است. بیش از ۹۰ درصد تصادفات فوتی و جرحی به دلیل «عدم توجه به جلو»، «عدم توانایی در کنترل وسیله نقلیه» و «انحراف به چپ و تغییر مسیر ناگهانی» رخ داده است.


استان‌های دارای افزایش فوتی


رئیس راهور فراجا با اشاره به اینکه در دو استان آذربایجان غربی و ایلام برخلاف روند کلی کاهشی، افزایش فوتی داشتند، تصریح کرد: آذربایجان غربی با ۲۸ فوتی، ۶ نفر و معادل ۲۷ درصد افزایش نسبت به سال گذشته ثبت کرده است. ایلام نیز با ۱۴ فوتی، ۳ نفر و معادل ۲۷ درصد بیشتر از سال قبل را تجربه کرده است.


افزایش تردد به استان‌های مرزی


وی افزود: در بازه ۱۵ روزه ۴ تا ۱۸ مرداد امسال، حجم کل تردد وسایل نقلیه به پنج استان مرزی اربعینی به ۵۰ میلیون تردد رسید که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۶ درصد افزایش داشته است. تردد اتوبوس‌ها با ثبت ۶۳۱ هزار تردد، ۷ درصد کاهش یافته است، اما تردد خودروهای سواری و وانت با ۴۲.۵ میلیون تردد، رشدی ۱۲.۵ درصدی را نشان می‌دهد.


سردار حسینی در خصوص آمار گذر مرزی زائران از ابتدای طرح ( روز ۳ مرداد) تا ساعت ۱۱ صبح امروز یک شنبه ۱۹ مرداد، گفت: کل خروج از کشور ۳,۰۹۵,۰۰۰ نفر است و  سهم مرزهای مهران ۴۵درصد، شلمچه ۲۷درصد، خسروی ۱۴ درصد، چذابه ۷درصد، هوایی ۴درصد، تمرچین ۲درصد، باشماق ۱درصد، از خروج زائران است.

وی در خصوص درصد خروج زائران به تعداد ثبت نام در سامانه سماح، گفت: تقریبا تمام افراد ثبت نامی در سامانه سماح از مرزها خارج شده‌اند و حتی حدود ۴ درصد نیز بیش از ثبت نام قطعی، از مرزها خارج شده‌اند. کل ورود به کشور، ۱,۳۹۱,۰۰۰ نفر است و باقی مانده در عراق ۱,۷۰۳,۰۰۰ نفر است.  به میزان ۵۵ درصد از زوار از کشور خارج شده‌اند.

سردار حسینی در خصوص سهم مرزها از ورود زائران، گفت: مهران ۴۱ درصد، ،شلمچه ۲۹.۵درصد، خسروی ۹درصد، ، چذابه ۸درصد، هوایی ۷درصد، تمرچین ۳.۵درصد و باشماق ۲ درصد است. همچنین از روز گذشته ۱۸ مرداد تعداد ورود زائران به کشور افزایشی شد و تعداد ورود به کشور تقریبا به میزان ۱.۵ برابر از میزان خروج شده است.

سردار حسنی افزود: از امروز ۱۹ مرداد روند خروج از کشور بسیار کاهشی شده و روند ورود زائران به کشور تشدید خواهد شد و اصلح است با کمک تمام دستگاه‌ها تمهیدات لازم برای تسهیل در بازگشت زائران صورت گرفته و از طرفی زائران نیز تا حد امکان بازگشت خود را به روزهای پایانی موکول نکرده و در مسیرهای برگشت به موطن خود، با دقت و هوشیاری لازم و پس از استراحت کافی عزیمت کند.

رئیس راهور فراجا در خصوص استان‌هایی که بیشترین رشد تردد را داشتند، گفت: استان کردستان با رشد ۲۹ درصدی، ایلام با ۱۷ درصد و خوزستان با ۱۰ درصد بیشترین افزایش تردد را نسبت به سال گذشته داشته‌اند. کرمانشاه نیز رشد یک درصدی ثبت کرده، اما آذربایجان غربی با کاهش ۱۱ درصدی مواجه شده است.


انباشت وسایل نقلیه در مرزها

سردار حسینی با اشاره به تداوم روند افزایشی انباشت خودروها در استان‌های مرزی از ابتدای طرح تاکنون، گفت: این موضوع به ویژه در استان‌های خوزستان، کرمانشاه و آذربایجان غربی مشهود است و ناشی از هم‌زمانی سفر رفت و برگشت زائران است. در مجموع، ۶۹۱ هزار دستگاه وسیله نقلیه در این بازه زمانی وارد محدوده مرزهای اربعینی شده‌اند که در این میان، تردد اتوبوس‌ها به ویژه به سمت مرز مهران روند افزایشی داشته است.


سامانه سماح و آمار ثبت‌نام زائران


سردار حسینی در خصوص سامانه سماح و آمار ثبت‌نام زائران خاطرنشان کرد: تا ساعت ۸ صبح امروز ۱۹ مرداد، ثبت‌نام قطعی ۲.۹۷ میلیون نفر در سامانه سماح انجام شده که ۶ درصد بیشتر از سال گذشته است. ۵۹ درصد ثبت‌نام‌ها مربوط به آقایان و ۴۱ درصد مربوط به خانم‌ها بوده است. مرز مهران با ۵۶ درصد، شلمچه با ۲۲ درصد، خسروی با ۱۰ درصد، چذابه با ۷ درصد و مسیر هوایی با ۳ درصد بیشترین سهم را دارند. مرزهای تمرچین، باشماق و مسیر دریایی نیز هر کدام ۲ درصد از ثبت‌نام‌ها را به خود اختصاص داده‌اند. تقاضا برای مرزهای خسروی، چذابه و باشماق نسبت به سال گذشته افزایش یافته، اما سهم مرز مهران ۳ درصد کاهش پیدا کرده است.

وی در خصوص سهم استان‌ها از ثبت‌نام عنوان کرد: تهران ۱۶.۱ درصد ( سال گذشته ۱۹ درصد)، خوزستان ۱۳.۱ درصد (سال گذشته ۹ درصد)، اصفهان ۹.۷ درصد (سال گذشته ۹ درصد)، خراسان رضوی ۹ درصد (سال گذشته ۱۰ درصد)،  فارس ۵.۶ درصد، قم ۵.۱ درصد (سال گذشته ۴درصد)، کرمان ۳.۷ درصد است. 

سردار حسینی تأکید کرد: سهم ثبت‌نام استان‌های خوزستان و قم همچنان در حال رشد است و طی ۲۴ ساعت گذشته، سهم استان تهران نیز نسبت به روزهای قبل افزایش یافته است. همچنین، تقاضا از استان‌های خوزستان، ایلام، اصفهان، قم و کردستان نسبت به سال قبل رشد چشمگیری داشته است.

انتهای پیام 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha